Feestdagen cadeautjes, Warme chocolademelk en gezelligheid! - Maak het persoonlijk!

Feestdagen cadeautjes, Warme chocolademelk en gezelligheid! – Maak het persoonlijk!

Deel deze post

De dagen worden kouder en het is vroeg donker. Nu we toch eigenlijk verzocht worden om meer thuis te blijven is het tijd om op de bank te kruipen. Wellicht met een warme chocolademelk met een lekker smaakje. Wat dacht je van een warme chocolademelk met speculaas en afgetopt met kruidnootjes? Ondertussen maak je van het moment gebruik om persoonlijke cadeautjes te maken. Ik deed dit in ieder geval! Ik kroop op de bank met mijn telefoon en bestelde cadeautjes bij albelli. Voor de feestdagen kun je je natuurlijk helemaal gek shoppen en eindeloze wensenlijstjes samenstellen, maar niks is zo mooi als cadeautjes met persoonlijke herinneringen. Ook kan het heel erg eenvoudig zijn. Zoals bijvoorbeeld een verjaardagskalender met foto’s samenstellen. Dus ga aan het werk en verras je zelf of je geliefde met een persoonlijk cadeautje en trakteer jezelf op een warme chocolademelk. Lees mee!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Feestdagen cadeautjes, Warme chocolademelk en gezelligheid! - Maak het persoonlijk!

Eerst maken we de warme chocolademelk met speculaas en kruidnootjes.

Ingrediënten en recept warme chocolademelk met speculaas en kruidnootjes voor 4 personen

Ingrediënten Warme chocolade met speculaas en kruidnootjes

  • 800 ml melk
  • 1 reep pure chocolade of 150 gram pure smelt chocolade
  • 2 handjes melk chocoladedruppels of 1 reep melkchocolade
  • halve theelepel koekkruiden
  • Slagroom voor de toefjes
  • 4 eetlepels speculoos pasta
  • Versier de warme chocolademelk met kruidnootjes en een beetje kaneel en kaneel knispers van bijvoorbeeld Dr. Oetker

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 50! Cadeau tips voor foodies!

Warme chocolademelk met speculaas en kruidnootjes - Warme chocolademelk recept van Foodinista

Recept Warme chocolade met speculaas en kruidnootjes

Verwarm in een pan de melk en smelt daarin de de pure chocolade en de melk chocolade. Klop af en toe met een garde. Breng op smaak met de koekkruiden. Verdeel ondertussen met een bakkwast de speculoos over de glazen en smeer de glazen in met de speculoospasta. Dit is zowel lekker als mooi! Giet de warme chocolademelk melk in de glazen. Maak de chocolademelk af met de slagroom en versier met kaneel, kruidnootjes en kruimels. Genieten maar! Pak een dekentje en maak je persoonlijke cadeautjes, want zo wordt het veel leuker en kom je in de feestdagensfeer!

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Persoonlijke verjaardagskalender samenstellen - Cadeautjes tips van Foodinista
Persoonlijke verjaardagskalender samenstellen - Cadeautjes tips van Foodinista

Bestel hier zelf je eigen verjaardagskalender met foto’s bij Albelli.

Verjaardagskalender maken met gezinsfoto’s

Ik moet toegeven dat ik altijd een beetje tegen dit soort projectjes op zie. Vandaar dat ik het ook altijd leuk maak. Ik ben natuurlijk al hele dagen met schrijven en foto’s bezig, wat ik met plezier doe, maar fotoboeken, kalenders maken etc. hoort er ook bij en dat vind ik dan toch iets anders. Wel ben ik altijd trots wanneer het klaar is! Een aantal jaar terug vond ik de websites altijd veel ingewikkelder! Tegenwoordig gaat het heel soepel. Ik ging naar de website van albelli en ik zag dat ik ook een app op mijn telefoon kan downloaden. Dit gaat dus al veel sneller! Geen foto’s overzetten, maar direct in de app plaatsen. Zo maak je snel een kalender. Met de templates die er zijn bij albelli en natuurlijk de opties. Binnen een half uur was ik klaar. En ik deel natuurlijk het resultaat met je van onze verjaardagskalender met nog even zo’n heerlijke chocolademelk erbij!

Persoonlijke verjaardagskalender samenstellen - Cadeautjes tips van Foodinista

Een kleurrijk resultaat met foto’s waarmee we een jaar lang terug kunnen kijken. Bij ons hangt de verjaardagskalender op het toilet en deze kan altijd wel een beetje kleur gebruiken dus iedere pagina krijgt een kleurtje die past bij het seizoen. Bij iedere maand heb ik een foto of collage gekozen uit het seizoen. Zijn er belangrijke data of verjaardagen die er sowieso op moeten dan vul je deze direct digitaal in en klaar ben je! Ik bestelde de kalender direct een aantal keer als cadeautje voor opa’s en oma’s en klaar! Dus ga maar zitten en verras je zelf bij albelli en oké met de warme chocolademelk natuurlijk!

Sinterklaasideeën van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Meer feestdagen tips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie