
13 aug Sorbet ijstaart recept met perzik en roze chocolade
Een kleuren feestje maken in een sorbetrecept. Dit maak je met de sorbet ijstaart met perzik en roze chocolade. Maar wel een bijzondere sorbet, geen glas gevuld met bolletjes. Nee, een sorbet ijstaart recept. Dat gaan we doen. Daarvoor gingen we natuurlijk wel proeven en dat ging als volgt. Ik beloof je. Jij kunt deze ijstaart makkelijk maken!
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.



Ingrediënten Sorbet ijstaart met fris fruitijs en perzik
- 200 ml vegan citroen ijs
- 200 ml sorbetijs bosvruchten
- 200 ml vegan chocolade ijs
- 200 ml vegan vanille ijs
- 200 ml vegan caramel ijs
- 4 platte perziken
- 150 gram Ruby smeltchocolade, de roze kleur is extra kleurrijk.

Tips voor de bereiding van de sorbet ijstaart
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijd: Voorbereiding 1 uur en laat de ijstaart na de bereiding een nachtje in de vriezer staan.
Benodigdheden voor het bereiden van de sorbet ijstaart
- snijplank
- 6 lepels (i.v.m. het koude ijs heb je tussendoor geen tijd om schoon te maken)
- steelpan
- au bain marie steelpan
- cakevorm 16 cm en bij voorkeur van blik voor de koeling
- bakpapier
- scherp lang en dun mes
- folie
- knijpers (eventueel)
- schaar

Sorbet ijstaart recept met perzik en roze chocolade voor 8 tot 10 personen
Voorbereidingen voor de sorbet ijstaart
Start met de voorbereidingen. Snijd 3 perziken in dunne plakjes niet dikker dan een halve centimeter. Kook in een pannetje water. Plaats het au bain marie pannetje erin. Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Blijf rustig met een lepel door de chocolade kloppen, zodat het een glad chocolademengsel gaat worden. Zet de verhitting uit wanneer de chocolade is gesmolten. Knip het bakpapier in in de hoeken. Druk het bakpapier in de cakevorm, zo gaat de ijstaart niet plakken aan het blik en laat het sneller los. Zet het bakpapier eventueel vast met knijpers, zodat het stijl naar beneden valt en je makkelijker kan koken.
Nu nog iets heel belangrijks! Zorg dat er ruimte is in de vriezer en dat je cakeblik goed in de vriezer kan staan op een gladde ondergrond.
Sorbet ijstaart recept
Haal de ijsbekers met de smaken bosvruchten en vanille uit de vriezer. De deksels kunnen eraf en laat ze 5 minuten iets zachter worden. Druk de eerste laag bosvruchten sorbet in het cakeblik. Druk het ijs goed aan. Zorg dat het een gladde laag is en dat alle hoeken goed zijn verdeeld. De beker met ijs kan terug in de koelkast. De lepel in de gootsteen. Herhaal dit met een laag vanille. Haal de smaak Caramel alvast uit de vriezer.
Tweede fruitlaag
Verdeel de perziken over de laag met vanille. Deze laag zie je niet aan de buitenkant en mag wel een beetje dubbel. Het is een verrassing aan de binnenkant van de ijstaart. Wanneer je de ijstaart gaat eten ontdooit het fruit heel snel en is het een verrassing. Bedek de laag met Perzik vervolgens met Caramelijs. Druk het zacht aan en zorg dat ook deze laag weer glad gaat worden. Bij het uiteindelijk resultaat zijn het mooie laagjes.

Eerste laagje chocolade
Smeer over het karamelijs een dun laagje chocolade voor en extra crunch, verrassing en natuurlijk hele lekkere smaak. De chocolade is nog warm, maar het ijs gaat niet smelten. De chocolade stolt juist heel snel. Plaats wel het cakeblik even in de vriezer voor ongeveer 10 minuten om sneller te stollen en het ijs zal ook weer even vriezen. We willen uiteindelijk geen ijskristallen, doordat het ijs compleet gesmolten is.
Verder met ijs
Haal na tien minuten de sorbet ijs taart uit de vriezer. Bedek de sorbet ijs taart met een goede laag Chocolade ijs. Smeer over de chocoladeijs een dun laagje chocolade voor en extra crunch, verrassing en natuurlijk hele lekkere smaak. De chocolade is nog warm, maar het ijs gaat niet smelten. De chocolade stolt juist heel snel.Plaats de sorbet ijs taart nu voor 5 minuten in de vriezer, de ijstaart is nog best wel koud dus het kan korter. Ondertussen kan de vanille ijs terug uit de vriezer en de beker met Chocolade blijft uit de vriezer.
Sorbet ijstaart – ijs, ijs, ijs
Maak de sorbet ijstaart af met twee heel lekkere ijs smaken. Begin met vanille ijs. Zacht en zoet. Smeer het ijs over de ijstaart en druk het ook aan. Het aandrukken is belangrijk, zodat er geen gaten in de ijstaart komen. Gaten zorgen namelijk ook voor ijskristallen. Vervolgens maakt Chocolade de ijstaart af. Dek de ijstaart af met folie en plaats de ijstaart in de vriezer voor minimaal een nachtje.

Sorbet ijstaart serveren en opdienen
Wanneer je de sorbert ijstaart opdient zal het moeilijker zijn om deze als een cake aan het bakpapier uit het blik te tillen. Door het vocht breekt het bakpapier af. Wacht 2 minuten. Dan is het blik iets opgewarmd. Keer het blik om op een snijplank. De ijstaart zal er ‘uitglijden’. Verwarm een scherp mes met heet water en snijd vlotjes door de ijstaart heen, de chocolade geeft een beetje tegengas, dan moet je doordrukken, niet de ijstaart vastpakken. Versier de ijstaart vervolgens met extra fruit, zoals perziken (seizoensfruit), maar frambozen en banaan kan natuurlijk ook! En extra feestelijk is caramel popcorn. Houd je een beetje aan de smaken van het ijs.
In ieder geval eet smakelijk en heel veel plezier! Want dit sorbet ijstaart recept is toch wel een feest recept!
Meer inspiratie voor dessert recepten?
Meer frisse dessert recepten maken met fruit?
Kijk rond op de foodblog en wat dacht je van één van de volgende recepten?
- Tropisch? Dan is misschien de broodpudding met mango en kokos wel iets voor jou?
- Dol op tiramisu, maar dan anders? Dan is deze tiramisu met frambozen en rabarber voor jou.
Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's