Stamppot pompoen met gorgonzola en pancetta - Foodblog Foodinista

Stamppot pompoen met gorgonzola en pancetta

Deel deze post

In de herfst beginnen we weer trek te krijgen in stamppot. Of niet soms? Lekker een herfst stamppot recept. Stamppot met pompoen past perfect bij de herfst. Een stamppot met herfst ingrediënten, zoals met pompoen, want met pompoen kun je ook een lekkere stamppot maken. Deze stamppot pompoen met gorgonzola en pancetta. Een stevige maaltijd en lekker gestampt en ook rijk aan groente en zelfs fruit. Heerlijke op een regenachtige of stormachtige dag. Deze keer geen rookworst bij de stamppot, maar wel gorgonzola en pancetta. We combineren de pompoen stamppot met Italiaanse ingrediënten en smaken en maken er een lekker pittig stamppot recept van en verfrissen de stamppot met kaneel appeltjes. En zo maak je de pompoen stamppot met gorgonzola, pancetta en appel voor een heerlijke herfstdag.

Variëren met stamppot recepten

P.s. Nog een lekker stamppot recept? Maak ook eens deze Broccoli stamppot met een Griekse twist.

Stamppot pompoen met gorgonzola en pancetta - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten Stamppot pompoen met gorgonzola en pancetta voor 4 personen

  • 8 middelgrote aardappels
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 appels
  • 100 gram pancetta blokjes
  • 1 knoflookteentje
  • 100 gram gorgonzola
  • 50 ml melk
  • snuf kaneel
  • halve theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klontje roomboter
  • snufje zout en peper

Tips voor de bereiding van de pompoenstamppot

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + oven tijd 45 minuten

Klaarzetten in de keuken:

Stamppot pompoen met gorgonzola en pancetta - Foodblog Foodinista

Recept Pompoen stamppot met pancetta en gorgonzola

Pompoen grillen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de pompoen over de bakplaat. Knijp het teentje knoflook uit over de pompoen. Strooi een snufje zout over de pompoen en druppel de olijfolie over de pompoen. Schuif de pompoen in de oven voor 45 minuten op 200 graden.

Aardappels koken

Kook het water voor de aardappelen met een snufje zout. Schil de aardappelen. Spoel de aardappelen schoon. Kook de aardappelen beetgaar in de stamppot pan en giet af. Kook de aardappelen vervolgens nog even droog. Wacht, totdat we kunnen stampen! Wacht ondertussen, totdat de pompoen klaar is in de oven en ga verder met de volgende stappen.

Pancetta en appels bereiden

Verhit de koekenpan en bak de pancetta in het eigen vet. Haal de pancetta uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier, zodat je overbodig vet kwijtraakt. Schil de appels en snijd de appels in blokjes. Verhit in een pan 25 ml water, de appels, suiker en kaneel. Kook de appel blokjes zachter, laat de suiker en kaneel opnemen in de appels en wacht totdat het water is verdampt.

Pompoen stamppot stampen

Giet bij de aardappelen melk en ook het klontje boter mag erbij. Stamp de aardappelen tot een puree. Schep de pompoen, pancetta en appels bij de aardappelen. Meng alles met een spatel tot één stamppot. Verhit de stamppot nog even. Breek de gorgonzola in kleine blokjes en meng ook deze door de stamppot. Schept de stamppot op en eet smakelijk!

Stamppotrecepten van Foodinista

Lekker toch stamppot op een koude dag? Maak anders ook eens één van de volgende stamppotrecepten.

  • Stamppot met rucola en kruidenkaas. Weer eens iets anders en verrassend lekker. Het recept kun je hier vinden.
  • Ook heel smakelijk is de andijviestamppot, waarvoor je het recept hier kunt vinden.
  • Een klassieker en echt winters? Dan wil je hutspot met suddervlees. en daarvoor kun je het recept hier vinden.
  • Dol op witlof? Dan is deze stamppot met witlof en rucola echt iets voor jou!
  • Een favoriet van velen, spinazie met zalm, maar dan in een stamppot? Mijn stamppotrecept kun je hier vinden.

Meer recepten en food musthaves van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie