11 nov Italiaanse nacho’s met pesto en burrata
Snack tijd! En kan een lekkere schaal nacho’s niet waarderen? Bij ons zijn nacho recepten in het weekend altijd een favoriet. Op de vrijdag of zaterdag kan een schaal nacho’s wel eens de maaltijd vervangen. Film kijken met het gezin en nacho’s eten. Of in zomerse sferen in je hangmat met standaard chillen, zomers drankje erbij en klaar ben je met dezeItaliaanse nacho’s met pesto en burrata. Dan komt er dus ook een schaal maaltijd nacho’s op tafel en dit vraagt dan natuurlijk om een creatief nacho’s recept. Zoals deze schaal Italiaanse nacho’s met pesto en burrata en natuurlijk gaat daar ook een lekker tomaatje in.
Nacho’s en meer nacho’s
We blijven variëren op de website met nachorecepten zo kun je ook klassiekers vinden zo is mijn nacho ovenschotel met kip en avocado mega populair op de blog en op mijn pinterest gaat deze echt continue rond, leuk! Maar ook het recept voor TexMex BBQ nacho’s. Een beetje creatief mag natuurlijk ook en daarom kiezen we deze keer tussen twee favoriete keuzes de Italiaanse keuken en de TexMex keuken en dat is dus wel een leuk idee. Ook proeven? Maak dan eens als variant deze Nacho ovenschotel met Italiaanse smaken.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Italiaanse nacho’s met burrata en pesto voor 4 personen
- 1 grote zak nacho chips zout 300 gram
- 90 gram groene pesto
- 1 bol burrata
- 3 tomaten
- 4 semi gedroogde tomaatjes
- 1 rode ui
- handje rucola
- 3 eetlepels passata
- handje geraspte Parmezaanse kaas
Tip: Vervang de pesto eens door truffeltapenade of doe deze er gewoon bij. Gulzig leven! Of kies voor een truffel burrata.
Tips voor de bereiding van de Italiaanse nacho ovenschotel
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten + 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, een hakmolen is ook makkelijk, ovenschaal, lepel, koekenpan
Recept Nacho’s ovenschotel Italiaanse stijl
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Nacho topping maken
Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Snipper de ui. Dit is ook makkelijk in een hakmolen. Bak de ui alvast lichtjes voor twee minuten en breng op smaak met peper en zout. Snijd de gedroogde tomaatjes fijn en bak deze ook even. Blus af met de tomatensaus en zet even apart. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Zet de topping apart.
Nacho ovenschotel klaar voor de oven
Verdeel de eerste helft nacho’s in de ovenschaal. Rasp Parmezaanse kaas over de nacho’s. De tweede helft van de nacho’s kan in de schaal. Verdeel de tomatensaus met ui over de nacho’s. Druppel de pesto over de nacho’s en verdeel de tomaten over de nacho’s. Rasp Parmezaanse kaas over de nacho’s. De nacho ovenschotel kan de oven in voor 15 minuten. Laat de ovenschotel vervolgens nog 3 minuten grillen voor een mooie kleur. Verdeel de rucola over de nacho’s. Breek de burrata over de nacho’s en serveer de Italiaanse nachos. Geef bij de nacho’s wel kleine bordjes en een vorkje, want het is genieten, maar kan lastig eten zijn!
TexMex recepten van Foodinista?
De TexMex smaak te pakken? Laat je dan ook eens inspireren door meer TexMex recepten met een Mexicaanse en nacho twist!
- Geduld en tijd? Maak dan deze TexMex rundvlees ovenschotel. Ook lekker dippen met nacho’s.
- Soepje? Maak Een Mexicaans Maaltijd kippensoep en daar combineren nacho’s heel goed bij. Het is iets anders dan een broodje.
Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's