Sperziebonensalade met spekjes recept van Foodblog Foodinista

Sperziebonensalade met spekjes en aardappeltjes

Deel deze post

Eigenlijk is het zo simpel een lekker recept met sperziebonen. Natuurlijk kun je sperziebonen eten bij een aadappel, groente en vleesgerecht, ook wel een avg-tje, maar je kunt er ook iets creatiever mee koken. Ik maakte als hoofdgerecht deze warm sperziebonensalade met spekjes en aardappeltjes. Eigenlijk ook een avg-tje, maar dan lekkerder en iets origineler. Simpel is het ook nog dus gewoon doen!

Sperziebonensalade met spekjes en champignons recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten sperziebonensalade met spekjes voor 4 personen

600 gram sperziebonen
1 rode ui
100 gram champignons
425 gram krieltjes
150 gram spekreepjes
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
50 gram geraspte kaas
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de sperziebonensalade

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, airfryer of koekenpan, spatel, mengschaaltje, lepel en vork

Sperziebonensalade met spekjes en champignons recept Foodblog Foodinista

 

Warme sperziebonensalade recept met spekjes en aardappeltjes

Start met het koken van water voor de sperzieboontjes met een snufje zout en zet de airfryer aan op 200 graden. Heb je deze niet bak dan de krieltjes in de koekenpan met boter.

Maak de sperzieboontjes schoon, dop de sperzieboontjes en kook de sperziebonen beet gaar. Als de airfryer warm is bak dan de aardappeltjes 15 minuten op 200 graden. Verwarm de wok en wok daarin de spekjes in eigen vet. Snipper de rode ui en snijd de champignons in plakjes. Wok ook deze mee met de spekreepjes.

Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd, mayonaise, snufje peper en zout met de geraspte kaas.

Wok vervolgens de sperzieboontjes even mee de spekjes en de rode ui en wok ook de aardappeltjes erbij. Meng de dressing door de sperziebonensalade en wok dit nog twee minuutjes mee. Serveer de sperziebonen in een schaal of op aparte borden. Ook is de sperziebonensalade erg lekker bij een barbecuemaaltijd! Natuurlijk kun je deze salade warm en koud eten.

Variëren met warme salades? Maak dan ook eens deze warme broccolisalade met aardappeltjes

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.



Geen reactie's

Geef een reactie

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: