Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnaaltjes - Foodblog Foodinista

Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnaaltjes

Deel deze post

Het lijkt wel een recept voor de feestdagen deze saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnaaltjes. Inderdaad! Het is eigenlijk ook wel zo. Maar het is bijna Valentijnsdag en misschien duik je wel zelf de keuken in en daarvoor wil ik je ook inspireren voor een mooi diner wat je zelf op tafel kunt zetten. Want zelf koken blijft natuurlijk ook heel erg leuk, lekker en zo laat je ook je liefde weer en beetje zien! In dit geval moet je wel een beetje van vis houden. Maar wanneer je een visliefhebber bent en dan vooral garnalen en coquilles wel kunt waarderen dan is dit een recept om je vingers, naar onze mening, toch echt wel bij af te likken! De saffraanrisotto met coquilles en garnalen maak je als volgt.

Leuke cadeautjes voor Valentijnsdag voor een echte foodie? Bekijk dan de valentijnsdag cadeautjes!

Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnaaltjes - Foodblog Foodinista

Een vegetarisch risotto maken met extra liefde? Denk dan aan de saffraan risotto van orzo met halloumi.

Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnaaltjes - Foodblog Foodinista

De tafel extra versieren voor Valentijnsdag doe je met deze leuke kleine Valentijnversieringen.

Ingrediënten Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnalen voor 2 personen

100 gram risotto rijst
500 ml visbouillon
50 ml witte wijn
Zakje saffraan, zoals deze
8 coquilles
100 gram zeekraal
100 gram Hollandse garnalen
klontje boter
handje peterselie
1/4 limoen voor de schil
1 ui
Geraspte Parmezaanse kaas
snufje peper
2 eetlepels olijfolie

Risotto recept met saffraan, coquilles en Hollandse garnalen - risotto recepten van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de risotto met coquilles en garnalen

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, mes, spatel en barbecuetang

Recept Saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnalen

Zet de visbouillon klaar, zodat je bij het bereiden van de risotto direct kunt beginnen. Kook een beetje water in bijvoorbeeld de waterkoker. Giet het water in een glas en laat daarin de saffraandraadjes weken. Het warme water krijgt een mooie goudgele kleur.

Saffraanrisotto recept met coquilles en Hollandse garnaaltjes - Foodblog Foodinista

Saffraanrisotto maken

Start met het bereiden van de saffraanrisotto. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui voor één minuut. Dan mag vervolgens de risotto erbij meng alles goed door elkaar en blus af met de eerste 200 ml visbouillon. Laat de risotto pruttelen, totdat deze bijna is droog gekookt.

Giet nog een keer 200 ml visbouillon bij de risotto en herhaal het bovenstaande. Rasp alvast een beetje schil van de limoen door de risotto. Snijd ondertussen alvast de peterselie fijn.

De laatste keer visbouillon mag bij de risotto en de het glaasje saffraan en witte wijn. De risotto wordt nu mooi goudgeel. Blancheer ook de zeekraal mee. De verhitting mag omlaag. De visbouillon en de wijn verdamping nu langzamer. Dit geeft tijd voor het grillen van de coquilles.

Saffraanrisotto recept met coquilles en Hollandse garnaaltjes - Foodblog Foodinista

Coquilles grillen

Verhit een klontje boter in de grillpan en grill de coquilles kort. Aan beiden kanten 2 minuten en je bent klaar. Haal de coquilles uit de pan bewaar even in een apart schaaltje.

Risotto op smaak brengen en de borden opmaken

Maak de risotto romig door een klontje boter en de parmezaanse kaas door de risotto te mengen. De verhitting mag om hoog. Breng op smaak met een snufje peper. Is de risotto romig en plakkerig? Serveer de risotto op de borden. Verdeel de coquilles over de risotto, verdeel de Hollandse garnalen en maak de risotto af met frisse peterselie en een beetje Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Risotto recepten van Foodinista?

Kijk dan ook eens naar de volgende risottorecepten, wellicht is het ook iets voor jou? Met een kleine aanpassing kun je ook deze risottorecepten in de oven bereiden. Let dan vooral op de hoeveelheid bouillon en wijn.
* Maak in het aspergeseizoen risotto met asperges.
* Geen witte wijn, maar maak risotto met rode wijn en fijne groente
* Of risotto met truffel en een zacht eitje

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Wim Nieuwenhuis
    Geplaatst op 22:09h, 17 februari

    Goedenavond,
    Je hebt het over risotto en vervolgens noem je orso wat vlgs mij een rijstekorrel pasta is, ben ik abuis?

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 23:46h, 18 februari

    Dankjewel! het foutje is eruit gehaald.

Geef een reactie