Sorbet ijstaart recept met ijs van Professor Grunschnabel - Recept van Foodblog Foodinista

Sorbet ijstaart recept met ijs van Professor Grunschnabel

Deel deze post

Wie heeft er geen zin in ijs? Nou ik wel hoor! Ik kan altijd wel ijs eten. Ik doe het natuurlijk niet. Ik ken mijn grenzen. Gelukkig maar. Alleen ik ben er dol op! Wel proef ik het verschil tussen ijs met pure smaken, met liefde gemaakt en waar gewerkt is met kwalitatieve producten gewerkt is. IJs eten, of aan een ijsje likken, blijft toch altijd snoepen. Dus dan wil ik er ook echt van genieten. Ik werd dan ook direct geïnteresseerd toen het ijs van Professor Grunschnabel voorbij kwam. Voor mij nog onbekend. Maar de uitstraling en het verhaal van Professor Grunschnabel sprak mij direct aan en ik wilde proeven! Het liefst natuurlijk alle smaken! Want met namen als Maromokotro Snow White, Framboise Extase en Siam Horapa Coco? Nou dan word ik nieuwsgierig en zo zijn er nog veel meer. Natuurlijk wilde ik er ook meer koken en kreeg ik direct het idee voor een sorbet, want smaken combineren! En er een kleuren feestje van maken in een sorbetrecept. Dat was het idee. Maar wel een bijzondere sorbet, geen glas gevuld met bolletjes. Nee, een sorbet ijstaart recept. Dat gaan we doen. Daarvoor gingen we natuurlijk wel proeven en dat ging als volgt. Ik zal je nog iets meer vertellen over het ijs van Professor Grunschnabel, waarom DIT ijs en dan komt natuurlijk het, ik beloof je, eenvoudige sorbet ijstaart recept met perzik en roze chocolade, want ik beloof je. Ook jij kunt het maken!

Sorbet ijstaart recept met ijs van Professor Grunschnabel - Recept van Foodblog Foodinista
Dit bericht bekijken op Instagram

ICE, ICE, ICECREAM! Er is natuurlijk niks beters dan ijs op een warme of beter gezegd hete dag! Dus bam! Wij gingen gewoon 10 smaken ijs proeven van @professor_grunschnabel om even bij af te koelen. Oké eerlijk gezegd was het gewoon een hele goede reden om onbeperkt, ongegeneerd ijs te mogen eten van dit hippe ijsmerk , waarmee je smaakexplosies, krijgt door smaken als Maromoktro Snow White (kokos met vanille), Siam Horapa Koko (kokos – basilicum – Laos), Indian Winter (gember) en Banana Bahiana (banaan – vanille – lime) zo is het ijs voor het hele gezin uitdagend, stijlvol en smaakvol! Uit 10 smaken, die allemaal vegan en natuurlijk zijn zomaar even een favoriet kiezen dat is dan toch nog een opgave! Maar natuurlijk is het gelukt binnenkort maak ik daar een heerlijke recept mee op de blog. P.s.1: Iets extra fijns: zo veel ijs! Maar door de natuurlijke samenstelling is ook dit ijs van #professorgrunschnabel aantrekkelijker voor de heupen. Mooi meegenomen! P.s. 2: Swipe voor genietmomentjes even naar links. * * * #professorgrunschnabelijs #ijspret #ijsproeverij #genietmomentjes #zomervakantie #zomervakantie2020 #ijseten #foodinistanl #dutchfoodblogger #dutchfoodie #lekkereten #foodphotography #creativefood #gezinsmomenten #toetjes #lactosevrij #glutenvrij #vegan #fruit #zomer2020 #weekendvibes #weekendinspiratie #discoverfood #foodiesofinstagram #vaneigenbodem #etenendrinken #dessert #samendelen #foodinistacollab

Een bericht gedeeld door Foodinista.nl (@foodinistanl) op

Wie is Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel reist over de hele wereld om zo de meest bijzondere ijs smaken voor iedereen te ontdekken. Met voor iedereen bedoelen ze ook echt voor iedereen. Vegan, lactose vrij, gluten vrij het is er. Dan gaat het natuurlijk ook nog om de smaak. Er zijn gedurfde smaken waarbij gember, koffie, jasmijn thee en kruiden en Thaise basilicum de basis zijn. Het is oprecht verrassend en eens iets anders. Naast zoete recepten dacht ik ook direct aan combinaties met hartige ingrediënten, zoals een tartaar of een fruitsalade waar een verfrissend bolletje hartig kruidenijs bij kan. Dan zijn er ook de verfrissende en herkenbare ijs smaken met kokos, chocolade, frambozen en bijvoorbeeld banaan. Ook het chocolade ijs is geen roomijs. Maar vegan en lactose vrij! Bijzonder en een winnaar denk ik zo! Zo kun je dus ook een mooi sorbet recept maken. Tijdens het proeven vonden wij alle smaken bijzonder op een eigen manier en voor de sorbet hebben we gekozen voor klassiekers op in een Professor Grunschnabel jasje met een typische Professor Grunschnabel naam. Want hoe tof zijn de namen! Wil jij namelijk een Banana Bahiana of een Caramel Ocean?

Sorbet ijstaart recept met ijs van Professor Grunschnabel

Ingrediënten Sorbet ijstaart met Professor Grunschnabel ijs

0,5 beker Professor Grunschnabel ijs Maromokotro Snow White
0,5 beker Professor Grunschnabel ijs Kyoton Murasaki
0,5 beker Professor Grunschnabel ijs Chocolate
0,5 beker Professor Grunschnabel ijs Banana Bahiana
0,5 Beker Professor Grunschnabel ijs Caramel Ocean
4 (platte) perziken
150 gram Ruby smeltchocolade, de roze kleur is extra kleurrijk.

Tip: Het ijs van Professor Grunschnabel is te koop bij Albert Heijn. Of kijk hier waar het voor jou dichtbij te koop is.

P.s. Tip: Je kunt ook kiezen voor vegan chocolade of lactose vrije chocolade. Want dit recept is wel perfect voor een vegan of lactose vrij dessert waar iedereen van zal smullen!

Sorbet ijstaart recept met ijs van Professor Grunschnabel

Tips voor de bereiding van de sorbet ijstaart

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijd: Voorbereiding 1 uur en laat de ijstaart na de bereiding een nachtje in de vriezer staan.
Benodigdheden: snijplank, 6 lepels (i.v.m. het koude ijs heb je tussendoor geen tijd om schoon te maken), steelpan, au bain marie steelpan, cakevorm 16 cm en bij voorkeur van blik voor de koeling zoals deze, bakpapier, scherp lang en dun mes, folie, knijpers (eventueel), schaar

Professor Grunschnabel recept - IJstaart - Recept van Foodinista

Sorbet ijstaart recept met Professor Grunschnabel ijs, perzik en roze chocolade voor 8 tot 10 personen

Voorbereidingen voor de sorbet ijstaart

Start met de voorbereidingen. Snijd 3 perziken in dunne plakjes niet dikker dan een halve centimeter. Kook in een pannetje water. Plaats het au bain marie pannetje erin. Smelt vervolgens de chocolade au bain marie. Blijf rustig met een lepel door de chocolade kloppen, zodat het een glad chocolade mengsel gaat worden. Zet de verhitting uit wanneer de chocolade is gesmolten. Knip het bakpapier in in de hoeken. Druk het bakpapier in de cakvorm, zo gaat de ijstaart niet plakken aan het blik en laat het sneller los. Zet het bakpapier eventueel vast met knijpers, zodat het stijl naar beneden valt en je makkelijker kan koken.

Nu nog iets heel belangrijks! Zorg dat er ruimte is in de vriezer en dat je cakeblik goed in de vriezer kan staan op een gladde ondergrond.

Sorbet ijstaart recept

Haal de ijsbekers met de smaken Kyoton Murasaki en Banana Bahiana uit de vriezer. De deksels kunnen eraf en laat ze 5 minuten iets zachter worden. Druk de eerste laag Kyoton Murasaki in het cakeblik. Druk het ijs goed aan. Zorg dat het een gladde laag is en dat alle hoeken goed zijn verdeeld. De beker met ijs kan terug in de koelkast. De lepel in de gootsteen. Haal de smaak Caramel Ocean alvast uit de vriezer.

Tweede fruitlaag

Verdeel de perziken over de laag met Kyoton Murasaki. Deze laag zie je niet aan de buitenkant en mag wel een beetje dubbel. Het is een verrassing aan de binnenkant van de ijstaart. Wanneer je de ijstaart gaat eten ontdooit het fruit heel snel en is het een verrassing. Bedek de laag met Perzik vervolgens met Banana Bahiana. Druk het zacht aan en zorg dat ook deze laag weer glad gaat worden. Misschien komt de Kyoton Murasaki een beetje omhoog. Geen probleem. Bij het uiteindelijk resultaat zijn het mooie laagjes.

Professor Grunschnabel recept - IJstaart - Recept van Foodinista

Eerste laagje chocolade

Smeer over het Bananen ijs een dun laagje chocolade voor en extra crunch, verrassing en natuurlijk hele lekkere smaak. De chocolade is nog warm, maar het ijs gaat niet smelten. De chocolade stolt juist heel snel. Plaats wel het cakeblik even in de vriezer voor ongeveer 10 minuten om sneller te stollen en het ijs zal ook weer even vriezen. We willen uiteindelijk geen ijskristallen, doordat het ijs compleet gesmolten is.

Verder met ijs

Haal na tien minuten de sorbet ijs taart uit de vriezer. Bedek de sorbet ijs taart met een goede laag Caramel Ocean. De Caramel Ocean kan terug in de vriezer. Bedek ook het gezouten Caramel ijs met een laagje chocolade. Plaats de sorbet ijs taart nu voor 5 minuten in de vriezer, de ijstaart is nog best wel koud dus het kan korter. Ondertussen kunnen het Maromokotro Snow White Kokos ijs en de beker met Chocolade er alvast uit om zachter te worden.

Sorbet ijstaart – ijs, ijs, ijs

Maak de sorbet ijstaart af met twee heel lekkere ijs smaken. Begin met het Kokos ijs Snow White Kokos ijs. Zacht en zoet. Smeer het ijs over de ijstaart en druk het ook aan. Het aandrukken is belangrijk, zodat er geen gaten in de ijstaart komen. Gaten zorgen namelijk ook voor ijskristallen. Vervolgens maakt de Professor Grunschnabel Chocolade de ijstaart af. Dek de ijstaart af met folie en plaats de ijstaart in de vriesje voor minimaal een nachtje.

Professor Grunschnabel recept - IJstaart - Recept van Foodinista

Sorbet ijstaart serveren en opdienen

Wanneer je de sorbert ijstaart opdient zal het moeilijker zijn om deze als een cake aan het bakpapier uit het blik te tillen. Door het vocht breekt het bakpapier af. Wacht 2 minuten. Dan is het blik iets opgewarmd. Keer het blik om op een snijplank. De ijstaart zal er ‘uitglijden’. Verwarm een scherp mes met heet water en snijd vlotjes door de ijstaart heen, de chocolade geeft een beetje tegengas, dan moet je doordrukken, niet de ijstaart vastpakken. Versier de ijstaart vervolgens met extra fruit, zoals perzikken (seizoensfruit), maar frambozen en banaan kan natuurlijk ook! En extra feestelijk is caramel popcorn. Houd je een beetje aan de smaken van het ijs.

In ieder geval eet smakelijk en heel veel plezier! Want dit sorbet ijstaart recept is toch wel een feest recept!

Meer inspiratie voor dessert recepten?

Meer frisse dessert recepten maken met fruit?

Kijk rond op de foodblog en wat dacht je van één van de volgende recepten?

Meer blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie