
17 jul Hotdogcroissants – Lekkere snackcroissants met hotdogworstjes (kinderen zijn er dol op!)
Hotdogs of een broodje met een worstje. Daar maak je kinderen echt blij mee. Die van mij in ieder geval. Al eerder maakte ik New York hot dog snackbroodjes. Maar heel eerlijk Niet alleen kinderen maak je natuurlijk blij met afentoe een lekker snack broodje of hartig croissant, toch? Vroeger at ik bij mijn tante regelmatig hartige croissantjes met een knakworst erin. Deze haalde ze altijd bij de bakker. Een croissant met een knakworst en een kop tomatensoep op vrijdagmiddag. Een verwenmiddag. Toen wij in de Meivakantie in Duitsland en Oostenrijk waren moest ik opeens weer aan deze ‘knakworstcroissantjes’ denken. Aangezien we ze overal tegen kwamen en de kinderen waren er als tussendoor snack dol op tijdens onze dagjes uit namen we ze mee als snack. Logischer wij maak ik ze nu natuurlijk ook zelf! Lekker gevuld en gegratineerd met kaas. Dus zin in een snack en eens een ander croissantje rollen? Dan zijn deze hartige hotdogcroissants wellicht iets voor jou?



Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor de hotdogbroodjes 6 stuks
- 1 blik grote croissants
- 1 blik hotdog worstjes met 6 stuks en ook lekker zijn deze verse hot dog worstjes haal dan wel 2 pakjes in huis, voor de de vega’s is er ook een vegan hot dog variant
- 150 ml melk
- 1 eetlepel bloem
- klontje roomboter
- 200 gram geraspte kaas
- eetlepel mosterd
- 1 ei
Tips voor de bereiding van de hotdogcroissants
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten + bakken
Benodigdheden: bakpapier, schaal, snijplank, mes, bakkwast, lepel, schaaltje, garde, pan


Recept Hotdogcroissants
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Maak kaasragout
Start met het maken van de kaasragout. Smelt in een pan een blokje boter en klop de gesmolten boter wanneer je de bloem erbij doet tot een roux. Blus vervolgens langzaam af met de melk en blijf kloppen met de garde. Dit doe je totdat de saus voor de kaasragout langzaam gaat binden. De verhitting mag nu uit. Klop door de saus voor de kaasragout de mosterd. Klop 150 gram geraspte kaas door de ragout. De geraspte kaas wordt opgenomen in de kaassaus en de ragout gaat binden. Zet de kaasragout apart.
Hotdogcroissants maken
Rol de croissants uit. Kluts het ei. Rol de croissants stuk voor stuk. Smeer het lange gedeelte van het croissant in met twee eetlepels kaasragout. Leg er een hot dog worstje op. Rol het croissant dicht. Smeer het croissant in met geklutst ei. Strooi geraspte kaas over het croissant. Herhaal dit ook met de overige 5 croissants. Bak de croissants af voor 20 minuten in de oven op 210 graden. Eet smakelijk!
Hartige broodjes van Foodinista?
Maak dan ook eens deze geitenkaasbroodjes. Ook bij het recept voor deze kaasbroodjes met kaasragout kun je variëren met je favoriete kaas of deze winterse hartige snack met zuurkool en rookworst.
Geen recepten missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.
Geen reactie's