Weekje Veluwe ontdekken met kinderen - Zo mooi en leuk is Nederland!

Weekje Veluwe ontdekken met kinderen – Zo mooi en leuk is Nederland!

Deel deze post

De Veluwe is een prachtig gebied in Nederland. Eigenlijk kun je wel zeggen dat Nederland veel parels heeft en de Veluwe is er één van. Tijdens onze vakantie met kinderen hebben we veel leuke dingen gaan en het was vooral een ontspannen weekje. Een weekje Veluwe ontdekken met kinderen is heel erg leuk! Wij verbleven in een heel mooi vakantiehuisje op de Veluwe waar we iedere ochtend een geweldige ontbijtmand aan de voordeur bezorgd kregen en er echt even uit waren. Relaxen bij het vakantiehuisje op de Veluwe is ook een aanrader, zwembadje mee voor de kinderen en hangmatten ophangen tussen de bomen en meer heb je niet nodig op een warme dag. Tijdens een warme dag is het ook niet iedere dag nodig om de deur uit te gaan tenslotte tijdens de gezinsvakantie op de Veluwe, maar toch wil je dat wel met deze tips op de Veluwe. Wanneer je eropuit gaat in de Veluwe regio met kinderen wat doe je dan wel?

Uitstapjes tijdens je vakantie op de Veluwe

Vanuit ons vakantiehuisje ontdekten we de Veluwe regio bij Arnhem en Apeldoorn en maakten we leuke dagtripjes in de regio. Deze tips kun je natuurlijk bewaren voor een vakantie naar de Veluwe of als dagtrip met kinderen naar de Veluwe regio. Jouw keuze. Voor ons is het toch nog ongeveer 1,5 uur rijden en wij vonden het heel fijn dat alle uitjes zo dichtbij waren voor een weekje plezier. Ik deel zeven tips met je voor een heel leuk en gezellig weekje Veluwe met het gezin.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Meer vakantie tips in Nederland? Ontdek Drenthe in de Herfst met onze vakantie tips.

7 tips voor een weekje Veluwe ontdekken met kinderen

Ontspannen overnachten met het gezin op de Veluwe

TIjdens onze vakantie op de Veluwe overnachtten wij in een huisje op de Veluwe van Soeren Lounge in Eerbeek. Na lang zoeken vonden we deze huisjes en met een druk op de knop hadden we geboekt. De stijlvolle inrichting, de rust en het uitgebreide ontbijt wat aan de deur wordt bezorgd iedere ochtend. Echt vakantiegevoel! De huisjes zijn ideaal voor een gezin, want er zijn twee aparte slaapkamers en op warme dagen is er airconditioning. De huisjes zijn al aangepast aan onze warme zomers. Een aanrader. Er is geen uitgebreide keuken in het huisje, borrelen kan en er is een barbecue. Dus op warme dagen kun je buiten eten en het je zelf makkelijk maken. Dit deden wij dan ook vooral of hadden tussen de middag al bij één van de locaties iets makkelijks gegeten.

Maak hier een reservering voor Soeren Lounge
Liever een hotel? Lees dan hier de tips in Apeldoorn

Wandeling Veluwe met kinderen

Dit is een inkopper, natuur ga je naar de Veluwe voor het ontdekken van de Veluwe. Ik kan een specifieke wandeling adviseren, maar dit moet ik niet doen, want dit zijn er oneindig veel. Ook is dit afhankelijk van de leeftijd.

Natuurmonumenten en OERRR

Op de website van NatuurMonumenten en OERRR kun je veel wandelingen vinden die voor jou van toepassing zijn. Ook zijn de wandelingen gevarieerd en varieert het aanbod ook per seizoen of je een wandeling wilt maken.

De Veluwe met kleine kinderen

Tijdens onze vakantie zat Philou nog in de buggy. Dan zijn er diverse wandelingen van ongeveer 2 km lang met verhard pad die geschikt zijn voor buggy’s en die ook nog eens kindvriendelijk zijn met leuke stops onderweg. Zo’n wandeling hebben wij gelopen. Kunnen de kinderen zelf lopen dan is een Kabouterwandeling een aanrader. Daarvoor betaal je een klein tarief, maar de wandeling is interactiever en onder begeleiding of met leuke attributen. Ook zijn er speciale wandelingen voor pubers waarbij er al meer uitdagingen zijn onderweg. Lees je in bij NatuurMonumenten en OERRR en je gaat zeker iets leuks vinden. Wij wandelden bij Hoenderloo 19 minuten rijden vanuit Eerbeek. Daar is ook een bezoekerscentrum en restaurant met speeltuin.

Kasteel Rosendael

Op de Veluwe zijn er veel kastelen om uit te kiezen en om te bezoeken, maar Kasteel Rosendael sprong er voor ons tussen uit. Een kindvriendelijke rondleiding, restaurant met prachtig uitzicht en wandeling door de kasteeltuin met leuke speels effecten. De hangbrug, fonteinen en bedriegertjes. Zie het maar eens droog te houden. Het was een geweldige middag op één klapper na dan. Philou viel van een trapje af.. en bracht de rest van de vakantie door met een bult op haar voorhoofd waar je U tegen zegt.. Het littekentje is voor altijd. Misschien dat daardoor dit artikel toch even op zich heeft laten wachten? Maar Kasteel Rosendael blijft een tip.

De Spelerij en Uitvinderij – Unieke speeltuin op de Veluwe

De Spelerij. We hebben best lang getwijfeld of we naar de Spelerij zouden gaan. Het is zo ontzettend leuk! Alleen Philou was nog echt te klein (dit adviseren ze ook zelf) en Florian ook nog iets te jong (zelf vind ik het vanaf zes jaar leuk). Alleen ik ben hier zelf ooit op schoolreis geweest, al weer 30 jaar terug, en ik kan het mij nog herinneren. Het heeft een indruk achter gelaten. Zelf naamplaatjes maken, klimmen, broodjes bakken boven open vuur. Echt geweldig! Je Spelend leren en ik weet niet echt iets wat er op lijkt. Misschien NEMO? Maar bij De Spelerij en Uitvinderij mogen kinderen echt alles zelf doen. Bij een volgend bezoek gaan we er absoluut naar toe en bij kinderen tussen de vijf en grote kinderen tot 100 die van ontdekken en uitvinden houden is het een echt aanrader.

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Je kunt eindeloos wandelen en genieten van de bossen, wanneer je bij de Veluwe bent, maar de regio heeft veel meer te bieden. Het Openluchtmuseum is in Arnhem. Vanuit onze Lounge was het 25 minuten rijden. Het Openlucht museum is een uniek museum in Nederland. Terug in de tijd, doormiddel van kijken, ontdekken en doen. Rijden met de tram, een brouwerij, een molen van binnen kijken, de draaimolen, onder een trein lopen, kijken in een gevangenis, koeien melken het kan allemaal. De kinderen vonden het een geweldige dag en wij eigenlijk ook wel.

Bestel hier tickets voor leuke uitjes in de regio Arnhem met korting
Tickets voor een dagje Nederlands Openluchtmuseum met korting bestel je hier

P.s. aan de overkant van het Nederlands Openluchtmuseum is Burgers Zoo ook een leuke tip voor een dagje Dierentuin.

Apenheul Apeldoorn

Een uniek dierenpark in Nederland is De Apenheul. De Apenheul is gelegen op de Veluwe. Wanneer je vakantie viert op de Veluwe dan is een dagje Apenheul perfect in te plannen. Een dag ‘aapjes kijken’ is dan ook een aanrader. Wij vonden het park veel mooier dan verwacht. Veel uitleg over de verschillende soorten apen, mooie speeltuinen en je moet ook flink doorlopen wil je de hele Apenheul in één dag zien. De kinderen vragen steeds wanneer we weer een dagje gaan. Aangezien wij best wel ver moeten rijden is het een aanrader om een dagje Apenheul te combineren met een weekendje Veluwe of tijdens een vakantie Veluwe.

Tickets voor de Apenheul met korting bestel hier

Meer pretparken en dierentuinen tips? Lees hier 8 pretparken tips in Europa die ik voor je verzamelde.

Julianatoren Apeldoorn

Julianatoren blijft hier een favoriet. Een dagje Julianatoren in Apeldoorn beleefden wij al eerder. Hier lees je ons uitgebreide verslag van een dagje Julianatoren, maar wanneer je een weekje verblijft op de Veluwe met kinderen dan is een dagje Julianatoren heel erg leuk!

Bestel hier je tickets met korting voor De Julianatoren

Ons blijft het iedere keer weer verbazen hoe veel leuke activiteiten er zijn op de Veluwe en wat je er allemaal kunt beleven.

Liever overnachten in een hotel? Lees dan hier onze ervaring in Apeldoorn.

Ontdek Nederland met meer leuke reistips in Nederland

Nederland ontdekken? Meer leuke citytrips plannen en leuke vakantieplannen in Nederland?

Meer reistips en restaurant tips ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie