M&Ms Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk M&Ms toetje - Foodblog Foodinista

M&Ms Tiramisu – Een grote feestelijke schaal met een heerlijk M&Ms toetje

Deel deze post

Eén van onze lievelingstoetjes is toch echt wel tiramisu. Misschien kun je daarom ook wel verschillende thema recepten vinden op de blog waarvan de basis tiramisu is, maar deze M&Ms tiramisu is wel echt een feestje! Een lekker toetje, maar ook op tafel te zetten bij een verjaardag of feestje. Florian werd 9 jaar en hij is dol op mijn tiramisu recepten. Ondertussen weet ik dat er met alle ingrediënten wel een goede draai aan weet te geven en het verzoek was dus een mooie schaal tiramisu met M&Ms om zijn kaarsjes op uit te blazen. Deze zomer hadden we al een feest gegeven voor de familie, maar natuurlijk moest de verjaardag thuis nog gevierd worden. Dus tijd voor een feestelijke middag met deze feestelijke schaal bij de koffie, thee of prik. M&Ms tiramisu werd het. Wij kennen tiramisu natuurlijk als het Italiaanse recept, de echte klassieker, maar spelen met tiramisu blijft natuurlijk leuk! Zo maakte ik bijvoorbeeld voor de Paasdagen een tiramisu met advocaat en bokkenpootjes en voor de kerstdagen een tiramisu met speculaas, stoofpeertjes en amaretto. Deze tiramisu recepten hebben iets gemeen: Nederlandse smaakmakers en alcohol. De Nederlandse ingrediënten zorgen natuurlijk voor leuke en lekkere variaties. Er is wel een probleem. Kinderen kunnen tiramisu ook heerlijk vinden, maar bij deze varianten is het niet mogelijk. Dus het is tijd voor kindvriendelijke tiramisu. Bij mij thuis zijn ze er in ieder geval dol op! Zoals deze bokkenpootjes tiramisu of Oreo tiramisu bij een feestje of als toetje. Waar kleine en grote kinderen ook dol op zijn? M&Ms! En ook met M&Ms kun je een heerlijke tiramisu maken. Maar hoe maak je de tiramisu met M&Ms? Ik ga het M&Ms tiramisu recept nu met je delen!

Ingrediënten M&Ms tiramisu voor 10 personen

  • 1 bak mascarpone 500 gram
  • 2 eierdooiers
  • 250 ml slagroom
  • 3 kopjes koffie caffeïne vrij
  • 200 gram lange vingers
  • zak M&Ms 400 gram
  • 2 eetlepels chocoladepasta
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel cacaopoeder

Ook lekker! Is de tiramisu alleen voor volwassenen? Dan geeft chocoladelikeur en extra diepe smaak aan deze tiramisu. Schenk deze bij de koffie.

M&Ms Tiramisu - Een grote feestelijke schaal met een heerlijk M&Ms toetje - Foodblog Foodinista

Tips voor het bereiden van de M&Ms Tiramisu

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 15 bij 20, garde, lepel, theelepel, pannenlikker, schaal, staafmixer

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Recept M&Ms tiramisu

Zelf M&Ms tiramisu maken is niet moeilijk. Volg de volgende stappen en de M&Ms tiramisu is klaar voor je het weet.

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Voor de kinderen gebruik ik caffeïne vrije koffie er schep ik er een lepel suiker in.

Tiramisu room kloppen met chocolade en M&Ms

Klop in een schaal de eierdooiers los met de suiker doet dit met de garde van de staafmixer. Schep de mascarpone en chocoladepasta bij het eigeel en klop nogmaals met de garde, totdat het één geheel is. Klop in een andere schaal de slagroom luchtig. Schep met een spatel de slagroom door de mascarpone. De tiramisuroom wordt nu luchtig. Hak met met de staafmixer de helft van de M&Ms kapot en meng deze met de spatel door de tiramisuroom.

Bodem maken voor de Oreo tiramisu

Sop de lang vingers in de koffie, niet te nat, en plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog, want je gaat nog een laag bedekken. Schep de helft van de M&M mascarponeroom over de lange vingers. Herhaal dit nog een keer dus gebruik daarom de helft. Bedek de mascarpone met de lange vingers, haal de lange vingers door de koffie door de koffie, en daarna nog een keer met de laatste mascarpone. Plaats de M&M tiramisu in de koelkast voor minimaal 2,5 uur, maar het liefst ongeveer 6 uur. Dan kan de tiramisu zacht worden en één geheel. Dit is echt het lekkerste!

Tiramisu met M&Ms versieren

Wanneer je de tiramisu gaat op dienen dan maak je de M&Ms tiramisu af. Daarvoor heb je de cacaopoeder nodig. Strooi deze over de tiramisu in een strooibusje. Strooi ook M&Ms over de tiramisu. Vervolgens: Eet smakelijk!

Feestje? Vergeet dan niet om je Tiramisu te versieren!

Tiramisu recepten van Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak deze pistache tiramisu met peer.

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie