Wintersportvakantie in Brides les Bains met culinaire tips Foodblog Foodinista

Culinaire wintersport in Brides les Bains – Skiën in de culinaire Savoie

Deel deze post

Het wintersportseizoen komt langzaam aan een einde en ook ik kan dit jaar zeggen dat ik op wintersport ben geweest. Ja het is echt waar! Ik heb voor de eerste keer geskied in Méribel! Dertig plus lentes jong en ik nam de stap om te leren skiën of in ieder geval om het zo groen als gras voor de allereerste keer te proberen. Ik moet toegeven dat het al jaren lang een wens van mij is voor de allereerste keer skiën. Mijn eerste skiles. Ik moest zelfs op zoek naar wintersportkleding voor een leuk budget, wat ik voor de eerste keer nog best wel een zoektocht vond, maar daarvoor kwam ik uit bij de wintersport outlet dus daar ging ik dan voor de eerste keer op wintersport. Toen de kans kwam om af te reizen naar een culinair skigebied in Frankrijk, in de Savoie, voor een gezonde winterreis, waarbij de focus niet op skiën zou liggen, greep ik mijn kan om naar het prachtige Brides les Bains af te reizen. Brides les Bains is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallees en ligt in de culinaire streek De Savoie. Ga je skiën dan ga je al snel naar grote skigebied Méribel en Courchevel. Toen dan toch de vraag kwam of ik het toch niet wilde proberen: skiën toen begonnen mijn handen te jeuken en dacht ik: Nu is mijn grote kans! Ik ben er, alles staat voor mij klaar. Doen! Door de reis heen proefde ik overigens van de diverse restaurants en lokale producten die de regio Brides les Bains, Méribel en Courchevel in de Trois Vallées rijk is. Tussendoor werd ik in de watten gelegd met gezonde activiteiten, zoals een bezoek aan de spa, yoga, massages en alles wat bij een winter verwen vakantie komt kijken. Dat allemaal in drie dagen tijd. Dus hoe herboren voel je je als je een week op wintersport gaat in De Savoie? Les Brides Les Bains is de regio om te onthaasten. Misschien kun je al raden dat al is het wintersport seizoen afgelopen ik kijk uit naar mijn volgende wintertrip en ik deel met je waarom.

In de skilift naar Méribel

Wintersportkleding voor een leuk budget

Voor de wintersport op zoek naar mooie budget wintersportkleding? Dat was ik ook! Daarvoor kwam ik uit bij outdooroutlet voor nieuwe wintersportkleding voor een leuke prijs en accessoires.

De eerste dag in de sneeuw

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat zo’n eerste dag in de sneeuw best een indruk op je maakt. Voor het eerst in een skigebied is een mooie ervaring. Alles is nieuw. Ik heb al regelmatig mogen reizen, maar sneeuwbestemmingen als Brides les Bains, Méribel en Courchevel zijn voor mij helemaal nieuw. De eerste ochtend haalde ik mijn eerste skipas ooit op, ging ik met de skiliften mee, genoot ik van de vergezichten en ging ik een wandeling maken om het skigebied te verkennen. Natuurlijk dronken we eerst koffie in het skidorp onder aan de piste. Geen dag begint zonder goed koffie. Ook werd ik overtuigd om te gaan skiën. Eerlijk gezegd was ik al zo enthousiast. Ik zag de prachtige pistes, skiërs enthousiast de skigebieden in gaan en de allerkleinste kinderen op de miniheuvels oefenen dat je denkt dat wil ik ook en dat gun ik mijn kinderen ook! Maar als mama wil je een goed voorbeeld geven. Mijn skiles werd ingepland, maar de eerste dag ging ik wandelen en met de Gondola’s reizen door het voor mij gigantische skigebied. Want met de uitgebreide skipas en als je een volleerde skiër bent dan is het een ideaal gebied. Je kunt namelijk de gehele Trois Vallées doorreizen en zo van Les Brides Bains, Meribel, Courchevel tot aan Val Thorens gaan skiën. Het neemt wel wat tijd in beslag eer je er bent, maar je hebt wel een mooie skidag te gaan. Onderweg kom je tenslotte ook langs diverse bergrestaurantjes of Franse dorpjes en valleien, zoals Courchevel. Daar gingen wij de eerste dag lunchen voor een ware culinaire ervaring.

Koffiedrinken onder aan de piste in Méribel Foodblog Foodinista
Reisartikelen.nl
Skizone voor kinderen in Méribel in de toegang naar dee pistes in Méribel Savoie Frankrijk Foodblog Foodinista op Wintersport

In zowel Brides les Bains zijn de mogelijkheden voor overnachten gevarieerd. Bekijk de diverse mogelijkheden hier eens. Zowel voor het winter als zomerseizoen het is ook allemaal afhankelijk hoe dichtbij je bij de piste wilt verblijven.

Lunch ervaring om nooit te vergeten in Courchevel

Het klinkt misschien niet als een verrassing, maar ik ben bij een aantal restaurants geweest in de afgelopen jaren. Ook mocht ik bij een aantal Michelin restaurants aanschuiven. Dit mocht ik zowel voor mijn blog, maar ook heb ik mijzelf wel eens op een Michelin ervaring getrakteerd of kreeg privé een uitnodiging. Tijdens de reis in Courchevel vond de eerste lunch plaats bij restaurant Le Chabichou een twee sterren Michelin Restaurant in het skigebied waar de gasten op de ski’s naartoe komen en vervolgens in de sloffen van het restaurant aanschuiven of in de sneeuwboots. Maar die slofjes zijn erg fijn. Na een ochtend skiën kan de ontspanning beginnen. Wij begonnen onze ervaring in de bistro bar van Le Chabichou waar we even bijkwamen.

Le Chabichou De Bistro

In de bistro van Le Chabichou kwamen we even bij met een huisgemaakte limonade en kregen we een ware show van het juist bereiden van Iberico ham, want hoe moet deze nu echt gesneden worden en hoe moet je echt Iberico ham eten? Dat heb ik geleerd. Voor deze bereiding werkt bij Le Chabichou een Spaanse dame die er alles vanaf weet zij is een echte Iberico sommelier. Prachtig! Bij de bistro van Le Chabichou geniet je voor 38,00 Euro al van een mooi drie-gangen menu. Overigens is dit gedeelte echt een gezinsvriendelijk restaurant. Iedereen schuift aan en de kinderstoelen staan klaar. Ik werd helemaal enthousiast van de gedachte! Ondertussen bezocht ik nog even de shop van Le Chabichou en kocht ik voor thuis een huisgemaakte paté met truffel en een huisgemaakte paté met fois. Daar maak ik het thuisfront en mijzelf natuurlijk ook blij mee. Het all-round concept zie je al terug komen denk ik? Je kunt bij Le Chabichou ook overnachten in het 4-sterrenhotel in Courchevel. Vergeet ook de spa niet, waar je heerlijk kunt ontspannen na een dag skiën, maar uiteindelijk wil je aanschuiven bij het 2* Michelin restaurant.

Iberico bereiding door Iberico sommerlier bij Bistro restaurant Chabichou in Courchevel Foodblog Foodinista
Patisserie in de shop van Le Chabichou in Courchevel Savoie Frankrijk Foodblog Foodinista Wintersport

Le Chabichou een gastronomische ervaring in Courchevel

Bij Le Chabichou hebben ze het begrepen. Le Chabichou is een totaal beleving van gastronomisch restaurant tot spa hotel. Maar wanneer je plaats neemt aan tafel bij Le Chabichou weet je dat er een mooie gastronomische middag of avond gaat plaats vinden. Er wordt besloten dat wij gaan genieten van het 3-gangen lunchmenu. Maar bij een 2* Michelin restaurant is dit nog niet zo simpel.

Beleving bij Le Chabichou

‘De Boom des Levens’

De lunch start met een aantal prachtige amuses. De toon is gezet. Deze worden geserveerd op ‘De Boom des Levens’. De amuses gaan van zachte smaken na steviger, vlees, vis en vegetarisch en van koud naar warm. Smaaksensaties en je smaken slaan op hol. Kortom de toon is gezet voor meer. Je wilt gaan beleven!

Le Chabichou amuses De Boom des Levens Restaurant tips in Frankrijk Foodblog Foodinista

‘Het echte botermeisje’

De lunch is gestart. Dit betekent ook brood met boter en olijfolie op tafel. Standaard, maar niks is standaard. Er komt een ware boterkar met een botermeisje. De botertoren komt in actie. We krijgen heerlijk boter geserveerd met natuurlijk prachtig brioche brood met verse kruiden. Als je dacht dat nu ons menu begon. Nee echt nog niet! Wij werden nog verrast met een ‘cadeautje van de chef’. Een truffel bonbon. Zalig! De ene smaak explosie na de andere kwam al voorbij, voordat de lunch eigenlijk echt is begonnen.

Het botermeisje van Le Chabichou in Courchevel Michelin Restaurant in Frankrijk Foodblog Foodinista

Wat eet je bij Le Chabichou in Courchevel?

Tijd voor het echte menu. Je zou het bijna vergeten, maar dat is de beleving. Wij begonnen met een huisgemaakte terrine. Vergelijkbaar met paté. Gevuld met o.a. fois gras. Geleerd heb ik dat wij fois gras als luxe product zien, maar Fransen eten het eigenlijk alleen met de feestdagen. Ook als luxe product, maar dan als speciale betekenis. De reis vond plaats in januari en daarom was het ook logisch dat deze left-overs mooi werden verwerkt in deze terrine. Een goed voorbeeld! Daarbij werd een prachtig kwarteleitje geserveerd en een cranberry compote. Natuurlijk alles op geroosterd brioche brood. Een geweldige smaakbeleving.

Paté met fois gepocheerd kwartelei en broiche met cranberry gelei bij Le Chabichou wintermenu restaurant tips in Frankrijk Foodblog Foodinista

De tweede gang, het hoofdgerecht werd geserveerd. Een fris hoofdgerecht. Diverse bereidingen van wortel met tongfilet.

Hoofdgerecht Le Chabichou Michelin Restaurant tips in Frankrijk Foodblog Foodinista

De lunch werd afgesloten met een prachtig brownietaartje met rood fruit en pistache. Een kunstwerkje en het smaakte al even mooi.

Le Chabichou 2* Michelin Dessert Brownie taart met frambozen en pistache restaurant tips in Frankrijk Foodblog Foodinista

Bij een Michelin restaurant moet je nooit nee zeggen tegen koffie en thee. Alleen al omdat je weet dat daar prachtig friandise bij wordt geserveerd. Prachtige roomboterkoekjes en kleine hazelnoottaartjes. Maar vervolgens kwam de chocoladekar. We mochten onze bonbons kiezen en ik schaam mij altijd om gretig te zijn, maar ik moest ze proeven. Dus daar kwamen de dennenboom bonbons, hazelnoot bonbons en zoethout bonbons. Geheel afgestemd op het seizoen en lokale producten. Een prachtige lunch.

Franse koekjes bij de koffie en thee Le Chabichou Restaurant tips in Savoie Courchevel Foodblog Foodinista
Franse koekjes en huisgemaakte winter chocolade bij de koffie en thee Le Chabichou Restaurant tips in Savoie Courchevel Foodblog Foodinista

Voor de gehele lunch bij Chabichou betaal je 70,00 Euro per persoon. Misschien voor ene lunch een groot bedrag, maar dan betaal je ook wel voor een exclusieve Michelin ervaring en een middag aan culinaire entertainment. Vanuit de Chabichou namen wij de gondola terug naar Brides les Bains via Meribel. Een gondel ritje van ongeveer 30 minuten met prachtige vergezichten en tijd om even uit te buiken. Tijd voor een warme douche.

Wat is er te doen in Brides les Bains

Er zijn diverse redenen om voor Brides les Bains te kiezen als vakantiebestemming tijdens de wintersport. Brides les Bains ligt welliswaar onder aan de piste, maar het is wel een levendig dorp. In de avonduren zijn er diverse restaurants waar je uitgebreid kunt dineren, maar wordt er in de week derde week van januari de Health Ski & Gourmet Week georganiseerd. In de middag zijn er diverse activiteiten zoals yoga, massages en pilates waar je aan kunt deelnemen. Dit kan altijd, maar in deze week is het gratis of voor een klein entree tarief. Het evenement geeft een beeld van wat er te doen is in Brides les Bains. Extra leuk dus.

In zowel Brides les Bains zijn de mogelijkheden voor overnachten gevarieerd. Bekijk de diverse mogelijkheden hier eens. Zowel voor het winter als zomerseizoen het is ook allemaal afhankelijk hoe dichtbij je bij de piste wilt verblijven.

Dineren in Brides les Bains bij Golf Hotel

Eén van de diner opties in Brides les Bains is het Golf Hotel. Bij het Golf Hotel zijn ze gespecialiseerd in de Franse cuisine en geven ze de voorkeur aan een meer gezondere keuken. Misschien verbaast het je niet aan de naam, maar Brides les Bains is een kuuroord. In de winter kun je de Spa bezoeken, maar in de zomer komen veel gasten echt naar Brides les Bains om gewicht te verliezen. Het afvallen in Brides les Bains wordt zelfs vergoed door de zorgverzekeringen. Een goede zaak voor de volksgezondheid natuurlijk. Brides les Bains is zo bijzonder door het special water uit de spabronnen, maar ook leren de gasten hun voeding aan te passen. Tijdens het verblijf worden special menu’s geserveerd onder andere in het Golf Hotel waar gasten kunnen verblijven.

Ons diner was niet zo super healthy op een licht dessert na:

Parmezaan groente taartje bij Golf Hotel Birdes les Bains Reistips Foodblog Foodinista

Een parmezaan groente taartje.

Op de huid gebakken zalm met gnocchi en truffel Hoofdgerecht bij Golf Hotel in Brides les Bains Savoie Frankrijk Foodblog Foodinista Wintersport in Frankrijk

Op de huid gegrilde zalm met gnocchi en truffel. Truffel is ook echt een streekproduct.

Fruittartaar Gezond dessert bij golf Hotel in Brides les Bains Foodblog Foodinista

En als dessert een voorbeeld uit het gezonde menu wat bijvoorbeeld ook in de zomer geserveerd kan worden. Een fruittartaar met ananas, mango en papaya. Fris en heel lekker na een lange dag buiten, lunchen en dineren.

Huisgemaakte madeleine bij de thee restaurant Golf Hotel Brides les Bains Foodblog Foodinista

Waar is die bijzondere plek toch?

Er zijn van die restaurants waarvan je denkt; daar wil ik naartoe, maar waar is het! Tijdens deze reis heb ik zo’n bestemming gevonden! Het is Les Clos Bernard in de bossen bij Méribel. Les Clos Bernard is goed bereikbaar met de auto. Dat hebben wij gedaan, want voor mij snowshoeing, 5 weken na mijn operatie en verwijdering van mijn cyste bij de eierstokken een brug te ver. Mijn lichaam en ook mijn hoofd waren er nog niet klaar voor. Er ging te veel door mij heen. Mijn lichaam was nog niet fit genoeg en half de route terug keren dat zou er niet in zitten. Ik vond het wel super jammer, want deze route ging natuurlijk prachtige plaatjes opleveren! Maar wat wilde ik ook graag skiën de volgende dag. Dus het werd een route met de auto en een kleine wandeling de bossen in. Prachtig! Want als je niet veel gewend bent dan zijn deze locaties sowieso geweldig. Maar als je éénmaal bij Clos Bernard arriveert dan weet je dat je bij een geweldige locatie bent.

Wandelen naar Restaurant Les Clos Bernard in Méribel Savoie Frankrijk wintersportbestemming Foodblog Foodinista

Steek het vuur maar aan

Dat doen ze bij Clos Bernard. En dan bedoel ik zowel buiten als binnen! Je kunt echt genieten. Eerst buiten van het spectaculaire uitzicht. Met een warme wijn bij het open vuur. Met uitzicht over de vallei en de bossen en met je voeten in de sneeuw. Vervolgens ga je naar binnen en ben je in een Frans ski restaurant. De steaks gaan op het open vuur en je kunt alles volgen. Ook gaan de Tartiflettes de oven in. De streekpasta gegrild met de heerlijke Reblochon kaas en om het extra smeuïg te maken met spek natuurlijk. Denk je nu dat het alleen een restaurant is voor de winter? Nee! In de zomer schijnt er een groot terras te zijn en en schijnen er geweldige feesten gegeven te worden tot in de late uurtjes. Klinkt goed toch?

Warme wijn bij het haartvuur Les Clos Bernard in Méribel Savoie in Frankrijk reistips Foodblog Foodinista
Wintersportvakantie in Brides les Bains met culinaire tips Foodblog Foodinista

Alles moest natuurlijk geproefd worden!

Niet zo healthy, maar zo lekker! De steaks zagen er heel mooi uit, maar waren voor mij iets te groot voor dat moment. Wel heb ik geproefd van de worstjes uit de Savoie. Gemaakt met heerlijke verse kruiden en bestelde ik zelf natuurlijke een tartitflettes! Een tartiflettes krijg je ook regelmatig als bijgerecht, maar ik begreep dat deze echt het lekkerste is als hoofdgerecht, want dan zijn ze het meest smeuïg. Ooh wat was ik gelukkig met mijn smeuïge lokale kaasgerecht uit de Savoie! Want kaas maakt alles beter. Als dessert dacht ik iets kleins te bestellen. Thee met iets lekkers, maar vervolgens kregen we heel de dessertkaart in miniatuur. Prachtig en heerlijk! Wat een verwennerij! Tijd om terug te gaan naar Brides les Bains en mij te laten masseren bij het Healthy Ski Event ook ging ik mijn ski’s passen voor de volgende dag.

Worstjes uit de streek met verse kruiden bij Restaurant Le Clos Bernard van de open Grill Restaurant Tips Méribel Foodblog Foodinista
Les Tartiflette met streekpasta gemaakt bij Le Clos Bernard in Méribel Foodblog Foodinista
Petit Dessert bij Le Clos Bernard restaurant tips in Méribel Savoie Foodblog Foodinista

Mijn allereerste skiles ooit in Méribel

De derde dag was het tijd voor mijn allereerste skiles ooit! Met mijn ski’s ging ik met de gondel naar Méribel. Even een gesjouw en een gestuntel natuurlijk de eerste keer en ik was super zenuwachtig. Logisch, maar ik had er ook zin in! Ik moet toegeven dat ik toen ik studeerde wel eens op de binnenbaan heb geskied. Een klein beetje wist ik wel hoe het is. Echte verse sneeuw en in de buitenlucht is anders. Deze keer kreeg ik privéles. Gelukkig werd ik opgewacht bij de gondela en werd ik geholpen. Al snel gingen we aan aan het werk. Eerst gewoon ‘beneden’ in het skidorp, maar na een half uur zaten we aan al in de tweede gondela om hoog. We gingen de bergen in. Zo dat gaat snel zo’n allereerste skiles met een privéleraar! Nee ik kan nu echt niet skiën hoor na één zo’n les, maar de basiskennis gaat heel snel. Als ik nog een week was gebleven dan garandeer ik je dat ik heel ver was gekomen, maar het smaakt naar meer en ik vond het geweldig! Wanneer ik weer op wintersport ga dan start ik met een aantal lessen in Nederland, zodat ik bij de gondela zelf op de ski kan stappen en vervolgens door kan met mijn lessen. Dat lijkt mij een goed plan. Het was een intensieve ochtend en ik kwam mijzelf ook afentoe tegen, want natuurlijk was het spannend, maar ik kreeg er ook een soort van adrenaline kick van! Het was heerlijk om buiten in de sneeuw actief te zijn. Nagaan dat ik Nederland sneeuw helemaal niet zo leuk vind, maar in Frankrijk is het toch echt heel anders en krijgt de sneeuw in de bergen en functie. Sneeuw is beleving. Je gaat sporten, je kunt op prachtige terrassen eten en als de zon schijnt dan is het zelfs warm. Heerlijk!

Mijn allereerste skiles in Méribel met ESF Foodinista op Wintersport

Mijn allereerste skiles ooit! Mijn meest charmante foto ooit! Want zo’n helm staat nooit mooi, maar we nodig voor de veiligheid!

Allereerste skiles ooit! Daar gaat ze! Skiën met ESF in Méribel!

Croque met cola aan de piste Lunch na de skiles Méribel Foodblog Foodinista

Après Ski in Méribel

Ja, want dat had ik verdiend! Oké het werd zitten, want mijn binnen waren natuurlijk kapot van die eerste skiles. Pijn overal, maar wat was ik trots op mijzelf. Genieten en rozig van de kou, maar ook van de zon. Ik nam plaats op het terras bestelde een Franse croque en een cola light, want bier was mij toch echt even te veel geworden. Wijn dronken we al bij de etentjes. Even relaxen en de zon op mijn gezicht. Er zijn ook echte après ski mogelijkheden hoor. Dansen en feesten en natuurlijk kun je met de gondola naar Val Thorens, maar ook in het gebied tussen Courchevel en Méribel kun je feesten tot in de late uurtjes alles is mogelijk. Ik keek daarentegen uit naar ontspanning voor mijn benen! Zo’n eerste skiles hakt er in je gebruikt spieren waarvan je niet wist dat ze bestonden. Maar ook dat voelde goed. Daarbij was ik een half jaar terug bevallen van Philou. Ik voelde mij echt super trots op velen fronten! Heel gaaf dat ik deze uitdaging met mijzelf was aangegaan en dat ik het leuk vind! Maar mijn après ski bestaat verder uit yoga, een bezoek aan de spa en daarna een healthy diner om deze zalige trip af te sluiten!

Ontspanning in Brides les Bains

Brides les Bains is een skigebied met vele gezichten. Je kunt inderdaad hele dagen de bergen in om te gaan skiën, maar heb je daar geen zin in of valt het weer tegen? Dan kun je deelnemen aan andere sportactiviteiten, zoals yoga of ga naar de beroemde spa van Brides les Bains. Daar heb ik mijn reis afgesloten. Ik in de Grand Spa Thermal zijn diverse sauna’s, bubbelbaden en zwembaden, maar de kern van je bezoek is het unieke Spa water uit Brides les Bains. Na de sauna en stoomhut heb ik mij met het thermale water laten nat spuiten. Dit water zorgt voor een snellere verbranding en zet je poriën open. In de zomer is er ook speciaal thermaal water dat door de gasten wordt gedronken en wat zorgt voor een snellere verbranding. Vervolgens kreeg ik een algenpakking. Geheel relaxed, verwarmend en het reinigt je lichaam. Heerlijk! Ik voelde mij na de behandeling helemaal clean. Rozig ging ik naar het laatste diner. Een typisch Brides les Bains Spa diner bij Hotel Altis Val Vert.

Spa in Brides les Bains
Spa in Brides les Bains

Dineren bij Boutique Hotel Altis Val Vert

In het afgelopen jaar is hotel Altis Val Vert compleet verbouwd. Een prachtig boutique hotel met een warme sfeer. De chef heeft zich gespecialiseerd in de gezonde en magere keuken, maar je kunt ook terecht voor de Franse cuisine. Maar gericht op de ons spa bezoek kregen wij een lichter diner geserveerd. Geen probleem met de eet ervaringen van de dagen ervoor.

Een frisse salade met crouton en Reblochon kaas. Inderdaad de Reblochon kaas, maar de verhoudingen zijn absoluut anders!

Hoofdgerecht Diner Altis Val Vert

Pasta pesto met gegrilde witvis, pastinaakpuree en tomatensalade.

Voor het dessert hadden we geen puf meer. We waren zo moe van de dag. Dat het tijd werd om te slapen. Een typische wintersportdag. De lunch bevalt eigenlijk iets beter. Ook moesten de koffers helaas worden ingepakt in het hotel

Mijn hotel in Brides les Bains

In Brides les Bains verbleef ik in het Mercure hotel. Een hotel met ruime hotelkamers en goede voorzieningen. In de zomer is er een in-door passage naar de spa en in de winter loop je snel over parkeerplaats. In de winter ga je tenslotte niet in de badjas naar buiten. De afstand tot de gondola is 75 meter. Heel dichtbij. Het is niet nodig om deze afstand met je skispullen te lopen, want voor 20 Euro huur je een kluisje voor een week. Ik kan mij zomaar voorstellen dat je naast het skiën en andere activiteiten ook wel eens buiten je hotelkamer wilt verblijven? Daar is in het hotel aan gedacht. In het hotel is een ruime lobby en zijn twee bars. Iedere avond is er wel een activiteit, zoals live muziek. Wil je na je aperitief dineren? Dan kan het ook bij het Mercure hotel In Brides les Bains.

In zowel Brides les Bains zijn de mogelijkheden voor overnachten gevarieerd. Bekijk de diverse mogelijkheden hier eens. Zowel voor het winter als zomerseizoen het is ook allemaal afhankelijk hoe dichtbij je bij de piste wilt verblijven.

Dineren bij Mercure Grand Hotel des Thermes in Brides les Thermes

Eigenlijk had ik van dit diner niet de meeste verwachtingen, maar ook deze avond vond het diner goed verzorgd. De menukaart bestaat voornamelijk uit lokale streekproducten en alle gerechten werden mooi bereiden. Zelf koos ik voor een:

Reblochon kaas in brique voorgerecht bij Mercure Hotel Brides les Bains Foodblog Foodinista

Salade met Reblochon kaas in brique. De kaas in de brique was warm en bij het open snijden stroomde deze over de salade heen. Heerlijk!

Steak met blauwe kaassaus

Steak met blauwe Roquefort kaassaus en aardappeltaartje met gegrilde salade.

Het diner heb ik afgesloten met thee. Een dessert werd echt te veel.

Grand Hotel Mercure Brides les Bains biedt eigenlijk een volledig verblijf en ook een fijne afsluiter van de dag, wanneer je bij je hotel wilt verblijven. De gehele kaart kun je eventueel ook als roomservice bestellen. Het gerecht wat ik helaas echt heb gemist was een perfecte kaasfondue. Helaas, maar zo blijft er ook iets te wensen over.

Waarom kiezen voor een culinaire wintersport in Brides les Bains? 

– Brides les Bains is veelzijdig. Skieën, culinair, spa verblijf en je kunt gemakkelijk met de auto, gondola of op de ski diverse plaatsjes in de Savoie bezoeken.
– Met de skipas kun je een veelzijdig skigebied bezoeken, maar in Brides les Bains verblijf je niet in de dure en ook wel mondaine gebieden.  Courchevel, Méribel of het feestelijke Val Thorens. Wel kun je ze beleven. Ook kun je met de auto naar deze skigebieden in Les Trois Vallées reizen en daar alsnog van genieten.
– De regio Brides les Bains is natuurlijk CULINAIR!
– De skilessen in Brides les Bains zijn goed! Ook zijn er Nederlandstalige skileraren, maar het Engels is ook goed. De kinder skigebieden zijn ook heel erg leuk!
– Skigebieden zijn ideaal voor beginners tot ver gevorderde. Voor iedereen in je familie of vriendengroep is er dus wel plek of iets te beleven! Ook voor de niet skiër!

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie