07 dec Saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen
Langzaam aan gaan we beginnen met de kerstrecepten. Ik zie dat jullie al op zoek zijn naar Kerstinspiratie vooral nu Sinterklaas vertrokken is uit Nederland. Dus waarom gaan we dan niet gewoon feestelijk beginnen! Ik moet toegeven dat de kerstboom hier ook naast mij straat te stralen dus dat ik er zelf ook erg veel zin in heb om al die Kerst heerlijkheden en Kerst ideeën te delen. De Decembermaand is echt mijn favoriet. Het begin langzaam met Halloween, niet mijn favoriete feest, maar zodra het begint dan weet ik wel dat de feestdagen eraan komen. Er is altijd reden voor een feestje toch! De garnalencocktail kennen we natuurlijk al blijft het een favoriet en perfect idee om het kerstdiner mee te beginnen. Ook een risotto met coquilles en Hollandse garnalen kan ik je aanraden. En aangezien het bij mij wel duidelijk is dat jullie dol zijn op coquilles en deze veelvuldig zoeken op de website heb ik weer een mooi feestelijk recept gecreëerd voor het kerstmenu. Een saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen. Een koolhydraat arme variant en niet zo zwaar als de risotto. Je kunt nu dus kiezen of je de coquilles met Hollandse garnalen gaat serveren als voorgerecht, tussengerecht of hoofdgerecht. Wat een kerstfeest! Wat vooral belangrijk is, zo maak je de saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen voor 4 personen
- 500 ml visbouillon
- 200 ml room
- 50 ml witte wijn
- Zakje saffraan, zoals deze
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 16 coquilles
- 100 gram zeekraal
- 200 gram Hollandse garnalen
- klontje roomboter
- handje verse peterselie
- handje verse dille
- 1/4 limoen voor de schil
- 1/4 sinaasappel voor de schil
- snufje peper
- 2 eetlepels olijfolie
Heb je ook de adventskalenders tips al gezien van Foodinista? Kijk hier.
Tips voor de bereiding van de saffraansoep met coquilles met Hollandse garnalen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, grillpan, snijplank, mes, spatel en barbecuetang
Recept Saffraansoep met coquilles en Hollandse garnalen
Zet de visbouillon klaar, zodat je bij het bereiden van de saffraansoep direct kunt beginnen. Kook een beetje water in bijvoorbeeld de waterkoker. Giet het water in een glas en laat daarin de saffraandraadjes weken. Het warme water krijgt een mooie goudgele kleur.
Voor leuke kleine cadeautjes tips kijk je hier!
Saffraansoep maken
Start met het bereiden van de saffraansoep. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in de pan en smoor eerst de ui voor één minuut. Knijp de knoflook uit en smoor deze ook even mee. Dan mag vervolgens de visbouillon bij de ui en knoflook. Rasp de limoen en sinaasappel heel fijn in de soep deze geven een frisse smaak aan de soep. Laat deze trekken in de bouillon. Breng op smaak met een snufje peper. Giet de wijn bij bouillon. De bouillon mag niet doorkoken. De saffraan met het saffraanwater mag bij de soep. De soep kleurt mooi geel. Laat de bouillon voor 10 minuten staan. Ondertussen grill je de coquilles en zeekraal.
Coquilles grillen
Verhit een klontje boter in de grillpan en grill de coquilles kort. Aan beiden kanten 2 minuten en je bent klaar. Haal de coquilles uit de pan bewaar even in een apart schaaltje. Grill vervolgens de zeekraal nog even kort, zodat deze zachter wordt.
Risotto op smaak brengen en de borden opmaken
Maak de saffraansoep romig door de room bij de soep te schenken. Klop eventueel zacht door met een garde. Serveer de saffraansoep in diepe borden (dit kan ook aan tafel) Verdeel de coquilles over de risotto, verdeel de Hollandse garnalen en maak de saffraansoep af met de zeekraal, verse dille en frisse peterselie. Eet smakelijk!
Recepten tips met coquilles
Coquilles zijn een topper tijdens de feestdagen. Meer coquille recepten tips:
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's