Red Velvet truffels met cranberry - Foodblog Foodinista

Red Velvet truffels met cranberry – Simpel en leuk om te maken!

Deel deze post

Iets leuks en lekkers maken voor de kerstdagen? Lekker snoepen in de kerstvakantie en de keuken in met de kinderen? Dan gaat dit genieten worden. Je kunt zelf je eigen bonbons of chocoladetruffels maken. In een aantal stappen kan namelijk iedereen het. Ook is het een leuk kerstcadeautje om te geven in een leuke cadeau verpakking in kerststijl. Moeilijk is het niet, maar wel heel erg leuk. Je hebt voor alle momenten heerlijke truffels gewoon feestelijke truffels, omdat het leuk is om ze te maken. Ook voor de Sinterklaasdagen maakte ik truffels met amandelspijs en speculaas, maar qua smaak zijn ze ook erg lekker voor tijdens de kerstdagen, mocht je nog wel wat meer amandelspijs willen. Voor de kerstdagen en feestdagen dacht ik toch wel aan speciale ingrediënten met de kerstkleur en iets meer de smaak van kerst. Ook een feestje met een glittertje. Kortom witte chocolade, red velvet en cranberries? Klinkt goed he? Klinkt ingewikkeld en als veel, maar het is het niet. Wat zo leuk is je kunt ze natuurlijk allemaal zelf opeten, op tafel zetten bij de koffie of thee maar je kunt ze ook cadeau geven in een mooie glazen pot! Zelfgemaakte en foodie cadeautje kerstcadeautjes zijn tenslotte heel erg leuk! Nu wil je nog weten hoe je de red velvet truffels met cranberry en witte chocolade zelf maakt en dat doe je als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Red Velvet truffels met cranberry - Foodblog Foodinista
<
Red Velvet truffels met cranberry - Foodblog Foodinista

pssst deze cocktailglazen bestel je hier bij Xenos

Red Velvet truffels met cranberry - Simpel en leuk om te maken!

Ingrediënten voor Red Velvet truffels met cranberry en witte chocolade 20 stuks

  • 200 gram witte chocolade druppels
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 1 pak red velvet koekjes, zoals deze
  • 1 handje gedroogde cranberries voor de vulling 1 eetlepel voor de versiering, zoals deze
  • Glitters of poederspray roze of rood, zoals deze

Tips voor de bereiding van de witte chocolade red velvet truffels met cranberry

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, bakpapier, 2 bakjes, hakmolen, lepel, steelpan, au bain marie pannetje, vershoudfolie

Voor deze recepten ben ik ontzettend blij met mijn:

Red Velvet truffels met cranberry - Foodblog Foodinista

Recept Witte chocolade truffels met red velvet en cranberry

Maak als eerste de vulling van de truffels. Pak alvast een ruim bakje wat je kunt afsluiten voor in de vriezer.

Red Velvet truffels maken met cranberry

Hak in de hakmolen de red velvet koekjes roomkaas en de cranberies. Draai vervolgens kleine balletjes van het mengsel. Bewaar deze balletjes voor een half uur in de vriezer dan kunnen ze opstijven, langer kan ook prima. Ik maakte de balletjes in de avond en ging de volgende ochtend verder.

Zet en snijplank neer met bakpapier. In een bakje de cranberries. In een anders schaaltje bijvoorbeeld glitters of zet de glitterspray klaar.

Red Velvet bonbons met cranberry - Foodblog Foodinista

Red Velvet Truffels maken

Smelt de witte chocolade au bain marie. Witte chocolade heeft geen hoge verhitting nodig. Zorg dat het water het pannetje niet raak. En zet de verhitting uit wanneer de chocolade er in gaat. Blijf dan mengen en mengen, totdat de chocolade rustig smelt. Blijf geduldig. Haal de red velvet kogeltjes uit de vriezer. Haal de red velvet door de chocolade leg op het bakpapier en versier met de glieters en één cranberry. Doe dit per truffel, want de chocolade zal snel hard worden. Wanneer je alle truffels hebt gemaakt zet ze dan in de koelkast dan kan de chocolade nog verder hard worden. Na een uurtje kun je heerlijk snoepen van je zelfgemaakte bonbons of truffels. Ook heb je een leuk zelfgemaakt cadeautje.

P.s. Deze feestelijke glazen shop je hier.

Red Velvet bonbons met cranberry - Foodblog Foodinista

Kerst recepten van Foodblog Foodinista?

Meer kerstrecepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende recepten? Dan bedoel ik vooral voor de zoete trek, zoals voor bij de koffie, ontbijt of voor het dessert. Een lekker toetje maken of iets zoets bij de koffie maken is soms helemaal niet moeilijk.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het kerst recept kun je hier vinden.
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Nog een leuk recept bakken wat niet moeilijk is? Bak dan deze amandelspijsbroodjes met chocolade.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie