16 feb Dutch baby met stoofpeertjes in Licor 43 met chocoladesaus
Tijd voor een Dutch Baby. En dan bedoel ik een luchtige pannenkoek uit de oven. Een zoete pannenkoek die je heel simpel kunt maken en daarna met een topping naar keuze kunt versieren. Deze keer gingen wij voor een zoete topping. Een Dutch baby met stoofpeertjes in licor 43 met chocoladesaus en natuurlijk slagroom en poedersuiker. Het maakt het wel af. Maar een hartige Dutch Baby kan even goed, deze maakte ik ook al. Bekijk de Dutch Baby met zalm, avocado en kruidenkaasje maar eens. Dutch baby’s, de snelle en luchte pannenkoek uit de oven of snellere variant van American pancakes vielen hier thuis in de smaak bij het hele gezin. Je schuift de Dutch Baby zo de oven in. Dit gaat het beste in een skillet pan, maar het kan ook eventueel in een ovenschaal. De skillet vind ik wel ideaal, want deze pan gebruik je even makkelijk op de barbecue, op het fornuis als in de oven en is dus een ware vriend in de keuken, maar dus perfect voor het bakken van een Dutch Baby, maar bijvoorbeeld ook voor een frittata, een soort ovenomelet. Daarbij is het ook leuk om een Dutch baby op de barbecue te maken als dessert bijvoorbeeld. Maak de Dutch Baby dan voor bijvoorbeeld 8 personen en voor iedereen een puntje met topping. De Dutch baby toppen we met stoofpeertjes in Licor 43, waarvoor we het recept gebruiken voor stoofpeertjes in Amaretto, je wisselt alleen de Amaretto door Licor 43 het geeft een iets meer karamel smaak. Wil je kinderen mee laten eten en absoluut geen alcohol, ook al kookt deze er wel uit, bekijk dan ook mijn stoofpeertjes zonder suiker en alcohol. Maar nu gaan we door naar het recept voor deze Dutch Baby met stoofpeertjes in Licor 43 en chocoladesaus.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Dutch baby met stoofpeertjes in licor 43 en chocoladesaus
Ingrediënten Dutch Baby
- 100 gram zelfrijzend bloem
- 2 gram bakpoeder
- 150 ml melk
- 2 eieren
- snufje kaneel
- 1 theelepel suiker
- snufje zout
- klontje roomboter
Ingrediënten garneren Dutch Baby
- 4 stoofpeertjes met Licor 43, gebruik het recept voor stoofpeertjes met Amaretto en vervang deze Licor 43
- Chocoladestroop
- Slagroom
- Poedersuiker
Tips voor de bereiding van de zoete Dutch Baby
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven (en de stoofpeertjes bereiden ongeveer 5 uur)
Benodigdheden: snijplank, skillet pan over andere ovenbestendige pan, mes, rasp, schaal, mixer
Recept Zoete Dutch Baby met stoofpeertjes in Licor 43 en chocoladesaus
Bereid de stoofpeertjes met Licor 43 een dag vooraf. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de pan alvast in de oven dan wordt deze warm.
Beslag voor de Dutch baby maken
Meng als eerste de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, kaneel, zout en suiker door elkaar. Breek de eieren en giet de melk bij het beslag. Klop het Dutch Baby beslag tot een glad een luchtig beslag. Dit is het meest ideaal met een mixer.
Dutch Baby in de oven plaatsen
Haal de pan uit de oven, trek je ovenhandschoenen aan!, en het klontje boter kan in de pan. Verdeel dit met een spatel door de pan, zodat de hele pan is ingevet. De Dutch Baby gaat rijzen, dus ook bij de bovenste randen. Giet het beslag in de pan en zet de Dutch Baby voor 20 minuten in de oven.
Dutch Baby garneren
Bestrooi de Dutch Baby met poedersuiker. Plaats de stoofpeertjes in het midden. Schenk de chocoladesaus over de Dutch Baby in lijnen. Spuit slagroom op de Dutch Baby en klaar ben je! Eet smakelijk!
Meer recepten met stoofperen?
Snel een leuk kaasplankje samenstellen? Maak stoofpeertjes combineren heel goed met kaasjes en rozijnenbrood! Of maak eens deze tiramisu met stoofpeertjes.
Recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's