
14 dec Fris torentje met bietjes en gravad lax
Een fris torentje met bietjes en gravad lax maken ziet er mooi uit, maar het is eigenlijk heel erg simpel om te maken. Evenals het zalm gerecht gravad lax zelf wat je hier gaat vinden. Gravad lax is al rijk aan smaken. En je kunt het gewoon heerlijk op toast eten of op met aardappeltjes. Gravad lax zelf kun je ook laten trekken in bietensap als smaakmaker, maar je kunt er ook mee koken. Houd het wel simpel. Maak er dan bijvoorbeeld een voorgerecht mee zoals dit zalm torentje. Het is weer eens iets anders dan een zalmtartaar. Het torentje met gravad lax en bietjes wat een lichte start is voor een diner maak je als volgt.

Ingrediënten torentje met bietjes en gravad lax voor 4 zalm voorgerechten
- 300 gram gravad lax gefileerd, mijn recept voor gravad lax ga je hier vinden
- 4 eetlepels frisse dillemosterdcreme, zoals bij het recept van gravad lax
- paar takjes verse dille
- pak stokbroodtoast voor wie wilt, zoals deze
- 4 voorgekookte bietjes, zoals deze
- snufje peper en zout
Tip: het gravad lax torentjes met bietjes is heerlijk als voorgerecht bij een dinertje, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde broodjes of echt feestelijk met frietjes of gebakken aardappeltjes!
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Tips voor de bereiding van het gravad lax torentje met bietjes en dillemosterdcreme
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de steak zalm met bietjes
- snijplank
- fileermees
- scherp mes
- schaal
- lepel
- garneerringen
- vork

Recept Gravad Lax torentje met rode bietjes en dillemosterdcreme
Omdat het recept bestaat uit diverse onderdelen ben je eigenlijk zo klaar. Het is belangrijk dat je 2 dagen vooraf de Gravad Lax maakt. Want gravad lax maken daar heb je geduld voor nodig. 48 uur om precies te zijn! Het recept voor gravad lax ga je hier vinden. Gravad lax maken is, echt waar, heel erg simpel, maar je moet lang wachten.

Lees hier hoe je gravad lax met frisse kruiden maakt.
Bietjes tartaar maken
Maak van de bietjes een tartaar. Deze mag in een schaal. Breng de bietjestartaar op smaak met de dillemosterdcreme en een snufje peper en zout. Snijd de dille fijn en meng deze door de bietjes. Zet de bietjes even apart.
Gravad lax fileren
Fileer de gravad lax van de huid af. Snijd in dunne linten. Snijd de gravad lax vervolgens fijner.

Bieten gravad lax torentje maken
Vul als eerste de garneerring met de bietjes. Druk deze aan met een lepel. Niet te hard, want dan komt de bietensap onder de garneerring vandaan en de vlekken zijn niet mooi. Verdeel vervolgens de zalm op de bietjes. Verwijder de ring en herhaal dit per bord, zo vaak als nodig. Maak met een kwast of lepel nog een veeg van de dillemosterdcreme op de borden en serveer de torentjes met gravad lax en bietjes met de toast.
P.s. het is natuurlijk ook leuk om op tafel de gravad lax aan te bieden en nog een aantal toastjes met gravad lax en kruidencreme bij een diner. Maak er een feestje van geniet!
Recept met zalm van Foodinista
Ik zei het al: Ik hou van zalm! Meer zalm recepten van Foodinista? Bekijk dan bijvoorbeeld ook eens één van de volgende recepten.
- Maak de spicy zalm poke bowl.
- Simpel en heel erg lekker! In een handomdraai een avondmaaltijd op tafel met de bakplaat zalm, aardappeltjes en groene asperges.
- Gewoon borrelen met zalm met een hele zalm borrelplank.
Meer artikelen en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's