Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel - FOodblog Foodinista

Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel

Deel deze post

We gaan door met recept ideeën voor de feestdagen. Mocht je een ander feestje hebben dan is deze tiramisu met Licor 43 en sinaasappel ook wel een goed idee! Misschien ben je al helemaal in kerstsfeer en ben je helemaal niet bezig met het Sinterklaasfeest. Kun je gewoon wel een lekker kerstdessert ‘gebruiken’ en ben je al druk op zoek! Of ben je juist op zoek naar leuke kerstrecepten, want het ziet er toch naar uit dat we weer thuis gaan koken. Dan kun je maar voorbereid zijn. Dan heb ik sowieso een leuk idee voor het kerstdessert, wat ook heel lekker is bij de koffie als alternatief voor taart. Tiramisu is dan altijd een goed idee! Zoals de tiramisu met Licor 43 en sinaasappel, waarvan ik het recept nu met je ga delen of bekijk ook eens de tiramisu met speculaas en stoofpeertjes. Ik zeg er direct bij dat ook dit een volwassen versie, maar je kunt de drank eerst koken, zodat de alcohol verdampt. Kortom met alles er op en eraan amaretto en de eierdooiers gaan erin. Het maakt het zalig, maar dus niet voor iedereen toegankelijk, tenzij je kookt. Wil je dit anders? Bekijk dan ook mijn Sinterklaas tiramisu, want met deze inspiratie ga je ook een mooi effect bereiken, alleen is deze toegankelijk voor iedereen. Een ander idee? Neem voor kinderen en andere liefhebbers deze lekkere koekjestoetjes mee. Maar nu is het tijd voor de tiramisu met Licor 43 en sinaasappel voor een romige en frisse afsluiting.

Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel - FOodblog Foodinista

Op zoek naar mooie Sinterklaas en Kerst cadeautjes voor foodies? Laat je dan hier inspireren.

Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel - FOodblog Foodinista

Ingrediënten Licor 43 tiramisu met sinaasappel voor 10 personen

750 gram Mascarpone
2 eieren
1/2 theelepel kaneel
3 kopjes koffie (koud)
2 eetlepels suiker
rasp van sinaasappelschil
50 ml Licor 43
400 gram lange vingers
1 eetlepel cacaopoeder
150 ml slagroom
handje amandelschaafsel

Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel - FOodblog Foodinista

Tips voor het bereiden van Tiramisu met Licor 43

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, handmixer, koekenpan, lepel, handrasp, theelepel, pannenlikker, schaaltje, strooibusje

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Tiramisu met Licor 43 en sinaasappel - FOodblog Foodinista

Recept Licor 43 Tiramisu met sinaasappel en amandel

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Breng de koffie op smaak met de Licor 43. Wil je zo min mogelijk alcohol in de Licor 43? Kook dan de likeur eerst 10 minuten uit in een pannetje. De smaak blijft hetzelfde, maar de alcohol verdampt.

Bodem maken voor de Tiramisu met Licor 43

Sop de lange vingers in de koffie.. Plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de lange vingers vochtig worden dan gaan deze uitzetten in de schaal. Bewaar de koffie nog, want er komen nog twee lagen lange vingers.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. In één schaal de dooiers en in één schaal de eiwitten. Zet de eiwitten apart. De dooiers bewaar je in een schaal. Klop de dooiers los. 500 gram van de mascarpone mag er bij. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met twee lepels suiker en de kaneel. Rasp vervolgens de sinaasappelschil door de mascarponeroom. Dit is ongeveer schil van 1/4 sinaasappel. Klop alles nog een keer door elkaar. Schep de helft van de mascarponeroom op de lange vingers. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Herhaal het verdelen van de lange vingers en de mascarpone nog één keer. Bedek de tweede laag Mascarpone met de laatste lange vingers. Schep vier lepeltjes koffie over de lange vingers voor extra vocht en smaak natuurlijk! Nu maken we de topping laag voor de Licor 43 tiramisu.

Topping laag voor de tiramisu

De topping laag voor de tiramisu maken we steviger, maar ook heel luchtig! Klop de eiwitten met de handmixer tot een lucht room, wel stevig! Je zou de schaal om moeten keren en dan blijven de eieren geklopt in de schaal. Klop in een andere schaal de slagroom luchtig. Klop de mascarpone vervolgens met de spatel voorzicht door de slagroom. Breng op smaak met één eetlepel suiker. Klop de luchtige eiwitten door het mascarponeroom en top vervolgens met een pannenlikker de mascarpone af. Strooi de cacao over de tiramisu. Druk de laatste lange vingers in de koffie en druk deze in de tiramisu topping voor een leuk effect. Nu is het tijd voor geduld! Plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Dan is het tijd voor het huis versieren met de amandelen. Laat deze even mooi bruin worden in de koekenpan. Strooi de amandelen over de tiramisu en klaar ben je! Het is alleen nog tijd voor genieten.

Zoete kerst recepten van Foodblog Foodinista?

Meer kerstrecepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende recepten? Dan bedoel ik vooral voor de zoete trek, zoals voor bij de koffie, ontbijt of voor het dessert. Een lekker toetje maken of iets zoets bij de koffie maken is soms helemaal niet moeilijk.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het kerst recept kun je hier vinden.
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Nog een leuk recept bakken wat niet moeilijk is? Bak dan deze amandelspijsbroodjes met chocolade.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie