Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter - Foodblog Foodinista

Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter

Deel deze post

Broodpudding is meestal een recept wat je maakt met leftovers. En dit recept voor Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter is ook een echte aanrader wanneer je restjes over hebt van het Sinterklaasfeest, maar wanneer ik heel eerlijk ben zou ik het gewoon expres maken. Een grote schaal van deze Sinterklaas broodpudding met speculaas, chocolade en kruidnootjes is bijvoorbeeld heel erg lekker bij het ontbijt, bij de koffie of als Sinterklaastoetje met kaneel slagroom. Nog en ander idee? Maak de Sinterklaas broodpudding bijvoorbeeld als Sinterklaas dessert wanneer je een dessert moet meebrengen of wanneer iedereen zelf opgeschept en er zelf een bolletje ijs of slagroom bij mag pakken. Extra lekker met kaneelijs, dit matcht erg goed. De broodpudding kun je makkelijk 20 minuten opwarmen op 150 graden en in de oven afgedekt met folie. De chocolade is dan lekker zacht en de broodpudding weer smeuïg. Deze keer hebben wij gekozen voor speculaas, kruidnootjes en een chocoladeletter. Deze hadden wij al rijkelijk in huis en mochten wel gebruikt worden in een recept. Daarbij ook een halfje wit brood wat we mee kregen van de bakker bij een to-good-to. Wit brood droogt snel uit en dan zijn een tosti of broodpudding een perfect idee. Wat betreft het Sinterklaas snoepgoed kun je natuurlijk ook variëren met chocolademunten, pepernoten, taai taai en zelfs met restjes banketstaaf, want de amandelspijs, zoals bij het Kerst broodpudding recept doen het erg goed. De basis van dit Sinterklaas broodpudding recept maak je als volgt.

Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Heb je ook de adventskalenders tips al gezien van Foodinista? Kijk hier.

Ingrediënten Sinterklaas broodpudding met kruidnootjes, speculaas en chocolade

  • 8 sneetjes wit brood (dit mag ook droog brood zijn)
  • 250 ml slagroom ongeklopt
  • 3 eierdooiers
  • handje geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • snufje kardemom
  • theelepel kaneel
  • 4 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • paar druppeltjes amandel extract
  • 50 gram roomboter
  • 4 handjes kruidnoten (dit mogen ook kruidnootjes zijn met een smaakje, wat je hebt)
  • 8 speculaasjes ongeveer
  • 1 chocoladeletter

Je kunt ook variëren met taai taai, banketletter en pepernoten, zorg alleen dat de hoeveelheid een beetje hetzelfde blijft. Dit recept is ook erg leuk om je Sinterklaas snoepgoed in te verwerken.

Nog een leuk en lekker Sinterklaasrecept? Bekijk dan ook eens de Sinterklaas tiramisu met taai taai.

Sinterklaas speculaas broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de Sinterklaas broodpudding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten + oven 45 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, steelpan, grote pan, ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter, zoals deze ovenschaal, met een rand van minimaal 5 cm hoog, spatel, lepel

P.s. Hier ga je lekkere Sinterklaascadeautjes vinden. Dus heb je nog een beetje inspiratie voor Sinterklaas nodig kijk dan hier.

Recept Sinterklaas speculaas Broodpudding met kruidnootjes en chocoladeletter

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vulling voor de broodpudding met speculaas

In een steelpan smelt je de suiker en boter in de room. Blijf het geheel roeren, totdat de suiker is gesmolten. Breng de room vervolgens op smaak met een snufje zout, cacaopoeder, kaneel, kardemom, amandel extract en speculaaskruiden. Zet de room even apart. De verhitting mag uit.

Voorbereidingen voor de broodpudding

Snijd het brood in kleinere stukken. Het brood mag in de pan. De kruidnoten en speculaas kunnen ook in de pan (bewaar 2 speculaasjes apart voor de versiering).

Broodpudding klaar maken voor de oven

Meng alles met een spatel goed door elkaar. Het brood zal papperiger worden en het brood neemt de room goed op. Breek de eieren en meng de eierdooiers door de broodpudding. Blijf nog even roeren. Schep alles in de ovenschaal. Druk de chocoladeletters en de eventueel gebroken speculaasjes in de broodpudding. Top de broodpudding af met een handje geschaafde amandelen. Plaats de broodpudding in de oven voor 45 minuten op 180 minuten. Wanneer de broodpudding te droog wordt dek je de broodpudding af met folie. Laat de broodpudding na het bakken buiten de oven afkoelen voor 15 minuten. Serveer eventueel met vers geklopte slagroom met kaneel en ijs. Eet smakelijk!

Nog een leuk Sinterklaasrecept? Bekijk hier het Sinterklaasstoofvlees met bier.

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie