Daphne’s Happy Musthaves – Advents kalender tips 2023 voor foodies – Groot en klein - Foodblog Foodinista

Daphne’s Happy Musthaves – Advents kalender tips 2023 voor foodies – Groot en klein

Deel deze post

Daphne’s Happy Musthaves en Feestdagen cadeau tips – Advents kalender tips 2023 voor foodies – Favorieten van Foodblog Foodinista

In de rubriek Happy musthaves deel ik mijn favoriete Happy Musthaves – items, shoptips en hebbedingen – met je. De herfst is begonnen en dan kruipen we ook weer langzaam naar de feestdagen. Waar we altijd mee beginnen; de advents kalenders, want ze zijn er weer! Ook dit jaar mogen de allerleukste Sinterklaas cadeautjes, Kerst verrassingen en natuurlijk adventskalenders niet ontbreken. Al mijn favoriete items en cadeau tips komen voorbij in de Happy Musthaves blogs.

De nieuwe items die je eens moet proberen, maar ook mijn favorieten die al jaren bij mij in de keuken staan of juist producten die op mijn wensenlijstje staan die ik toch echt eens met je wil delen en waar jij wellicht ook heel blij van wordt. De lijstjes van Daphne’s Happy Musthaves lopen uitéén van de nieuwste kookboeken, naar nieuwste snufjes voor in de keuken, tot nieuwe (keuken) fashion, kook gadgets en persoonlijke verzorging met een food en travel touche. Maar nu de herfst begonnen is en we gaan aftellen naar de feestdagen en het vroeger donker wordt kunnen we ons gaan verlekkeren aan de Culy adventskalender tips 2023. Echte verwennerij voor de December maand, want zo is de aanloop naar de feestdagen veel leuker! Dus zoek je een mooi cadeau voor een verjaardag de komende periode of ga je op zoek naar een mooi Sinterklaas cadeau of cadeau voor de feestmand verdiep je dan in deze advents kalenders voor foodies! Zo geef je voor iedere dag een cadeautje in de aanloop naar de Kerstdagen, in ieder geval in de December maand.

Eerlijk is eerlijk hoe fijn is het om wat extra aandacht te geven en krijgen (want op je eigen wensenlijstje zetten is natuurlijk ook een goed idee!) iedere dag al een klein cadeautje uit te pakken? Je kunt natuurlijk ook een duurzamer cadeau geven, want dat is een adventskalender, zo zijn er ook adventskalenders die je ieder jaar kunt hervullen.

Zet maar op je verlanglijstje voor de feestdagen, maar welke advents kalender? Ik deel favorieten en gewelde advents kalenders voor foodies met je! Voor groot tot klein en met alle geuren en smaken. Kijk je mee met Daphne’s Happy Musthaves – De advents kalender tips 2023 voor foodies!

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zomaar een tip! Is je favoriete adventskalender er niet bij? Kijk dan ook nog even verder bij deze adventskalender tips.

Inspiratie voor: Culinaire Advents kalenders voor foodies en meer

De maand December is altijd druk! Zelf begin ik dan ook meestal in September of Oktober al een beetje vooruit te kijken naar de leukste cadeautjes voor de feestdagen, vooral met kinderen. Je kunt dan ook al een beetje vooruit shoppen en je wilt toch ook niet mis grijpen. Niet alleen voor de drukte hoor, maar laten we eerlijke ze feestmaanden zijn ook gewoon duur. Herkenbaar toch? En de prijspakkers die zijn natuurlijk als eerste weg. Dus je kunt er maar beter snel bij zijn. Een beetje verwennerij daarentegen kunnen we wel gebruiken. Een trend die in Nederland ook steeds populairder aan het worden is, zijn de advents kalenders. Ik begrijp het wel. Een advents kalender geven en krijgen voor de feestdagen is gewoon heel erg leuk. Van 1 December tot kerstavond of eerste kerstdag haal je iedere dag een leuk en klein cadeautje uit de advents kalender. Ik hou er ook van. Dit kan iets lekkers zijn, maar ook iets bruikbaars. Meestal worden de cadeautjes steeds luxer in de adventskalender naarmate de de Kerstdagen dichterbij komen. Maar zo geniet je wel lang van de verwennerij. Dan is het nog wel afhankelijk voor welk budget je een advents kalender in huis haalt, want dit kan natuurlijk heel klein met een advents kalender die we al heel lang kennen de adventskalender met chocolade voor kinderen, maar tegenwoordig kun je alle soorten adventskalenders vinden met Lego, Lego FriendsPlaymobilHarry Potter en de mooiste beautyproducten, zo ben ik echt fan van de adventskalender van Clinique! Deze is ieder jaar geweldig en je krijg waar voor je geld. De mini’s met max. 50 ml zijn ook heel fijn voor op reis! Ik kreeg deze zelf tijdens Sinterklaas en ik zou deze heel graag weer krijgen, evenals de adventskalender van The Body Shop en de nagellak advents kalender van OPI. Deze adventskalenders zijn een investering, maar ook echt de kosten waard! Maar ja dit is natuurlijk een foodblog en ik heb geweldige foodie adventskalenders verzameld. Er is tenslotte zo veel keuze! Wat het leuke is, je kunt een advents kalender cadeau geven voor Sinterklaas en tot aan de kerstperiode heb je er plezier van, maar ook als verjaardagscadeau in deze gezellige November en Decembertijd is het een mooi cadeau. Aan jou de keuze, maar wanneer je een Sinterklaas cadeautje of Kerst cadeautje schenkt aan een foodie en dan bedoel ik van klein tot groot, van peuter tot volwassene en man of vrouw… de keuze is reuze tussen deze culinaire adventskalenders.

Volg je Foodinista ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Advents kalender tips 2023 voor foodies

Klassieke adventskalenders met chocolade

Bij een advents kalender is chocolade natuurlijk niet weg te denken. Ik zocht naar een aantal klassieke adventskalenders met mooie chocolade. Echte verwennerij en mooie cadeautjes om te geven en om te krijgen.

Tony Cholonely’s Advents Kalender

Tony Cholonely's Advents Kalender - Advents Kalender tips 2023 Foodblog Foodinista

Niet meer weg te denken, de chocolade van Tony’s Chocolonely. Zin in een proeverij van Tony’s Chocolonely en iedere dag in December een andere verrassing? Dan is dit je kan met de Tony’s advents kalender.

De Tony’s advents kalender bestel je hier

Lindt Beren Advents kalender

Lindt beren adventskalender - Speciale lindt kerst editie - Advents kalender tips Foodblog Foodinista 2023

Lindt chocolade kennen we natuurlijk allemaal van de heerlijke chocolade repen met het ruime keuze assortiment aan smaken en de Lindt kogels. Met kerst zijn er de Lindt beren en deze kun je apart cadeau geven, maar extra feestelijk is de Lindt advents kalender gevuld met Lindt chocolade, waarbij het hele assortiment voorbij komt en daarbij ook de Lindt beertjes. Een mooi cadeau met een mooi kerst karakter.

Bestel hier de Lindt advents kalender

Charbonnel et Walker Chocolade Truffel Kerst Advents Kalender – Pieter Konijn exclusief

Charbonnel et Walker Chocolade Truffel Kerst Advents Kalender - Pieter Konijn exclusief - Cadeau tips feestdagen Foodblog Foodinista

De advents kalenders komen officieel uit Engeland. Deze traditie nemen we natuurlijk graag over. Laten we dan ook de truffels van Charbonnel et Walker omarmen. De chocolade truffels op zich zijn al een cadeautje, deze zijn er in vele smaken, zoals champagne truffels. Voor de feestdagen zijn er speciale adventskalenders. De klassieke chocolade truffels advents kalender met chocolade truffels en een limited edition met Pieter Konijn die hier thuis erg goed in de smaak valt, zowel de truffels als de uitstraling van de kalender kan ik je vertellen.

Bestel hier de advents kalender van Charbonnel et Walker – Pieter Konijn

Venchi chocolade advents kalenders tips – Exclusief en budget

Al jaren lang ben ik fan van Venchi. Venchi leerde ik jaren terug kennen in Italië. Niet door de chocolade, maar door de overheerlijke gelato. In dit winkels in Italië kun je ook chocolade kopen, maar in de winter. Bestel je koffie dan krijg je er een chocolaatje bij. Toen ik in Friesland was, toen was ik in een delicatesse winkel en kwam ik opeens de chocolade tegen van Venchi en langzaam is het merk uit Italië verder gegroeid op de Nederlandse markt, wat ook logisch is, want Venchi chocolade is heerlijk! Voor de feestdagen zijn er twee advents boxen. Een luxe variant met Venchi bonbons en een Venchi cadeau advents verpakking met chocolade pastilles. Beiden zijn een aanrader, maar het is ook afhankelijk van waar de voorkeur naar uit gaat en natuurlijk het budget.

De luxe Venchi advents kalenders bestel je hier
De Venchi advents kalender met chocolade bestel je hier

Warme dranken advents kalender

In de herfst en winter is een beetje opwarmen altijd een goed idee. Er zijn ook advents kalenders die hier op inspelen.

Kusmi Tea Advents Kalender

Kusmi Tea Advents Kalender - Cadeautjes tips Foodblog Foodinista Feestdagen

De favoriete thee kalender van het jaar is van Kusmi Tea. De luxe losse thee van Kusmi is weer verpakt in een mooie advents kalender. Met de advents kalender kun je weer meer met veel smaken en kruiden melanges kennis maken.

Bestel hier de advents kalender Kusmi Tea

Even tussendoor, verwarmende inspiratie op doen voor de feestdagen? Dan is deze warme chocolademelk ook een feestje!

Warme chocolademelk met speculaas en kruidnootjes - Warme chocolademelk recept van Foodinista

Recept warme chocolademelk met speculoos en kruidnootjes

Bier Advents kalender tips:

Ooit begon het met één bier advents kalender, maar tegenwoordig kun je kiezen en variëren. Voor de bierliefhebber verzamelde ik drie advents kalenders volgepakt met speciaal bier.

Beer in a Box Advents kalender – De keuze is aan jou

Bier advents kalender van Beer in a box - Advetns kalender cadeau tips voor foodies van Foodblog Foodinista

De Bier advents kalender van Beer in a Box is voor mij de original. Nog steeds is deze advents kalender heel snel uitverkocht. Dus wil je deze hebben? Click dan hier, maar snel door! Tegenwoordig is er niet één box, maar er zijn er twee. Een idee om cadeau te geven of een cadeau voor jezelf als bierliefhebber. De brouwerijen worden bekend gemaakt, maar niet de bieren die je ontvangt. Er is een toegankelijke Beer in a Box advents kalender en er is een uitdagende Beer in a Box advents kalender voor de meer ervaren bierproever of drinker. Aan jou de keuze.

De Beer in a Box adventskalender bestel je hier

BrewDog Bier advents kalender

BrewDog Bier Adventskalender - Kerst cadeautjes tips van Foodblog Foodinista

Maar er zijn meer advents kalenders met bier, zoals de bier advents kalender van BrewDog.

De BrewDog advents kalender bestel je hier

Beer Adventure – Bier Advents Kalender tip

Beer Adventure Bier Advents Kalender - Feestdagen cadeautjes tips 2023 Foodblog Foodinista

Deze kalender is een waar ‘bier ontdekkingsverhaal’. De kalender is niet genummerd, maar je loopt een speurtocht naar het einde van het jaar en zo ontdek je door de maand December heen en door de advent diverse bieren. Een leuk en uniek concept.

De bier kalender van beer adventure bestel je hier

Advents kalenders voor echte drinkies

Er is natuurlijk meer dan bier. Er zijn ook mooie advents kalenders voor de fijnproever of eigenlijk fijne drinkers. Zoals advents kalenders met rum en whisky.

Bestel hier de advents kalender met Japanse whisky
Bestel hier de advents kalender rum een reis rond de wereld

Naughty or nice – snoepjes met likeur

Naughty or nice advents kalender - snoepjes met likeur - Feestdagen cadeau tips Foodinista

Bestel de advents kalender van Smith & Sinclair hier

Gezondere levensstijl advents kalender tips

Advents kalender kunnen natuurlijk ook een gezondere levensstijl ondersteunen. Er zijn ook mooie advents kalenders die helemaal niet draaien om chocolade, alcohol of ander snoep of drankjes.

Waterdrop advents kalender

Waterdrop advents kalender - Water met een smaakje - Feestdagen cadeautjes tips Foodblog Foodinista

Is water het favoriete drankje? Maar kan een smaakje toevoegen een feestje zijn? Of wil je juist meer water gaan drinken, maar weet je niet hoe? Dan is de adventskalender van Waterdrops een echte traktatie. Ontdek diverse smaken van waterdrops of leer op een leuke manier makkelijk water drinken.

Bestel hier de Waterdrops advents kalender

Geen feestdagen tips missen van Foodinista? Volg Foodinista op InstagramTwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie