10 okt Amerikaanse boeren pompoensoep met zoete aardappel, bacon en cheddar
Laten we opwarmen met een kom warme herfstsoep! Een chowder maken staat al jaren lang op mijn ‘kooklijstje’. Wij zijn dol op Amerika en tja je hebt natuurlijk de wereld beroemde San Francisco chowder, rijk aan zeevruchten en vis, maar ik ging voor een Amerikaanse boeren chowder met pompoen en mais. Laten we het deze keer versimpelen en vertalen naar een Amerikaanse boeren pompoensoep met zoete aardappel, bacon, cheddar en mais. Zo’n stevige herfstsoep waarbij je met één maaltijdsoep kom direct je avondmaaltijd binnen hebt. Geloof mij maar, deze soep is goed vullend. Niet moeilijk om te maken en weer eens een andere variatie op de diverse pompoensoep recepten.
POMPOENSOEP RECEPTEN
Meer inspiratie voor pompoensoep kun je natuurlijk vinden op de Foodblog. Zoals bijvoorbeeld deze frisse pompoensoep met kruiden en feta of voor Halloween de pompoensoep met balletjes, vermicelli en tomaat. Deze Amerikaanse boeren pompoensoep is natuurlijk ook een goed idee voor Halloween en vergeet dan natuurlijk ook de tofste versieringen voor Halloween niet.
Eerst wel deze boeren pompoensoep met zoete aardappel, mais, cheddar en bacon op tafel toveren. En ik deel met je hoe je dit makkelijk doet.
Ingrediënten Amerikaanse boeren pompoensoep met zoete aardappel voor 6 kommen
- 800 gram flespompoen blokjes
- 400 gram zoete aardappelblokjes
- 100 ml passata
- 1 blikje mais 200 gram
- 250 gram bacon
- 50 gram geraspte cheddar
- 2 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 800 ml groente bouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Snuf zout en peper
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel kaneel
- handje platte peterselie
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Tips voor de bereiding van de Amerikaanse boeren pompoensoep
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Klaarzetten in de keuken voor de bereiding van de boeren pompoensoep
- 1 soeppan
- 1 koekenpan
- staafmixer
- scherp mes
- snijplank
- spatel
- maatbeker
- waterkoker
Recept Amerikaanse boeren pompoen-zoete aardappelsoep met bacon, mais en cheddar
Voor het bereiden van de soep zet ik alvast warme water neer.
Pompoensoep met zoete aardappel maken
Snipper de ui. Verhit in de soeppan de olijfolie. Bak kort de rode ui en knijp de knoflook ui. Bak kort. De pompoen en zoete aardappel mogen erbij. Bak deze even mee voor vijf minuten en blus af met de passata. Knijp de groentebouillon blokjes fijn en shep de overige kruiden erbij. Meng dit alles goed door elkaar. Blus de soep af met warme water en meng alles goed door elkaar en laat de soep aan de kook komen. Laat de soep zo’n 15 minuten pruttelen. Ondertussen kun je de garnituren bereiden.
Toppings bereiden voor de Amerikaanse pompoensoep
Verhit de koekenpan en bak de bacon eet in het eigen vet. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de afgegoten mais nog even uit in het overgebleven vet van de bacon. Snijd de peterselie fijn.
Pompoensoep met zoete aardappel maken en serveren
Pureer de soep. Serveer de soep in kommen en verdeel de topping over de soep. De mais, bacon, geraspte cheddarkaas en platte peterselie. Deze mag je natuurlijk door de soep heen mengen. Eet smakelijk!
Nog en soep recept maken? Bekijk dan ook eens de tomatensoep met tortellini, ricotta en pesto.
Meer foodblog inspiratie en soeprecepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's