
28 dec Ragout met gamba’s en Hollandse garnalen in romige champagnesaus
Deze ragout is een goed idee voor de de feestdagen, maar Champagne mag ook niet ontbreken tijdens kerst en oudjaarsavond. En laten we dit jaar nou goed af willen sluiten voor wat extra geluk in het nieuwe jaar. Kortom begin maar goed met een recept waarbij we ragout en champagne combineren. Maak deze Ragout met gamba’s en Hollandse garnalen in romige champagnesaus.
Zelf ragout maken en variëren met garnalen en champagne
Met ragout kun je natuurlijk eindeloos variëren en ook bij mijn eerdere ragout recepten kun je prima champagne schenken in de ragout of in een champagne glas voor een feestelijk feestdagen recept, dan neem je de verhoudingen van dit recept over. Dan neem je als voorbeeld een ragout voor vegetariërs een groente ragout of voor de feestdagen een kalkoenragout ook de klassieke kippenragout is een tip, waar ook een touche of champagne bij mag. De Champagne geeft vervolgens een bruisende en krachtige champagnesmaak aan de ragout. Verrassend, maar zo smaakvol.
Klassieke feestdagen recepten
Ragout vind ik overigens een echte guilty pleasure. Eigenlijk is het wel fijn zo rond de feestdagen, want dan kun je er dus heerlijk los mee gaan. Ik kijk daar dan dus altijd naar uit. Met vis, vlees of vegetarisch, allemaal prima. Maar wel zelfgemaakt en rijkelijk gevuld. Ook deze ragout dus met ragout met gamba’s en Hollandse garnalen in romige champagnesaus.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Ragout met gamba’s en Hollandse garnalen in romige champagnesaus
- 50 gram roomboter
- 1 eetlepel bloem
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 250 ml visbouillon
- handje verse dille
- 1 theelepel Franse mosterd
- handje verse platte peterselie
- handje verse bieslook
- 100 ml Champagne, maar Cava of prosecco kan eventueel ook
- 250 gram diepvries garnalen gepeld en rauw
- 100 gram Hollandse garnalen
- 4 ragout bakjes
Tip! Je kunt de ragout ook serveren als een luxe tompouche! Bekijk hier hoe ik dat doe.

Tips voor de bereiding van de ragout met garnalen
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de garnalenragout
- pan
- maatbeker
- waterkoker
- garde
- mes
- snijplank
- lepel

Recept garnalenragout met champagne
Voorbereiden voor de garnalenragout
Zorg als eerste dat alles klaar staat. Maak de visbouillon. Snijd de kruiden alvast fijn.
Basis voor de ragout met garnalen in champagne maken
Verhit de botter in de pan en schep de bloem erbij. Klop het geheel met de garde tot een roux. Zet de verhitting laag. Blus af met de slagroom en blijf kloppen met de garde. Breng de ragout op smaak met de mosterd. Klop alles nog steeds door met de garde tot een glad mengsel en het zal dikker worden. Giet de visbouillon er langzaam bij en blijf kloppen met de garde. Langzaam aan wordt de ragout een dikkere saus. Giet de Champagne bij de basis voor de garnalenragout. Ga zo door. Laat de saus voor de ragout even kloppend inkoken voor vijf minuten. Blijf kloppen anders gaat de saus verbranden en de saus mag niet koken. Houd de verhitting laag.
Ragout met garnalen maken
De rauwe grote garnalen, ook wel gamba’s mogen in de ragout. Blijf roeren en de grote garnalen worden roze. Breng de ragout op smaak met een snufje peper en zout, dille, peterselie en bieslook. Meng de helft van de Hollandse garnalen en bewaar de andere helft voor de garnering. Bij het vullen verdeel je de ragout rijkelijk en garneer af met de Hollandse garnalen en extra verse fijngesneden kruiden. Daarbij schenk je voor de liefhebber natuurlijk een glaasje bubbels.
Ragoutrecepten van foodblog Foodinista
Meer inspiratie voor ragoutrecepten? Bekijk dan ook eens het recept voor ragout met mosselen of de vegetarische ragout met groente.
Meer foodblog artikelen en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's