Europa-Park met kinderen: Zo ontdek je Europa-Park samen

Europa-Park met kinderen: Zo ontdek je Europa-Park samen

Deel deze post

Ken je Europa-Park al? Of twijfel je al heel lang of je een keer naar Europa-Park met kinderen wilt gaan of gewoon zelf met vrienden? Lees dan mee. Europa-Park had ik al genoemd in mijn Pretparken tips, maar ik neem je nu uitgebreid mee. Hierna denk je: Ik wil nu naar Europa-Park in Duitsland! Ik ga je alle redenen geven, waarom Europa-Park een aanrader is. In één park Europa ontdekken. Voor iedere leeftijd zijn er attracties en shows, belevenishotels, een eigen waterpark Rulantica en je kunt er ook nog eens fantatisch eten van snack, naar Internationale keukens tot Michelin en ja.. die drie dagen waren te kort, maar wanneer je bij terugkomst alleen maar de vraag krijgt: Wanneer gaan we weer naar Europa-Park? Dan weet je dat het een succes is! Waarom? Dit ga ik uitgebreid met je delen.

Nu al enthousiast? Bezoek hier Europa-Park en ontdek Europa-Park zelf

Wat voor Park is Europa-Park

In Europa-Park kun je je eindeloos vermaken en Europa-Park is het grootste entertainmentpark van Europa en al meerdere keren verkozen tot het beste pretpark van de wereld. Met het woord pretpark doe je Europa-Park eigenlijk te kort. Het thema van het park is Europa, dit had je misschien al wel verwacht. Ooit begon het allemaal met een idee van de familie Mack die nog steeds eigenaar zijn van Europa-Park. Europa-Park is een echt familiebedrijf. Vanaf 1780 waren ze actief in het bouwen van kermisattracties. In 1921 bouwden de familie Mack de eerste achtbaan. Wat de familie nog steeds doet onder de naam Mack Rides. Diverse achtbanen bij bijvoorbeeld de Efteling en Plopsaland zijn ontworpen en gebouwd door de Familie Mack. De familie Mack is een pionier in het bouwen van achtbanen en dit is ook een reden om naar Europapark af te reizen. Al snel besloten ze om een eigen pretpark te openen.

Waarom delen we onze attracties eigenlijk en maken we er zelf ook geen gebruik van? Bij ons kun je dan ook onze creativiteit zien.

Zo gebeurde het, door een aantal toevalligheden. Europa-Park werd geopend in 1975 en is ondertussen uitgegroeid tot wat het nu is. Een park voor ultieme beleving – een betere benaming dan pretpark voor Europa-Park. Wat begon met een droom, is het Europa-Park van nu.

Boek je reis naar Europa-Park compleet georganiseerd hier

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Reizen naar Europa-Park

Ligging Europa-Park

Europa-Park kun je vinden in Rust Duitsland. Europa-Park is gunstig gelegeven met ongeveer een reistijd van vier tot zes uur vanuit Nederland. Naast dat je er voor een weekend trip prima naartoe kunt reizen vanuit Nederland is Europa-Park ook een mooie tusenstop tijdens je vakantie of op de route naar Zuid-Europa. Wanneer je naar Zuid Europa reist, zoals naar Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Kroatië dan heb je al een vakantie opzich beleefd! Zelf reisden we vanuit de Ardeche naar Europa-Park. Deze reis was een kleine zes uur. Vanuit Europa-Park was het nog vijf uur rijden naar huis in Kaatsheuvel (nu Breda). Ook een prima route dus wanneer je met een kleine omweg Oost of Zuid-Frankrijk gaat ontdekken, want Rust ligt dichtbij de Franse grens. Kortom een mooie locatie voor reis combinaties of een verblijf opzich.

Lees hier het reisverhaal in de Ardeche

Reizen naar Europa-Park

Zoals al aangegeven ligt Europa-Park heel gunstig in Duitsland. Met de auto reizen naar Rust / Europa-Park is makkelijk. Parkeergelegenheid is er voldoende bij Europa-Park en bij een hotelovernachting bij Europa-Park is parkeren inclusief. Maar je kunt ook met de trein reizen. Bij Rust/Europa-Park is een eigen trein station. Wanneer je deze bestemming op je treinticket laat zetten dan is de busreis vanaf het station inclusief en dan wordt je direct naar je Europa-Park hotel gebracht. Bekijk hier de treinreizen naar Duitsland en Europa-Park. Vanuit de hotels rijden er pendelbussen dus een auto heb je verder bij Europa-Park niet nodig. Dit is bij Europa-Park allemaal heel goed georganiseerd. De bussen rijden ook tussen de hotels, waardoor je in de avond ook rond kunt kijken bij andere hotels. Wanneer het pretpark is gesloten en je voor een avondbeleving naar waterpark Rulantica wilt kun je met de bus naar Rulantica bij hotel Kronasar. Wanneer je je vakantie in Duitsland wilt verlengen dan kun je in Duitsland gebruik maken van het zomeraanbod rondreizen met het Openbaar Veroer. Met lokaal openbaar vervoer kun je voor 49,00 Euro per persoon onbeperkt Duitsland rondreizen en Europa-Park meenemen in je reis. In dit artikel vertel ik er meer over.

De treinreis naar Duitsland en Europa-Park boek je hier

Overnachten bij Europa-Park

Ik krijg regelmatig vragen over het overnachten bij Europa-Park. Is het duur? Kan het voordeliger? Is het de moeite waard? Wat krijg je er voor terug? Hoe hebben jullie het overnachten bij Europa-Park aangepakt? Wanneer je in-checkt in je hotel dan maak je minder gebruik van je Europa-Park tickets of je bent niet veel in je hotel aanwezig is dit niet zonde? Deze vragen heb ik veel gekregen. Ik ga ze allemaal beantwoorden en hoe wij onze overnachting bij Europa-Park hebben ervaren met een tip voor een overnachting in de omgeving.

Tussenovernachting in Freiburg – Voor je reis naar Europa-Park

Wij reisden vanuit de Ardeche naar Europa-Park. De avond voor onze Europa-Park trip hebben wij overnacht in Freiburg. Een stad dichtbijt Rust en ongeveer 25 minuten rijden vanaf Europa-Park. Wij hebben overnacht in een studio-appartement Adagio Access Freiburg. Dit appartement is niet in het centrum, maar in een nieuwe moderne buitenwijk, waar meerdere mogelijkheden zijn voor overnachten. Je kunt er vrij parkeren, wat prettig is en de volgende ochtend rijd je snel de stad uit. Een tip is om te reserveren bij Italiaans restaurant Purino (heel druk, heel populair, maar op loopafstand en voor een leuke prijs kun je uiteten). Wil je toch de binnenstad in, wat wel een aanrader is. Dan moet dit met het Openbaar Vervoer. Je kunt in de stad niet parkeren. De avond ervoor zijn we in een dorpje in de buurt gaan eten en er een vakantie ervaring van gemaakt in het Zwarte Woud, de regio waar je bent. Wij hebben gegeten bij Schwarzwald Naturpark Hotel. Lokale keuken en met een speeltuin in de tuin. Ook bij Schzwarzwald Naturpark Hotel kun je overnachten nog een hoteltip bij Europa-Park. De volgende ochtend vroeg op en om 9.30 stonden wij bij Europa-Park, zodat we niks gingen missen.

Een overnachting in de regio bij Europa-Park reserveer je hier

Overnachten bij Europa-Park in hotel Kronasar – Europa-Park

Het ultieme verblijf en de perfecte beleving is een hotel bij Europa-Park. Direct om 9.30 uur checkten wij in bij hotel Kronasar bij Europa-Park. Dit ging heel vlot. Fijn wanneer je staat te wachten met je kinderen. Je kunt veel digitaal regelen, daar krijg je mail over een aantal dagen voor aankomst, en er zijn check-in en check-uit balies. Goed geregeld. Daarbij is het in de lobby niet saai, want Kronasar is een belevenis hotel. Zo is er in de lobby een gigantisch skelet gebasseerd op de dino uit de film Night at the Museum, leuk om te kijken voor je naar hotel Kronasar gaat, en het American Museum of Natural History in New York. Dit is nog maar het begin van de Kronasar beleving. Kronasar heeft als thema Scandinavië en een link met de USA-New York oversteek van vikingen. In het restaurant hangt een grote replica van een viking boot waarmee van Denemarken naar de USA is gevaren. Indrukwekkend! Kinderen, maar ook volwassenen kijken hun ogen uit. Entertainment gaat heel de dag door!

Speurtoch door Hotel Kronasar bij Europa-Park

Terug naar de check-in bij Hotel Kronasar. De check-in verliep vlot. De kamers waren nog niet klaar, wat we hadden verwacht, maar de bagage kon worden ingeleverd en we zouden worden ge-appt wanneer de kamer wel klaar was. Dit was 30 minuten later toen we onderweg waren naar Europa-Park. Wel super service! Om 16.00 uur had ik een afspraak en Eric ging met de kinderen terug naar het hotel. Bagage naar de kamer brengen. En hotel Kronasar ontdekken met een speurtocht door het hotel lopen. Deze ligt klaar bij de receptie en is heel leuk om te doen. Zo kun je vanaf het balkon bij Rulantica (het waterpark) binnen kijken en kom je op nieuwe speelplekken in het hotel.

Ontbijten bij Hotel Kronasar

In de ochtend maakten wij gebruik van het ontbijtbuffet van het hotel, wat zeer uitgebreid was en wat continue werd aangevuld. Koffie en thee uit de automaat, maar bij de bar kun je zelf je favoriete bonenkoffie bestellen. Dit is een voorbeeld van de service die Europa-Park uitmuntend maakt. Op het buffet ook lactose vrije yoghurt. In Scandinavische stijl zalm met eieren en American stijl voor de kinderen, zoals pancakes vers gemaakt. Genieten en energie voor weer een lange dag Europa-Park en Rulantica, waar je binnen 10 minuten binnen staat met de shuttlebus of je eigen auto.

Aantal voordelen van overnachten bij hotel Kronasar in Europa-Park

 • Na het ontbijt (ontbijt is inclusief bij je overnachting) stopt de pendelbus ieder kwartier voor de deur. Europa-Park hotel Kronasar is verbonden met een brug naar waterpark Rulantica. Een mooie combinatie, voor de andere hotels maak je gebruik van de pendelbus.
 • Op de hotelkamer hangen badjassen en je kunt zo in je badkleding en badjas naar het waterpark (volwassenen). Met een overnachting in het hotel krijg je korting voor het waterpark Rulantica.
 • Voor hotelgasten is er een aparte fastlane ingang bij Europa-park erg fijn op drukke dagen (wij waren er bijvoorbeeld op 1 Mei een vrije dag in bijna heel Europa) (De foto vanuit het hotel van Rulantica is ook op deze dag. Druk!) en je mag, wanneer je dit wenst een uur eerder een tiental attracties in. Europa-Park is erg groot, dus zo kun je het meeste uit je dag halen.
 • Vergeet uiteindelijk de totaal beleving niet. De hotelkamers zijn tot in de kleinste details uitgewerkt.
 • In de avond kun je ook nog genieten van een fonteinen show voor het slapen gaan, denk aan Las Vegas, Dubai. Dit is niet het enige, want entertainment gaat ook 24-uur per dag door. Overnachten bij Europa-Park geeft een volledige ervaring. Wij hebben er van genoten!
 • 1 tip! Wanneer je wilt overnachten bij Europa-Park boek je hotelkamer ruim vooruit. Overnachten bij Europa-Park is populair. Vooral in weekenden en vakantie periodes.

Een overnachting bij Kronasar reserveer je hier

Meer overnachting mogelijkheden bij Europa-Park

Wij hebben alleen ervaring met hotel Kronasar, maar er zijn meer hotels bij Europa-Park waar je kunt overnachten. Dit zijn in totaal zes Europa-Park hotels:

Europa-Park weetje: De familie Mack is katholiek. De Spaanse hotels Castilla Alcazar en El Andaluz zijn aan elkaar verbonden en overal kun je mooie katholieke uitingen terug vinden. De hotels zijn tot in de puntjes uitgewerkt met Spaanse en katholieke details. In het hotel is zelfs een kleine kapel te vinden. Niet voldoende voor het gehele personeel, want ieder seizoen wordt er gestart met een kerkdienst voor het voltallige personeel om het jaar te zegenen. Je mag de hotels altijd binnen lopen (aanrader) en zoek dan in het hotel ook eens de foto’s op waar je de familie Mack tijdens hun audientie bij de Paus kunt zien. Ook is er in het hotel een gallerie met foto’s van beroemde gasten van Europa Park, maar je kunt er ook zien bijvoorbeeld aan welke stichtingen en goede doelen er vanuit Mack en Europa-Park wordt geschonken.

Kaartje2go

Wat kun je verwachten in Europa-Park

Ja! We gaan naar Europa-park met kinderen. Wat kun je beleven in Europa-Park. Eerlijk gezegd wij waren echt groentjes op onze eerste dag Europa-Park. De kinderen waren helemaal enthousiast en je kunt beter zeggen hyper dus ze wilden overal in. Bij binnenkomst was de eerste speeltuin al geweldig of iedere draaimolen al. Het feit dat we er waren! Daarbij is Europa-Park groot, wat het natuurlijk de moeite waard maakt! Ik neem je mee, want je kunt een duidelijk planning maken. Daar kwamen wij in ieder geval op dag 2 achter.

Europa-Park bestaat uit landen en deze zijn grenzend aan elkaar.

Landen in Europa-Park

 • Duitsland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Griekenland
 • Ierland
 • IJsland
 • Italië
 • Luxemburg
 • Nederland
 • Oostenrijk
 • Portugal
 • Rusland
 • Scandinavië
 • Spanje
 • Zwisterland
 • Kroatië is in 2024 geopend! Dit jaar gaan wij weer en je krijgt van ons een up-date!

Ieder land heeft attracties aangepast aan de eigen cultuur, restaurants met lokale delicatessen, shows uit de eigen cultuur, kortom je waant je even op vakantie.

Ik denk dat er echt wel landen zijn die je zo kunt opnoemen die nog missen? Wat dacht je van België? En dan te bedenken dat Europa-Park eigenlijk wilde beginnen met België. De kanalen van Brugge, maar zich realiseerde dat dit een te groot project was om mee te beginnen. Europa-Park houdt zich aan de grenzen van Europa, niet aan EU deelnemers dan denk ik dat we nog veel kunnen gaan ontdekken. Wij kijken erg uit naar Kroatië en Florian heeft het over niks anders dan hoe zal Kroatië er in Europa-Park uit gaan zien? Mooi blauw? Groen? Ook omdat we in 2022 in Kroatië waren en dan is de nieuwsgierigheid natuurlijk geprikkeld! Daarbij zijn de shows al veelbelovend en wordt je al geprikkeld. En staat er al een nieuwe achtbaan in de stijgers.

Belevenis landen

Naast de Europese landen kun je ook nog de belevingslanden bezoeken:

 • Het Sprookjesbos
 • Koninkrijk van de Minimoys
 • Avonturenland

Met kleinere kinderen vallen deze landen erg in de smaak. Rondreizen door Europa is geweldig, maar ook deze fantasielanden prikkelen de beleving. Sla deze ook zeker niet over, want in deze landen zijn ook nog eens hele mooie attracties te vinden.

Europa-Park plan je bezoek tips – App, babyswitch, single riders en meer

Naast je hotel en de reis er bezoek is Europa-Park groot. Dus wat moet je doen om Europa-Park te beleven. Voor kleine kinderen staan er bij de ingang karretjes.

Voor het ontdekken van al deze landen kun je het beste de Europa-Park app downloaden. Doe dit al een aantal dagen voordat je naar Europa-Park gaat en selecteer de attracties waar je echt in wilt en bekijk de shows die je echt wilt bezoeken. Je komt er al snel achter dat je in drie dagen lang niet alles kunt gaan beleven, maar met een planning lukt in ieder geval wel wat je wilt en zo kan ook iedereen een aantal attracties ontdekken voor de eigen leeftijd en lengte. Zowel leeftijd en lengte zijn belangrijkt let daar op bij je planning. Onze kinderen waren bij het bezoek 1.12m en 1.23m en daardoor hebben wij zeker niet alle achtbanen bezocht een aantal achtbanen en attracties zijn vanaf 1.30m, 1.35m en 1.40m, maar geen probleem, want dan heb je een reden om nog een keer naar Europa-Park te gaan. Wanneer er maar één kind in een attractie mag en de andere ouder dus niet mee kan? Dan is het ook geen probleem. Daarvoor is er een Baby-Switch en Single Riders Lane. Dit zijn wel twee verschillende dingen. Bij de Single Riders Lane ga je echt alleen in de rij. Bij de Baby-Switch mag je met de oudste nog een keer de rit samen beleven. Loop met elkaar naar binnen, laat zien dat één kind te klein is en je krijg een Baby-Switch kaartje. Rit voorbij? Dan ga je dezelfde dag nog een keer via de uitgang naar binnen en mag je leuk samen nog een ritje. Super systeem! Als laatste is er een virtuele wachtrij bij sommige attracties dan kun je een tijdslot kiezen zonder echt in de rij te staan!

Wat hebben wij beleefd in Europa-Park

Je wilt natuurlijk weten wat uiteindelijk hebben beleefd in Europa-Park? Wat wij de mooiste attracties vonden en waar wij eventueel een volgende keer naar uit zouden kijken of wat we jammer vinden wat we hebben gemist. Dit begrijp ik! Hier komt het!

Dag 1 in Europa-Park

Inchecken bij hotel Kronasar en daarna direct door met de bus naar Europa-Park. Europa-Park komt je binnen in Spanje . Door de hype moesten daar direct de eerste attracties gedaan worden. Draaimolens waar ook Philou in kon, zoals de Feria Swing en Kolumbusjolle en met geluk begon de Spaanse Flamengo show op het Spaanse podium. Daarna door naar de race auto’s van Silverstone Race Track in Engeland. Echt race auto’s op benzine! Daar gingen we alle vier in. Onder begeleiding kon dit. De jongste in de vliegtuigjes en dit kon samen met haar broer. Even in de botsauto’s en in de Vliegende Hollander in Nederland. Tijd voor lunch in Duitsland. Schnitzels en Erdinger bier. Onze volgende attractie: Yomi Magic Worlds of Diamonds. De jongste verzamelt alle steentjes die ze tegenkomt dus dit was de hemel! Eerst wandelen en daarna in de achtbaan. Een geweldige kleurrijke attractie. Op deze attractie is de Max en Moritz achtbaan in de Efteling gebasseerd, maar Europa-Park is mooier. Sorry! Tijd voor het sprookjesbos en spelen. Dit blijft betoverend. In het sprookjesbos lopen de sproojesfiguren ook rond. Prachtig! Erg leuk voor de allerkleinste is ook Dwergenstad. Een autotjes baan voor dreumes en peuter. Ondertussen was het bijna 16.00 uur. Nog even spelen in de speelhal en we gingen in-checken. Een speurtocht door hotel Kronasar en even uitrusten van de eerste dag. Alvast kijken naar Waterpark Rulantica, waar we de volgende dag zwemmen. Eerst nog dineren bij hotel El Alcazar waar een uitgebreid diner buffet op ons wacht en waar nog een show wordt gegeven door de Flamenco danser. Bij het restaurant is ook een speelkamer. Om 22.00 uur is het toch echt bedtijd. Overal is aan alle details gedacht.

Een kleine kanttekening helaas is er in 2023 brand uitgebroken bij de World of Diamonds en deze attractie is gesloten en wordt opgebouwd. Een favoriet van Philou dus hopelijk komt deze snel weer terug!

Buffet bij Spaans Hotel - Europa-Park met Flamenco optreden

Dag 2 bij Europa-Park en Waterpark Rulantica

Europa-Park

Goedemorgen! Wij gaan eerst ontbijten bij Hotel Kronasar. Op het gemak, want daar gaan we van genieten. Het privilege voor het park openen slaan we over. Daarbij zijn de kinderen ook te klein voor een aantal achtbanen. Gisterenavond toen de kinderen op bed lagen heb ik een planning gemaakt in de app voor welke attracties we echt willen zien en doen. Het is al duidelijk dat het niet allemaal gaat lukken. Er zijn ook nog heel veel shows, je kunt ook attracties ervaren met een VR bril (tof!), maar we hebben het nog geeneens normaal ervaren. En ze zijn nog iets te klein, daarbij moeten wij ook opletten. Kortom er valt nog heel veel uit een bezoek Europa-Park te halen voor een tweede, derde dag en nog veel meer. Dag 2 daar gaan we. Als eerste gaan we de Poseidon in, het is een warme dag, dus waarom niet direct nat worden. De Poseidon is gaaf! Een combinatie van achtbaan en wild waterbaan. Philou mag er niet in dus we maken gebruik van de BabySwitch. We zijn in Griekenland, Mykonos, en daar blijven we nog even. Ook de kleinste heeft een top attractie. Atlantis Adventure, in een denkbeeldige onderzeeër ga je de onderwaterwaterwereld in, die zeer fluor is, maar het is vooral een lasergame spel. Schieten maar en punten scoren! De jongste vond het geweldig, we zijn er denk ik 15x in geweest. Aangezien er geen rij stond mochten we blijven zitten. Wel bijzonder, maar deze attractie is echt heel mooi en genomineerd voor een Thea award, uitzonderlijke prestatie in de entertainment industrie. Doen dus! Door naar de Wodan. De houten achtbaan van Europa-Park. Groot, hoog en hard! Geweldig. Florian was zo enthousiast, zijn souvenir een Wodan cap. Fan-boy! Philou mocht niet dus wederom een BabySwitch. Moeite waard, want de eerste keer één uur in de rij gestaan. Ondertussen ging ze in de Liechtenstein Balloon Ride en kwam de parade voorbij. Wat fijn is in Europa-Park dat alle soorten attracties door elkaar staan. Zo kan groot en klein zich te gelijk vermaken. Door naar de Bob, wandelen en door Scandinavië met de houten huisjes en langs het Franse meer met de fonteinenshow. Tijd voor lunch! Daarvoor gingen we naar het enige echte achtbanen restaurant Loopings. Je kunt niet reserveren gewoon aansluiten in de rij. Misschien wel de langste rij. Ongeveer 45 minuten wachten, maar wel een ervaring. Kwaliteit van het eten is goed, maar het zijn vooral snack gerechten. Dit kan ook niet anders. Het eten wordt door een achtbaan gebracht in het restaurant een hele leuke beleving! Tijd voor de theepotjes en nog even langs Griekenland voor het inleveren van de Babyswitch bij de Poseidon. Daarna ook een achtbaan ervaring voor Philou, in Griekenland staat ook de Pegasus de achtbaan waar je vanaf 4 jaar in mag. Bij alle andere achtbanen niet heel spectaculair, maar voor een 4-jarige: geweldig! Voor iedereen een eigen achtbaan en ervaring. 16:00 uur terug naar het hotel, want we gaan zwemmen!

Zwemmen bij Rulantica Het waterpark van Europa-Park

Iets in mij heeft een hekel aan waterparken. Ik vind ze warm, vaak een beetje vies (je kent die pleisters en eetrestjes wel), je staat of zit dicht op elkaar en het begint al bij het omkleden in krappe hokjes. De lol is er snel af. Herkenbaar? Oké kuuroorden in Salzburgerland daar ben ik wel fan van. Alleen kinderen worden er dolgelukkig van! Bij Rulantica wist ik het dan ook niet helemaal wat ik moest verwachten. De kinderen gingen de eerste al dag kijken bij Rulantica en waren al super enthousiast! Het zag er geweldig uit. Ik wist ondertussen ook al dat Rulantica wel van een ander niveau is. Ook Rulantica kun je in de app opzoeken en je kunt een planning maken. Want er is zo veel te doen! Diverse zwembaden, glijbanen, VR duiken, foodcourts sauna’s en relax zones. Eigenlijk te veel, waardoor je het eerst moet beleven. In de hotelkamer hingen de badjassen al klaar dus badkleding aan, badjas aan en naar Rulantica. We kregen een armbandje om voor onze kluis, maar dit was ook onze digitale portomonnee. Slim! Want zo is het niet nodig om zelf spullen mee naar binnen te nemen. Van 17.00 tot 22.00 uur hebben we ons uitgebreid vermaakt. Met Philou zwemmen, spelen in het kleuter paradijs (tot 22.00 uur, want het was geweldig!), Florian alle glijbanen proberen, met elkaar zwemmen in golfbad, cocktails drinken bij de zwembad poolbar en snacken bij de foodcourt (want van zwemmen krijg je honger). De sauna daar kwam ik niet aan toe, want met kinderen naar Europa-Park vraagt om aandacht geven. Hopelijk wanneer ze ouder zijn een keer, maar het was genieten. Je kunt ook duiken met VR brillen en buiten is er een achtbaan attractie. Overweldigend en gaaf! En oh ja die hokjes waar je in om mag kleden? Super gergeld! Grote familiehokjes en bij vertrek? Zijn er fohns en verfrissingsproducten. Overal wordt aangedacht. De dag werd afgesloten met een fonteinenshow bij de brug tussen Rulantica en Hotel Kronasar.

Wij hadden een avond ticket voor Rulantica, maar je kunt prima een hele dag doorbrengen in Rulantica. Binnen of buiten. Rulantics is een attractiepark met water, onderdeel van Europa-Park, maar met apart entree en de moeite waard voor een dag entree en extra verblijf. Let op er zijn ook periodes met actie tickets, zoals Ride & Slide tickets (Europa-Park en Rulantica op één ticket)

Dag 3 – Europa-Park Nooit meer naar huis

Wat willen we echt nog doen? Er is nog zo veel te beleven! Sommigen lopen alle achtbanen af in één dag. Dit kan prima, wanneer je allemaal overal in mag. Wij moeten toch onze aandacht verspreiden. Je kunt in de app ook een tijdslot reserveren, daarmee ga je in de Virtual Line staan, dit helpt wel. De dag begon natuurlijk een uitgebreid ontbijt en even wakker worden na de lange en late dag van gisteren. Eerst uit-checken, want na vandaag is het wel afgelopen helaas. Rond 10.00 uur Europa-Park in. De verleiding weerstaan van de landen waar we al zijn geweest. Even geen herhaling. Direct door naar Arthur. Een populaire attractie. Een belevings achtbaan voor alle leeftijden. Prins Arthur speelt een rol. Arthur heeft Thea Awards gewonnen en dit begrijp ik ook wel. Wat wij al mooi vonden was dat je bij Arthur je spullen in een kluis kunt doen. Geen tas onbewaakt achter laat. Philou vond Arthus afentoe nog wel eng. Wel heel mooi. We moesten ongeveer 50 minuten wachten dus de tijd gaat hard voorbij. Wanneer je de attractie uitloopt is er een binnen speeltuin ook daar moest nog van genoten worden. Daarna een lieve attractie in Duitsland. Echt perfect voor prinsesjes. De poppentheater gondeltour langs elfjes en prinsessen. Onderweg werden de souvenirs en herinneringen aan Europapark uitgezocht de muizenoortjes van Edda Euromausi en een pet van de Wodan achtbaan. De keuze is zeer uitgebreid dus het shoppen duurde wel even. Dit deden we in Duitsland, waar je ook over de Europa-Park Hall of Fame kunt lopen en op de foto kunt met Ed Euromaus. Europa-Park hebben we afgesloten bij Voletarium. Vooraf hadden we geen idee wat we konden verwachten. Wat een geweldige attractie is dit! Een virtuele reis door Europa. Je vliegt over Europa. Geweldig en dit moet je zelf beleven. Dit was onze laatste attractie en tijd voor de terugreis. Er is nog zo veel meer te ontdekken. Attracties, restaurants, shows en ook kun je Europa-Park ontdekken tijdens evenement, zoals Halloween, Oktoberfest of opnames van tv-shows. Dan is er weer een hele anders sfeer en beleving.

Eten en drinken bij Europa-Park

Als laatste, maar niet onbelangrijk het eten en drinken bij Europa-Park. Je kon het al regelmatig lezen bij het overnachten en onze dagplanning. Bij Europa-Park zijn we regelmatig uit eten gegaan of hebben we tussendoor iets gegeven. Zoals het buffet bij het Spaanse El Alcazar Hotel, lunchen in Duitsland bij de Bierstube, lunchen bij achtbaan restaurant Foodloop en hamburgers bij de foodcourt van Rulantica. De dag begonnen we met het ontbijtbuffet bij hotel Kronasar. De kwaliteit van het eten heeft ons aangenaam verrast. Of je nu snackt of uitgebreid uit eten gaat de kwaliteit is zeer goed. Daarbij zijn de porties ook ruim voldoende of worden buffetten continue aangevuld. Aan iedere leeftijd wordt gedacht. Kindermenu’s, maar ook kinderbuffetten, waar kinderen zelf kunnen bepalen wat ze eten. De prijzen lopen uitéén, maar overal is staat de prijs-kwaliteit gelijk aan elkaar. Niet voordelig, maar je krijgt wel goed eten er voor terug. Dit kun je niet altijd overal zeggen. Bij Europa-Park wel.

Een echte tip is om in de avond een buffet diner te reserveren bij één van de hotels. Ruim keuze aanbod, hoge kwaliteit, inclusief drinken, tafelservice voor drinken en specialiteiten en entertainment passend bij het hotel tijdens het diner. Een echte ervaring! Reserveren kan bij het hotel of in de app van Europa-Park.

Eind Conclusie over Europa-Park

Ben jij al enthousiast(er)? Wij wisten niet goed wat we konden verwachten, maar na ons verblijf zijn we heel erg enthousiast over Europa-Park. Dit smaakt naar meer en zeker gaan we nog een keer terug voor meer attracties, shows, nieuwe landen ontdekken, culinaire ervaringen en hoe groter de kinderen hoe meer we weer kunnen beleven.

Europa-Park Dankjewel voor de uitnodiging – Een gedeelte van deze reis was een persreis.
Eten en drinken hebben we meestal zelf betaald.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie