Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista

Fris torentje met bietjes en gravad lax

Deel deze post

Een fris torentje met bietjes en gravad lax maken ziet er mooi uit, maar het is eigenlijk heel erg simpel om te maken. Evenals het zalm gerecht gravad lax zelf wat je hier gaat vinden. Gravad lax is al rijk aan smaken. En je kunt het gewoon heerlijk op toast eten of op met aardappeltjes. Gravad lax zelf kun je ook laten trekken in bietensap als smaakmaker, maar je kunt er ook mee koken. Houd het wel simpel. Maak er dan bijvoorbeeld een voorgerecht mee zoals dit zalm torentje. Het is weer eens iets anders dan een zalmtartaar. Het torentje met gravad lax en bietjes wat een lichte start is voor een diner maak je als volgt.

Zalm recept - Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten torentje met bietjes en gravad lax voor 4 zalm voorgerechten

300 gram gravad lax gefileerd, mijn recept voor gravad lax ga je hier vinden
4 eetlepels frisse dillemosterdcreme, zoals bij het recept van gravad lax
paar takjes verse dille
pak stokbroodtoast voor wie wilt, zoals deze
4 voorgekookte bietjes, zoals deze
snufje peper en zout

Tip: het gravad lax torentjes met bietjes is heerlijk als voorgerecht bij een dinertje, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde broodjes of echt feestelijk met frietjes of gebakken aardappeltjes!

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept met gravad lax - Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista
Fris torentje met bietjes en gravad lax
K'OOK! Dé leukste kookwinkel van Nederland

Tips voor de bereiding van het gravad lax torentje met bietjes en dillemosterdcreme

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, fileermees, scherp mes, schaal, lepel, garneerringen, vork

Een beetje liefde voor de gravad lax met een goed fileermes:

Vis met bietjes recept - Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista

Recept Gravad Lax torentje met rode bietjes en dillemosterdcreme

Omdat het recept bestaat uit diverse onderdelen ben je eigenlijk zo klaar. Het is belangrijk dat je 2 dagen vooraf de Gravad Lax maakt. Want gravad lax maken daar heb je geduld voor nodig. 48 uur om precies te zijn! Het recept voor gravad lax ga je hier vinden. Gravad lax maken is, echt waar, heel erg simpel, maar je moet lang wachten.

Gravad lax maken met frisse kruiden en dille mosterd creme - Zalm recept van Foodblog Foodinista

Lees hier hoe je gravad lax met frisse kruiden maakt.

Bietjes tartaar maken

Maak van de bietjes een tartaar. Deze mag in een schaal. Breng de bietjestartaar op smaak met de dillemosterdcreme en een snufje peper en zout. Snijd de dille fijn en meng deze door de bietjes. Zet de bietjes even apart.

Gravad lax fileren

Fileer de gravad lax van de huid af. Snijd in dunne linten. Snijd de gravad lax vervolgens fijner.

Kerstmarkt
Feestdagen recept - Fris torentje met bietjes en gravad lax - Recept van Foodblog Foodinista

Bieten gravad lax torentje maken

Vul als eerste de garneerring met de bietjes. Druk deze aan met een lepel. Niet te hard, want dan komt de bietensap onder de garneerring vandaan en de vlekken zijn niet mooi. Verdeel vervolgens de zalm op de bietjes. Verwijder de ring en herhaal dit per bord, zo vaak als nodig. Maak met een kwast of lepel nog een veeg van de dillemosterdcreme op de borden en serveer de torentjes met gravad lax en bietjes met de toast.

P.s. het is natuurlijk ook leuk om op tafel de gravad lax aan te bieden en nog een aantal toastjes met gravad lax en kruidencreme bij een diner. Maak er een feestje van geniet!

Recept met zalm van Foodinista

Ik zei het al: Ik hou van zalm! Meer zalm recepten van Foodinista? Bekijk dan bijvoorbeeld ook eens één van de volgende recepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie