50 Feestdagen tips voor de perfecte feestdagen naar jouw smaak

50 Feestdagen tips voor de perfecte feestdagen naar jouw smaak

Deel deze post

Stress voor de feestdagen? Nog geen idee wat je gaat doen tijdens de feestdagen? Van Sinterklaasavond tot kerstdagen en naar Oudjaarsavond en Nieuwjaarsdag of kun je wel variatie gebruiken of wil je graag relaxen? Natuurlijk ook cadeau ideetjes of misschien wel vakantie tips en wat gaan we doen tijdens de kerstvakantie? Met deze 50 tips voor de feestdagen gaat het goed komen. Van kerstonbijt naar Sinterklaas bakrecepten en van kerstmarkten naar veilig oudjaarsavond doorkomen we hebben het allemaal op een rijtje gezet. Van top 10 recepten naar relaxen op de bank. Lees mee en kies je favorieten en vooral breng de feestdagen door, zoals jij het wilt. Het komt wel goed met deze tips. Misschien ga je opeens wel andere keuzes maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

50 Tips voor perfecte feestdagen naar jouw smaak

Wat je ook kiest! Draai een proefdiner

Wat je ook gaat koken, wanneer je zelf kookt tijdens de feestdagen: Draai een proefdiner of kook de recepten een keer eerder op een doordeweekse of weekend dag. Zo weet je zeker hoe je de recepten voor de feestdagen zelf wilt bereiden, misschien nog iets wilt aanpassen, of je het kunt en of je de recepten zelf wel succesvol vindt voor de feestdagen. Ook is het belangrijk om te weten hoe lang je bezig bent met de bereiding en of de portiegrootte oké is. Kijk ook of je alle keuken benodigdheden hebt voor het bereiden van de recepten.

Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Feestdagen ontbijt met elkaar

Ben je een vroege vogel, ook tijdens de feestdagen, is het altijd maar lang wachten op het gezellige avondje van Sinterklaas of het kerstdiner? Dan is het tijd voor een feestdagen ontbijt met elkaar. Een groot voordeel is het ook dat er daarna nog uitgebreid met de feestdagen cadeautjes gespeeld kan worden, je alles nog rustig kunt opruimen (wanneer niet iedereen blijft hangen) en je dag nog voor jezelf hebt voor bijvoorbeeld een winterse boswandeling met warme chocolademelk of glühwein. Genieten van je dag. Een leuk recept voor het Sinterklaas ontbijt is de broodpudding met Sinterklaasletter of een recept voor het kerstontbijt de amandelspijs croissants.

Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter - Foodblog Foodinista
Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista

Feestdagen brunch ideeën

Is een ontbijt iets te vroeg, maar spreek het concept van een ‘feestdagen diner in de ochtend’ je wel aan? Of het voor Sinterklaas, kerst of nieuwjaarsdag handjes schudden is? Dan is een brunch een goed idee. Veel restaurants bieden het aan. Logisch ook, want na een late avond diner is een ontbijt aanbieden wel heel vroeg, maar na de lunch direct weer diner aanbieden dan is de tijd te krap. Dus brunch. Moet je zelf meerdere bezoeken combineren dan kun je dit dus ook voorstellen. Brunch is tussen 11.00 en 14.00 uur en je combineert ontbijt recepten met lichte lunch recepten bij de brunch. Gerechten die niet mogen ontbreken bij de brunch zijn croissants, zoals deze kaas croissants met hot dog worstjes voor het kinder buffet en ragout, zoals deze chique variant voor de feestdagen garnalen en gamba ragout met champagne.

Hotdogcroissants - Lekkere snackcroissants met hotdogworstjes - Foodblog Foodinista
Ragout met gamba's en Hollandse garnalen in romige champagnesaus - Recept van Receptenblog Foodinista

Samen lunchen tijdens de feestdagen

Het diner kan een lange avond zijn met veel gezelligheid, maar natuurlijk kan dit ook overdag. Start op het moment van de lunch. Vooral ideaal met kinderen en je bent niet de hele dag aan het wachten op het kerstdiner. Eigenlijk geniet je van dezelfde gangen, hetzelfde buffet en van dezelfde gezelligheid alleen tijdens lunchtijd. Dan bedoelen we wel een uitgebreide lunch van 12.00 tot 16.00 uur. Zoals een lange avond tafelen. Het voordeel is ook dat het lange diner nog even kan zakken en dat je na de lunch tijd hebt voor een wandeling of met de kinderen nog even naar speeltuin. Dan kunnen ze ook nog even hun energie kwijt. Leuke feestdagen recepten voor lunch diner zijn zijn het gravad lax torentje met bietjes en het stoofpotje hert in port.

Zalm recept - Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista
Wild vlees stoofpotje recept: Hert in Port bereid met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Zelf chocoladetruffels maken voor de feestdagen

Geniet je ervan om de keuken in te gaan, maar niet al te moeilijke recepten? Dan is het leuk om zelf chocoladetruffels te maken. Leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen, maar ook om bij de koffie op tafel te zetten of om een kerstlunch of kerstdiner mee af te sluiten. Niet alleen tijdens de kerstdagen, maar ook tijdens het Sinterklaasfeest zijn deze chocoladetruffels erg leuk. Maak de chocoladetruffels zelf en ze ze in een bonboniere op tafel of geef de chocoladetruffels mee in cadeauzakjes aan je gasten. Wil je echt een cadeautje geven? Geef de chocoladetruffels dan cadeau in een leuke weckpot in thema. Maak voor de feestdagen zelf deze chocoladetruffels met red velvet en cranberry of de Sinterklaas chocoladetruffels.

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken
Red Velvet truffels met cranberry - Foodblog Foodinista

Kerstkoekjes bakken

Een leuke activiteit in de keuken waar het hele gezin plezier uit haalt! Kerstkoekjes bakken. Op de website staan twee recepten voor je klaar. Ook staat er in het kerstmenu voor kinderen een leuk recept voor het dessert klaar met deze kerstkoekjes, iets anders dan ijs, waar kinderen en ook grote kinderen van smullen.

Schermpjes weg!

Zo’n activiteit zorg natuurlijk voor iets geweldigs! Even schermpjes weg. Dus geen Switch, iPad of andere activiteiten. Als beloning is het echt niet erg om daarna film te kijken. Maar je hebt er dan wel een gezellige klus op zitten.

Surprises maken en gedichten schrijven

Laten we eerlijk zijn! Wie geniet er echt van surprises maken? Het begint ongeveer in groep 6 en welk kind maakt een succesvolle surprise helemaal zelf. Ik denk dat iedere moeder die dit met trots zegt liegt dat ze barst op een paar uitzonderingen na natuurlijk. Maar oké het zorgt er wel voor dat de kinderen van de straat zijn. Hier is de surprise ondertussen genknutseld. Er zijn drie middagen bloed, zweet en tranen in gaan zitten, maar er is een voetbaltafel in elkaar gezet. 80% kind en 20% ouder een keurige verhouding al zeg ik het zelf. Tegenwoordig worden er voor gedichten veel digitale opties gebruikt, daar heb ik echt een hekel aan dus gewoon zelf schrijven, maar voor surprises mag je wel een beetje inspiratie gebruiken uiteindelijk moet je alles nog zelf doen. Eerst verzinnen, dan kijken hoe en wat en vervolgens knutselen. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website voor leuke tips en het programma Super Surprise op NPO3 is natuurlijk ook geweldig!

Stress! Kerstonbijt en Kerstdiner op school! Wat maken we??

Oké bij ons kun je de hapjes kopen en zelf maken dit haalt er echt al wat stress af. Ik moet heel eerlijk toegeveven. En dit zag je denk ik niet aankomen dat ik dit jaar de hapjes ga, tromgeroffel! Kopen.. Wij gaan 15 t/m 17 December verhuizen en het kerstdiner is drie dagen daarna. We gaan in een woning wonen waar alles nog verbouwd moet worden en tussen de dozen en in een keuken die ik nog niet ken ga ik even niks beloven. Bij de Albert Heijn hebben ze echt een heel leuk assortiment. Daarbij maak ik de hapjes voor groep 1/2 en groep 6 en duurt het hele kerstdiner, let op! 45 minuten. Mijn ervaring is van voorgaande jaren dat er vooral zeer weinig gegeten werd en dat ik langer in de keuken stond dan er werd gegeten en dat het merendeel niet werd gegeten. Daarbij krijgen we ook nog een lijst met intolleranties mee. De volgende ochtend gaan de kinderen ook nog een keer trakteren voor hun afscheid dus ik heb maar twee handen.

Dobbelen voor de fun en de dobbelregels

Weg met de surprises en gedichten, maar wel ludiek en heel veel plezier! Ga dobbelen. Ken je het dobbelspel nog niet? Maak zelf regels en maak bij ieder dobbelcijfer van 1 t/m 6 of van 1 t/m 12 een regels hier in het artikel dobbel cadeautjes en dobbelregels leg ik het nog veel meer uit. Cadeautjes zijn onder de tien Euro en zijn vooral als een grapje bedoelt. Het draait vooral om de gezelligheid. Dit spel mag voor een gezellige Sinterklaasavond of Kerstavond met vrienden, sportteam of familie. Doe het makkelijk en bestel hier je dobbelspel.

Chocolade game console - Ludieke Sinterklaas cadeautjes voor dobbelen en surprises - Feestdagen cadeau tips van Foodinista

Vier Sinterkerst – Maak in ieder geval tijd voor elkaar

Tegenwoordig is iedereen druk, druk, druk. Wat natuurlijk heel erg jammer is, maar maak in ieder geval tijd voor elkaar. Familie, vrienden, werk, school, sport en nog veel meer. Denk ook eens aan Sinterkerst en organiseer met vrienden of wanneer je een grote familie hebt een gecombineerde avond waarbij de gezelligheid voorop staat!

Organiseer een vriendendiner – Sluit het jaar gezellig af

De feestdagen zijn meestal al gezellig genoeg en voor je het weet zie je elkaar niet rond de meest gezellige dagen van het jaar. Organiseer een vriendendiner en wanneer niemand de hele dag in de keuken staat dan kan iedereen iets meenemen in de Amerikaans sfeer of of iedereen kan een tapa maken, afhankelijk van de groepsgrootte of je laat het vriendendiner verzorgen en kies voor een cateringbedrijf wat voor een mooi diner zorgt. En kijk maar eens kiezen voor catering is vaak helemaal niet echt duur.

Begin het seizoen vroeg met Thanksgiving

Thanksgiving komt uit Amerika overwaaien, maar het is de perfecte avond voor een feestdagen diner met vrienden. Het drukke feestdagenseizoen nog niet echt begonnen. Sinterklaas is nog niet in het land en er zijn nog geen werkverplichtingen met borrels en etentjes. Tijdens thanksgiving vier je alles waar je dankbaar voor was in het afgelopen jaar, zoals vriendschaps. Tijdens Thanksgiving komt er een gebraden kalkoen op tafel, kijk hier voor een kalkoen recept, met daarbij sperzieboontjes en zoete aardappel en pompoen alles is nog in herfstsfeer.

Black Friday en Cyber Monday gekte gaat van start

Na Thanksgiving start dan ook heel snel de Black Friday en Cyber Monday gekte. In Nederland zijn de kortingen leuk, maar het is nog lang niet zo gek als in Amerika. Ook dit is een mooie tijd, wanneer je van shoppen houdt om naar New York te gaan. Wanneer je een reis naar Amerika gepland hebt staan dan is dit ook de perfecte tijd om je hotels te boeken en je kortingspassen te boeken. Meer tips geef ik je in het New York artikel. Daar is het echt in de winkels en zijn de rijen voor de winkels langs. Tijd voor inkopen doen voor de feestdagen.

Niemand is alleen tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen mag niemand alleen zijn. Geen familie of vrienden, maar ook onbekende niet. De één heeft het ook beter dan de ander. Kijk daarvoor eens om je heen. En kun je het missen dan kun je de kerstpakket ook schenken bij de Voedselbank of bij het Leger des Heils zij kunnen er wel iets mee. Heb je dit niet sponsor dan een kerstpakket via de Linda Foundation.

Kerstkaartje sturen

Klein moeite en een groot gebaar. Een kerstkaartje sturen. Het lijkt alsof dit tegenwoordig allemaal niet meer belangrijk is, maar het is wel. Wij doen het nog wel. Eerlijk gezegd vind ik het zelf ook nog heel leuk. Dit jaar gaat er bij ons ook direct een verhuisbericht en Save to Date aan voor 2024. Een start voor het nieuwe jaar! Maak je persoonlijke kerstkaarten tot en met 7 December bij Albelli ook nog met 40% korting!

Feestelijke voorgerecht ideeën

Lunchen of dineren met een groep en mag jij het voorgerecht verzorgen? Dan help ik je met een aantal recept ideeën. Bekijk eens hier naar de voorgerechten menugang. Een mooi voorgerecht is bijvoorbeeld de gravad lax met avocado en appel. Je kunt veel voorbereiden in tijdens de lunch of het diner het torentje in elkaar zetten met behulp van een serveerring.

Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado - Koken met zalm Foodblog Foodinista

Favoriete drankjes tijdens de feestdagen

Dry January is er niet voor niks. In December is het meestal iets gezelliger. Een drankje extra wordt er vaak gedronken en ook zijn er extra smaakvolle drankjes en feestdagen specials te vinden. Onze favoriet op dit moment is de Licor43 Crème Brûlée een echte romige aanrader en heerlijk bij de warme chocolademelk met Licor43, als afsluiter van het kerst diner of als drankje op een koude avond. Dit drankje is ook een mooi feestdagen cadeau om cadeau te geven in een mooi flessen cadeau tasje of in een speciale feestdagen flessencadeau hoes.

P.s. de Licor43 bestel je nu hier met 20% korting!

Feestdagen tijd! Borrelplanken tijd!

Ontbijten, brunchen, lunchen en dineren of gezellig borrelen. Zet een mooie borrelplank op tafel. Of geef, wanneer je een mooi feestdagen cadeau zoekt, een mooie borrelplank cadeau. Wat dacht je van een gepersonaliseerde borrelplank met een eigen tekst op de borrelplank? Daar maak je een foodie echt blij mee! En zelf een mooie borrelplank op tafel zetten? Dan is deze Italiaanse borrelplank een goed idee! Maak het af met deze Italiaanse nacho’s met burrata. Zie je het zelf helemaal niet zitten om zo’n borrelplank samen te stellen, dit kan ook best prijzig zijn al die losse hapjes, kijk dan eens voor het cateren voor mooi tapasplanken en hapjesplanken.

Perfect feestdagen cadeau: Een borrelplank met eigen tekst op de borrelplank.

Hoe stel je een Italiaanse borrelplank samen tips van Foodblog Foodinista

Stoofpotjes en stoofvlees – Maak het kerstdiner niet te moeilijk

Echt kerst en niet moeilijk koken? Maak een stoofpotje met stoofvlees. Bestel kwaliteitvlees bij de wildpoelier je krijgt het vlees mooi gekoeld thuis bezorgd en je kunt daarna thuis koken. Maak voor de feestdagen bijvoorbeeld wild zwijn in rode wijn met pici. Dit kan een stoofpan, maar ook in de slowcooker dan kook je een mooi gerecht met weinig werk. Wil je relaxen tijdens de feestdagen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het laten cateren van je kerstdiner.

Stress je moet het kerst dessert maken – Dit zijn makkelijke toetjes ideeën

Een kerst dessert makkelijk is helemaal niet moeilijk. Er zijn heel veel makkelijke mogelijkheden. Zoals toetjes in een glas of een tiramisu maken. Het is ook afhankelijk of je met een groep eet of met bijvoorbeeld vier personen. Bij een groep is een tiramisu een goed idee en bij vier personen zijn vier glaasjes snel gemaakt. Zoals bijvoorbeeld deze pistache tiramisu. Blijf je thuis denk dan ook eens aan een ijstaart.

Pistache tiramisu toetje in een glas met peer - Foodblog Foodinista

Kerst dessert lukt altijd – Anders een kaasplankje

Geen zoetigheid of koken met restjes. Wanneer het kerst dessert echt is mislukt dan is het kaasplankje altijd een redding. Bekijk het volgende eens! Een kaasplankje met kerstbrood.

Top 10 recepten – Iedereen wilt coquilles tijdens de feestdagen!

Wist je dan coquilles het meest gezocht worden tijdens de feestdagen. Coquilles zijn ook een echte feestelijk recept. Inspiratie voor coquilles recepten is dan ook een heel goed idee en je maakt er veel mensen blij mee en natuurlijk jezelf! Wat dacht je van deze saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen? Laat je coquilles en je andere kerstboodschappen thuis bezorgen en zo kun je makkelijk aan je kerstmenu beginnen.

Saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen - Foodblog Foodinista

Tiramisu recepten voor een feestelijke afsluiter

Coquilles staan hoog in de lijst voor voorgerechten, net zoals een zalmbonbon, maar je moet de brunch, lunch of het diner ook afsluiten. Daarvoor is een tiramisu razend populair. Een groot voordeel is dat iedereen het kan maken. Twijfel je nog? Of heb je geen idee. Ik ga je helpen met vijf recepten die perfect zijn voor de feestdagen van Sinterklaas, kerst tot oudjaarsavond.

Kook en eet vooral waar je van geniet

Wat vooral belangrijk is tijdens de feestdagen: Stel een menu samen waar iedereen tevreden mee is. Of dit nu stamppot is, frikandelbroodjes of coquilles of een rivierkreeftjes cocktail. Je kunt het zo simpel of gek maken als je zelf wilt het gaat vooral om genieten

Rivierkreeftjes cocktail met appel, ei en whiskysaus - Foodblog Foodinista

Gezellig en niet moeilijk! – Perfect voor de barbecuefan een winter barbecue

Ga eens niet heel de avond rond de tafel zitten, maar organiseer een kerstdiner in een relaxte sfeer. Misschien wel buiten rond de het kampvuur of de vuurkorf en organiseer met statafels die je kunt huren een winterbarbecue. Daarvoor kun je vooraf mooie kerst barbecuepakketten bestellen. Wil je alles zelf barbecueën en een pronktstuk bereiden of maak je iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen stukje vlees of vis daar kun je nog over nadenken en er zijn natuurlijk ook vegetarische barbecuegerechten. Op zoek naar een mooi barbecue kookboek? Voor inspiratie bekijk dan de kookboeken van Jord Althuizen en voor een winter barbecue het kookboek Smokey Goodness Winter BBQ. Ook een leuk kerstcadeau.

Smokey Goodness Winter BBQ kookboek Foodblog Foodinista

Kies tijdens de feestdagen voor kwaliteit of doe het stapje extra

Ik zei het al: kies tijdens de feestdagen voor kwaliteit of doe het stapje extra. Zelf niet zo’n keukenprinses of prins. Het is ook echt niet zo’n probleem. Of je zelf gaat koken, uit eten gaat, gaat gourmetten of barbecuén overal zijn mooie oplossingen voor. Maar kies bijvoorbeeld voor vlees direct van de boer en bestel daar een bijpassende wijn bij.

Huis versieren en kersttafel indekken

Het thuis gezellig maken is niet moeilijk, maar je moet er even je best voor doen. Dat wel. Een kersttafel indekken kan ook met servies wat je al hebt, een aantal kaarsjes op tafel en bijvoorbeeld knutselen met een aantal takjes van de kerstboom en deze ombinden met lint en zo voor iedereen een eigen kerststukjes maken met een kerstballetje eraan en deze op het bord plaatsen. Met de wijnglazen en waterglazen op tafel is de kersttafel al direct ingedekt. Wil je het met een aantal kleine aanpassingen en voor weinig kosten gezellig maken? Kijk dan eens hier voor leuke en kleine sfeermakers in kerstsfeer.

Kersttafel dekken ideeën - Kerstmutsjes voor bestek - Kerstips Foodinista

Er op uit! Bezoek een kerstmarkt of ga op citytrip!

De periode van de kerstmarkten begint weer en dit is één en al gezelligheid. Tijd voor glühwein, gevulde aardappels, worstjes van barbecue, warme chocolademelk, rum en leuke kerst souvenirs kopen. Maar bovenal gezelligheid. Je kunt een kerstmarkt dichtbij huis bezoeken en misschien wel in je eigen dorp of stad, maar wat dacht je van op de trein stappen naar Duitsland of een andere Europese stad met de kerstmarkten tips en een weekendje weg gaan in de drukke Decembermaand, zoals bijvoorbeeld naar betoverend Cork in Ierland?

Ierland foodhal Cork Reistips in Cork van Foodblog Foodinista

Ga Good old Gourmetten

Daar is de gezelligheid voor de feestdagen of het Sinterklaas is, kerst of een lange avond op oudjaarsavond die gezelligheid kan gebruiken. Het maakt niet uit! Ga gourmetten met heerlijke hapjes voor het gourmetten, en maak het niet te moeilijk, want je kunt alle hapjes voor het gourmetten bestellen. Haal een gourmetset in huis en ga er voor zitten met een heerlijk glas wijn. Het leuke is dat eigenlijk niemand of iedereen aan het koken is. Het is hoe je het bekijkt. Daarbij moet natuurlijk wel een heel mooie gourmetset, zoals deze roze gourmetset, wanneer je deze nog niet hebt en denk ook eens aan de variatie de pizzarette, waarbij je kleine pizza’s bakt.

Gourmetten met de familie Kerstdagen 2018 Foodblog Foodinista

Pretpark bezoeken in de meest magische tijd van het jaar

Een pretpark bezoeken, zoals de Efteling, Europa-park of Plopsaland is het hele jaar door al één groot feest, maar in de winter en in de kerstvakantie worden deze parken één grote winterse betovering. Kies voor een nieuwe beleving. Breng de feestdagen door in een pretpark in één van de vakantiehuisjes van de Efteling of in een thema hotel van Europa-park. Lees hier hoe ons verblijf bij Europa-park was in de winter kun je dan bijvoorbeeld ook genieten van diner shows en winter entertainment en vergeet het waterpark Rulantica niet. Of ga met kleine kinderen genieten in Plopsaland en laat je onderdompelen in de feestdagen sfeer. Op oudjaarsavond is er in Plopsaland een speciale Oud en Nieuw Party met optredens en een dj. Je kunt een diner bijboeken. Wanneer je in het Plopsahotel De Panne overnacht dan is diner en entree tot het park inclusief. Deze winter kiezen wij zelf voor een dag Plopsaland Indoor Hasselt. Fijn binnen bij Plopsaland waar ze de hele kerstvakantie door leuke activiteiten door organiseren.

Zwemmen bij Europa-Park bij waterpark Rulantica

Spa Dagje – Er even helemaal tussen uit

Geen lange vakantie. Geen pretpark (met de kinderen). Maar echt even tijd voorjezelf, want je hebt het verdiend? Dan is het tijd voor een spadagje. Perfect in de winter. Naar de sauna, een massage, heerlijk gezond lunchen en even alle feestdagen suikers en vetten er uitzweten. Goed idee toch? Misschien ook wel de verkoudheid? Inderdaad doen! Kijk eens bij Actie van de Dag voor de leukste last minute Sauna Deals voor een dagje weg voor een leuke prijs en even relaxen. Zo’n dagje uit is natuurlijk ook een mooi feestdagen cadeautje.

Geweldige advent kalenders – Zo is December veel leuker

Hoe maak je December leuker? Precies met een advent kalender en iedere dag een cadeautje. De leukste advent kalenders voor foodies verzamelden we hier voor je. Maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor een mooie advent kalender? Bekijk dan de culinaire advent kalender van Le Comptoir de Mathilde met verrassingen uit het hele assortiment. Ik wil ‘m wel. Deze advent kalender is ook erg mooi voor wie geen kerstpakket krijgt.

Advent kalender Le Comptoir Mathilde - Cadeau tips in December - 50 Feestdagen tips voor een geweldige December maand

Persoonlijke kerstboom versieringen uitkiezen of cadeau geven

De tijd van de kerstboom met alleen maar normale kerstballen is al heel lang voorbij. Een kerstboom is tegenwoordig persoonlijk. Zo vond ik online een ballerina voor Philou, een game controller voor Florian en een hockeystick voor in de kerstboom voor Florian en Philou. Heel leuk voor in de kerstboom en natuurlijk zijn er ook de kerstboom versieringen die je door de jaren heen kunt verzamelen op vakantie of erfstukken. Daarnaast kwam ik de kerstboom ornamenten Pornstar Martini en Espresso Martini voor de echte liefhebbers en foodie verzamelers. Hebben!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Kleine schoencadeautjes

Deze kerstboom ornamenten vind ik ook leuke Sinterklaas cadeautjes. Het is persoonlijk en zo kun je bijven sparen. Bij Xenos zijn de ornamenten 3+1 gratis! Ook kinderen kunnen een kerstboom ornament in de schoen wel waarderen. Kijk voor meer leuke schoencadeautjes en speelgoed tips hier.

Wegduiken in geweldige kookboeken uit 2023 met feestelijke recepten

De tijd voor genieten van geweldige kookboeken in de kerstvakantie of nog mooie cadeautjes voor de feestdagen van Sinterklaas cadeau tot kerst cadeau. Deze mooie kookboeken voor grote mensen en voor kinderen zijn dit najaar uitgebracht en wil je hebben!

Self care tijdens de feestdagen

Niks zo fijn als een warm bad tijdens koude dagen. Vergeet dan ook een beetje self care niet of deel leuke cadeautjes waarbij verzorging vooraan staat. Daarbij mag extra luxe vooraan staan en kies voor natuurlijke ingrediënten, zoals van The BodyShop mijn persoonlijke favoriet. Vegan en wordt gebruikt van gemaakt echt fruit in de producten die zo heerlijk ruiken en zacht zijn voor je huid. Ieder jaar is er een nieuwe kerstcollectie bij The BodyShop kijk rond bij de mooie kerstcollectie en kies verwennerij uit voor jezelf of als cadeau.

Chillen in je mooiste onesie of kerst pyjama

Wanneer we buiten de deur gaan eten dan verwachten we al snel dat we ons op ons ‘kerstbest’ aankleden en dit is natuurlijk leuk je optutten en strass en glitters tijdens de feestdagen mag het allemaal, maar persoonlijk houden wij ook wel van onesie en pyjama dagen. Kijk dan ook eens hier voor kerst onesies en kerst pyjama’s. Niks moet en alles mag, maar kies voor een chille kerstvakantie thuis. Brownies bakken en spelletjes spelen.

Genieten van Feestdagen films

Wanneer het dan toch onesie of pyjama tijd is dan is het ook tijd voor feestdagen films ik verzamelde er vijf voor je die nooit mogen missen tijdens de feestdagen. Verwen jezelf ook met veel korting op een nieuwe tv. Klassiekers die altijd voorbij komen of echte feestdagen hits:

New York in de winter!

Leef je droom en ga naar New York tijdens de feestdagen of in de winter. Thanksgiving, kerst of Valentijnsdag het zijn allemaal bijzondere dagen. Lees onze ervaring in New York in de winter en boek je reis naar New York.

Tips In New York - Empire State Building bezoeken - Weekje New York bezoeken

Feestdagen in de sneeuw

Geen citytrip, maar weer eens een witte kerst of oud en nieuw? Ga skiën in de kerstvakantie en kies voor eindelijk weer eens een witte kerst. Ga bijvoorbeeld naar Frankrijk en geniet van een culinaire skivakantie in de Savoie.

Warme wijn bij het haartvuur Les Clos Bernard in Méribel Savoie in Frankrijk reistips Foodblog Foodinista

Koude winter – Kies je zomervakantie uit tijdens de kerstvakantie

Niet zo’n fan van de wintervakanties en van sneeuw en kou? Kijk je liever vooruit naar de zomer? Lees dan eens mee met onze zomervakantie tips in bijvoorbeeld Kroatië, Frankrijk of Italië of boek je zomervakantie alvast met vroegboekkorting en je kunt vooruit kijken naar een warme zomer.

Genieten in het Zwembad bij Camping Lei Suves in Roquebrune Sur Argens in Frankrijk - Vakantie met Kinderen

Gratis tip:

Feestdagen zijn er niet voor verplichtingen dus vier ze zoals jij dit wilt!

Gratis tip 2:

Een beetje liefde is gratis en niemand mag alleen zijn tijdens de feestdagen dus kijk eens om je heen of iemand nog gezelligheid kan gebruiken. Ook een kerstpakket samenstellen of aanbieden bij de voedselbank kan een mooie boodschap zijn.

Feestdagen cadeautjes mooi inpakken

Zo lang we thuis zijn en er Sinterklaas cadeautjes of Kerst cadeautjes worden uitgedeeld is het als een feestje wanneer de cadeautjes voor de feestdagen mooi worden ingepakt. Denk daarbij aan mooi inpakpapier voor Sinterklaas en de jutezak niet vergeten voor Sinterklaas, maar ook mooie cadeautasjes, cadeauzakjes voor kleine cadeautjes en glinsterend inpakpapier voor de kerstdagen. Tijdens de kerstdagen mag het ook nog wel extra met mooie linten en strikken.

Geen stress tijdens de feestdagen? Laat alles verzorgen

Wel thuis dineren, maar geen stress en geen gedoe in de keuken? Denk er dan eens aan om alles te laten organiseren. In de Corona tijd, waar we niet meer aan willen denken natuurlijk, deden we dit veel. Maar het kan nog steeds. Niet zelf koken of minimaal zelf koken. Wel tafels vol met eten. Kijk eens voor het bestellen van een kerstbuffet, kerst high tea of kerst gourmet.

Zelf oliebollen bakken

Begin het plezier voor oudejaarsavond al vroeg en bak zelf oliebollen. Heb je geen frituurpan meer dan zijn er tegenwoordig ook andere oplossingen voor oliebollen uit de airfryer en oliebollen uit de oven. Ik moet toegeven het is anders.

Ga een keer uitgebreid eten en geniet ervan

Houd het thuis netjes en verzamel bij een restaurant voor een brunch, lunch of diner tijdens de kerstdagen. Dit kan ook op oudjaarsavond met deze restaurant tips.

Nagenieten van de feestdagen met broodpudding recepten

Zijn er kruidnootjes, oliebollen, broodpudding, croissants of andere feestdagen ingrediënten over waarmee je kunt bakken? Maak een broodpudding. Zonde of weg te gooien. Je kunt er een ontbijt recept mee maken wat ook lekker is bij de koffie of als dessert. We houden in ieder geval niet val left overs. Maak bijvoorbeeld de Sinterklaas broodpudding met chocoladeletter of de Kerst broodpudding met kerstbrood, stoofpeertjes en rode wijn.

Eindig het jaar veilig!

Sluit het jaar veilig af met mooi vuurwerk wanneer je daar voor kiest en natuurlijk de nodige voorzorgsmaatregelen.

Bekijk alle feestdagen tips van Foodinista.

Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie