Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Zalmbonbon met kruidenroomkaas

Deel deze post

Zalm blijft een klassieker op het kerstmenu samen met carpaccio. Een zalmbonbon gevuld met kruidenroomkaas doet het dan ook altijd geweldig. Lees dan ook dit zalmbonbon recept met kruidenroomkaas. Al is niet iedereen een visliefhebber.

Variëren met voorgerechten

Bij ons thuis variëren we dan ook altijd met een garnalencocktail, zalmbonbon of carpacciobonbon. Wanneer je wilt variëren en het zelf overzichtelijk wilt houden in de keuken dan is het voor de feestdagen makkelijk om een carpacciobonbon te maken en een zalmbonbon met kruidenroomkaas als voorgerecht. Je kunt namelijk meestal dezelfde vulling en garnering gebruiken en zo valt er iets te kiezen. Alleen het hoofdingrediënt is anders. Makkelijk! En zo is iedereen blij. Alleen nog een leuke vegetarisch gerecht.

Zalmbonbon met kruidenroomkaas recept

Deze keer maakte ik een zalmbonbon met kruidenroomkaas. De kruidenroomkaas breng je zelf op smaak met verse ingrediënten. Het is ook prettig dat je de zalm bonbon met kruidenroomkaas vooruit kunt maken en alleen op het moment zelf op het bord dient te serveren. Bij drukkere feestdagen vind ik dit heel fijn, want continue in de keuken staan en de spanning van het koken is al voldoende toch? Een aantal klassiekers waar je op kunt vertrouwen zijn mooi meegenomen. En mocht je dus op het laatste moment nog twijfelen hoe en wat? Deze zalmbonbon met kruidenroomkaas is ideaal om met de ingrediënten die je al in huis hebt een twist te geven aan je zalm recept. Lees verder hoe je dit klassieke zalm recept zelf kunt maken.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista
Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Ook foodie kerst momenten in de kerstboom bekijk dan de kerstboom kerst ornamenten!

Ingrediënten zalmbonbon met kruidenroomkaas voor 6 zalmbonbons

  • 600 gram gerookte zalm of 6 porties van ongeveer 100 gram
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 knoflookteentje
  • 2 bosuitjes
  • 300 gram naturel roomkaas
  • handje verse bieslook, verse dille en verse platte peterselie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1/4 theelepel mierikswortel
  • 1/4 limoen voor de zest van de schil
  • sap van een halve limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • handje cherry tomaatjes
  • 150 gram veldsla
  • 10 stuks cherrytomaatjes
  • snufje peper en zout
  • 2 eetlepels mayonaise (ook lekker met truffelmayonaise)
  • 1 avocado
Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de zalm bonbon met kruidenroomkaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten

Benodigdheden voor het bereiden van de zalmbonbon met kruidenroomkaas

Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Recept zalmbonbon met kruidenroomkaas

Vulling voor de zalmbonbon

Start met het maken van de vulling voor de zalmbonbon. Breng de roomkaas op smaak met de mierikswortel en mosterd en geraspte limoenschil. Meng door de roomkaas de fijngeknepen knoflook. Snijd de verse kruiden, de bosui en de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng of prak deze ingrediënten met een vork door de roomkaas. Breng de roomkaas op smaak met peper en zout. Zet de roomkaas even apart in de koelkast, zodat het een geheel wordt.

Zalmbonbon vullen

Vul een kopje of rond schaaltje met huishoudfolie. Leg vervolgens 100 gram van de gerookte zalm over de huishoudfolie en over de randen van het kopje want de bonbon moet worden dichtgevouwen. Vul het kopje met de kruidenroomkaasvulling. Vouw de bonbon met gerookte zalm dicht. Draai vervolgens de bonbon dicht met de huishoudfolie. Herhaal dit nog 5 keer en leg de zalmbonbons in de koelkast voor minimaal 1 uur, zodat ze mooi op kunnen stijven.

Maak de salade voor op de borden

Spoel de bladsla en snijd deze iets fijner. Klop met een half theelepeltje mosterdje, limoensap en theelepel water een frisse dresing. Meng deze door de bladsla. Snijd de cherry tomaatjes in schijfjes. Meng deze door de salade. Snijd de avocado in langere stukken en plaats deze rondom de salade. Garneer de bordjes.

Zalmbonbon met kruidenroomkaas op de borden

Het enige wat nog nodig is? De salade over de borden verdelen. De zalmbonbon voorzichtig uitpakken uit dehuishoudfolie, wellicht de zalmbonbon een klein beetje gladstrijden en goed sluiten. Vervolgens? Eet smakelijk!

Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Op zoek naar mooie Kerst cadeautjes voor foodies? Laat je dan hier inspireren.

Zalmbonbon met kruidenroomkaas - Foodblog Foodinista

Nog een leuk voorgerecht recept

Bak dan bijvoorbeeld eens deze hartige cake met vijgen, walnoten en geitenkaas.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie