Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Deel deze post

Sinterklaas kom maar binnen! Loop ons huis absoluut niet voorbij, want het zou zonde zijn. Eet wat van mijn heerlijke Sinterklaas tiramisu met taai taai. We hebben de Sinterklaas tafel extra gezellig voor je gedekt met de Sinterklaas versiering van Vlaggenclub en wij zijn er helemaal klaar voor! Een Sinterklaas recept is tenslotte niet compleet zonder een gezellige Sinterklaas tafel. Zelf vind ik het Sinterklaasfeest één van de gezelligste dagen van het jaar. Nu de kinderen nog klein zijn genieten we er echt van! Alles is nog steeds een beetje anders, maar bij ons komt de Sint door het dorp met een ware bustour dus wij gaan de vlag uithangen. Natuurlijk moeten daar lekkere hapjes bij en de bordjes, bekertjes en bakjes heb ik in huis gehaald. Helemaal in stijl. Ook speciale Sint lijstjes die kinderen kunnen invullen met wat hulp en vlaggetjes om extra hard te zwaaien! En hoe maak je dan het lekkers? Nou deze Sinterklaas Tiramisu met taai taai maak je als volgt.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 50! Cadeau tips voor foodies!

Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!
Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Ingrediënten Sinterklaas Tiramisu met taai taai voor 12 personen

 • 750 gram Mascarpone
 • 2 eieren
 • 1 eetlepel speculaaskruiden
 • 3 kopjes koffie (koud)
 • 3 eetlepels suiker
 • rasp van sinaasappelschil
 • 1 theelepel amandel aroma
 • 600 gram taai taai
 • 1 eetlepel cacaopoeder
 • handje kruidnootjes
 • 150 ml slagroom

Tips voor het bereiden van de Sinterklaas Tiramisu met taai taai

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 45 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30 en opstaande rand van 7 cm. hoog, garde, lepel, handrasp, theelepel, pannenlikker, schaaltje, strooibusje, twee bakschalen en maak er 1 vetvrij, staafmixer met garde

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Bekijk dan bijvoorbeeld ook deze Sinterklaas Chocolademousse met speculaas of het Sinterklaas stoofvlees!

Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!
Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Recept Sinterklaas Tiramisu met taai taai

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de taai taai er in soppen. Breng de koffie op smaak met het amandel aroma.

Bodem maken voor de Sinterklaas Tiramisu

Sop de Tiramisu in de koffie, deze mag goed nat worden, want taai taai is best stug. Plaats de taai taai in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Snijd eventueel af en toe een stukje van de taai wanneer het niet past om de hoekjes te bedekken. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de taai taai vochtig is geworden dan gaat deze uitzetten in de schaal. Bewaar de koffie nog, want er komen nog twee lagen taai taai.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. In één schaal de dooiers en in één schaalde eiwitten. Zet de eiwitten apart. De dooiers bewaar je in een schaal. Klop de dooiers los. 500 gram van de mascarpone mag er bij. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met twee lepels suiker en één theelepel speculaaskruiden. Rasp de schil van de sinaasappel door de mascarponemousse door de mascarpone voor een frisse smaak. Klop alles nog een keer door elkaar. Schep de helft van de mascarponeroom op de taai taai. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Herhaal het verdelen van de taai en de mascarpone nog één keer. Bedek de tweede laag Mascarpone met de laatste taai taai. Schep vier lepeltjes koffie over de taai voor extra vocht. Nu maken we de topping laag van de Sinterklaas tiramisu met taai taai.

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sinterklaas tiramisu met taai taai en versier je tafel met deze tips!

Topping laag voor de tiramisu

De topping laag voor de tiramisu maken we steviger, maar ook heel luchtig! Klop de eieren met de handmixer tot een lucht room, wel stevig! Je zou de schaal om moeten keren en dan blijven de eieren geklopt in de schaal. Klop in een andere schaal de slagroom luchtig. Klop de mascarpone vervolgens met de spatel voorzicht door de slagroom. Breng op smaak met één eetlepel suiker en één theelepel Sinterklaaskruiden. Klop de luchtige eiwitten door het mascarponeroom en top vervolgens met een pannenlikker de mascarpone af. Strooi de cacao over de tiramisu. Nu is het tijd voor geduld! Plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Dan is het tijd voor het huis versieren voor Sinterklaas en op zijn minst de tafel met leuk Sinterklaas servies en een leuk Sinterklaas tafelkleed en is tijd voor het vieren van het Sinterklaasfeest! Vergeet niet de Sinterklaas tiramisu nog af te toppen met een aantal kruidnootjes en een taai taaitje. Eet smakelijk!

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Meer leuke Sinterklaasrecepten? Kijk dan verder rond op de blog!

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept kun je hier vinden.

Dol op tiramisu? Wat dacht je dan een echte Sinterklaas tiramisu! Het recept voor dit Sinterklaas dessert ga je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie