Croissants gevuld met amandelspijs - Recept van Foodblog Foodinista

Croissants gevuld met amandelspijs

Deel deze post

In het weekend mag je genieten van een iets lekkerder ontbijt dan normaal toch. Wij rollen dan graag een croissantje. Dit kan natuurlijk normaal en vervolgens lekker smeren met jam, boter of plakje kaas. Lekker hoor! Maar je kunt de croissantjes ook al gevuld de oven in schuiven. Ik moest even denken aan Italië. Wanneer wij naar Toscane gaan dan zijn, mijn favoriete croissants gevuld met amandelspijs of pistache echt mijnt favorieten, één van deze croissants is dan ook de inspiratie voor dit recept. In Italië zijn dit ook niet echt croissants, het is een beetje vloeken. Maar aangezien wij niet naar Italië kunnen halen we Italië dan maar even naar ons toe! Een goed idee denk ik zo. En met de feestdagen voor de deur zijn deze croissants gevuld met amandelspijs echt perfect, want ze passen natuurlijk helemaal bij het sfeertje. Ook weten hoe je deze croissants maakt? We starten met het maken van amandelspijs, amandelspijs maken is echt heel simpel, en dan rollen we de croissantjes, wat altijd heel leuk blijft en dan smullen! Dus hierbij alvast een lekker ontbijtrecept of een recept voor het Sinterklaasontbijt of Kerstonbijt. Genieten maar!

Croissants gevuld met amandelspijs - Recept van Foodblog Foodinista
Amandelspijs Croissants recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten voor 6 croissants met amandelspijs

Amandelspijs maken

100 gram amandelmeel, zoals deze
100 gram fijne suiker
1 theelepel koekkruiden, zoals deze
1/2 ei

Croissants

1 blik XXL croissants zelf rollen en bakken, zoals deze
handje amandelschaafsel
1/2 ei
2 eetlepels poedersuiker

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten en 20 minuten in de oven, voorbereiden van de spijs 10 minuten (wel een avond vooraf)
Benodigdheden: bakpapier, lepel, garde, schaaltje, bakkwast, schaal, vershoudfolie, zoals deze

Croissants gevuld met amandelspijs - ontbijt recept van Foodblog Foodinista
Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista
Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista

Recept Amandelspijs croissants

Maak als eerste de amandelspijs. Maak deze een avond vooraf, want de suiker dient samen te gaan met de amandelmeel. Een avondje in de koelkast is dan ook het beste. Amandelspijs maak je zo.

Amandelspijs recept

Meng in een schaal de suiker, koekkruiden en amandelmeel door elkaar. Kluts een ei. Giet een half ei bij de suiker en amandelmeel. Blijf kneden tot je amandelmeel hebt. Maak een bol en bewaar het in vershoudfolie en leg het een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kun je de croissantjes rollen.

P.s. je kunt ook meer amandelspijs maken natuurlijk! Verdubbel dan steeds de hoeveelheden.

Het andere halve ei bewaar ik in de koelkast voor de volgende ochtend.

Amandel croissantjes rollen

Verwarm de oven voor op 210 graden. Wel de amandelschaafsel in een bakje water, zodat het vochtig is en niet gaat verbranden in de oven. Meng 1 eetlepel poedersuiker met de ei in het schaaltje. Verdeel het deeg voor de croissants over het bakpapier op de bakplaat.

Croissants rollen met amandelspijs - Foodblog Foodinista

Croissantjes voorbereiden voor de oven

Rol van de amandelspijs 6 even grote rolletjes. Plaats deze op het lange deel van de croissantjes. Rol de croissantjes naar binnen toe en mooie rond. Buig een beetje in een halve maan. Smeer de croissantjes in met ei en poedersuiker. Giet de amandelen af en verdeel over de croissants met amandelspijs. Schuif de croissants de oven in voor 15 minuten, chef of ze goed zijn gebakken en anders nog 5 minuten langer.

Croissants serveren

Verdeel de croissants gevuld met amandelspijs op een groot bord of snijplank en strooi nog één eetlepel poedersuiker over de croissants en eet smakelijk! Lekker met cappuccino natuurlijk en zoals de Italianen doen lekker dippen en soppen!

Feestdagen recepten van Foodblog Foodinista?

Meer kerstrecepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende recepten? Dan bedoel ik vooral voor de zoete trek, zoals voor bij de koffie, ontbijt of voor het dessert. Een lekker toetje maken of iets zoets bij de koffie maken is soms helemaal niet moeilijk.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het kerst recept kun je hier vinden.
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.

Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie