27 feb Sperziebonensalade met spekjes en aardappeltjes
Eigenlijk is het zo simpel een lekker recept met sperziebonen. Natuurlijk kun je sperziebonen eten bij een aadappel, groente en vleesgerecht, maar je kunt er ook iets creatiever koken met sperziebonen, spekjes en aardappeltjes of deze sperziebonensalade eten als bijgerecht bij de barbecue. Ik maakte als hoofdgerecht deze warm sperziebonensalade met spekjes en aardappeltjes. Deze maaltijdsalade werd zo weggeprikt. Eventueel is het nog lekker om er een frisse groene salade bij te eten. Dit recept met sperziebonen bereiden is heel simpel dus lekker maken.
TIP: Deze salade komt uit een maaltijdbox van HELLO FRESH! Dit recept vonden wij heel verrassend en heel makkelijk. Ook een keer proberen? Bekijk dan hier de mogelijkheden bij Hello Fresh met korting. Zo kies je voor een week met gemak. Geen boodschappen, uitgeschreven recepten en iedere dag gevarieed en makkelijk koken en eten.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten sperziebonensalade met spekjes voor 4 personen
- 600 gram sperziebonen
- 1 rode ui
- 100 gram champignons
- 425 gram krieltjes
- 150 gram spekreepjes
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 50 gram geraspte kaas
- snuf peper en zout
Tips voor de bereiding van de sperziebonensalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, airfryer of koekenpan, spatel, mengschaaltje, lepel en vork
Nog zo’n leuk HELLO FRESH RECEPT? Maak ook eens de zomerse stamppot met rucola en kruidenkaas
Warme sperziebonensalade recept met spekjes en aardappeltjes
Start met het koken van water voor de sperzieboontjes met een snufje zout en zet de airfryer aan op 200 graden. Heb je deze niet bak dan de krieltjes in de koekenpan met boter.
Sperziebonensalade bereiden
Maak de sperzieboontjes schoon, dop de sperzieboontjes en kook de sperziebonen beet gaar. Als de airfryer warm is bak dan de aardappeltjes 15 minuten op 200 graden. Verwarm de wok en wok daarin de spekjes in eigen vet. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakjes. Wok ook deze mee met de spekreepjes.
Mosterddressing maken
Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd, mayonaise, snufje peper en zout met de geraspte kaas.
Wok vervolgens de sperzieboontjes even mee de spekjes en de rode ui en wok ook de aardappeltjes erbij. Meng de dressing door de sperziebonensalade en wok dit nog twee minuutjes mee. Serveer de sperziebonen in een schaal of op aparte borden. Ook is de sperziebonensalade erg lekker bij een barbecuemaaltijd! Natuurlijk kun je deze salade warm en koud eten.
Variëren met warme salades? Maak dan ook eens deze warme broccolisalade met aardappeltjes.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.
Geen reactie's