29 nov Rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
Een budget garnalencocktail maak je met rivierkreeftjes even heerlijk. Een mooi feestdagen recept of als voorgerecht bij het kerstdiner. Zo kunnen we variëren en het is weer eens iets anders. De rivierkreeftjescocktail maken we klassiek. Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus, dit kan ook met garnalen natuurlijk (deze kennen we allemaal) en daarom is het juist zo leuk om te variëren! Een verrassing als voorgerecht voor het kerstmenu of bij een ander feestelijk diner.
Rivierkreeftjes cocktail weer eens iets anders dan garnalen
Met de garnalen cocktail deed ik dit juist al tijden, maar juist garnalen cocktail een beetje anders. Zo kun je ook eens kijken naar een Griekse twist garnalen cocktail of een garnalen cocktail met limoncello. Deze basis kun je ook gebruiken voor een rivierkreeftjes cocktail. Maar genoeg daarover.
Rivierkreeftjescocktail bereiden
Met de rivierkreeftjes cocktail zet je een licht en toch smaakvol voorgerecht op tafel. Een leuke starter voor je 3-gangen kerstmenu, maar ook wanneer je groots wilt uitpakken met een 4-gangen of 5-gangen kerstdiner. De rivierkreeftjescocktail met whiskysaus zal in de smaak vallen door de lichte smaak en er is nog voldoende ruimte voor andere gerechten. Dit kerstgerechtje staat ook leuk op een feestelijk buffetje natuurlijk en voor de Paasdagen bij de Paasbrunch is dit recept met rivierkreeftjes ook een leuk idee! Wat vooral belangrijk is, zo maak je de rivierkreeftjescocktail met whiskysaus.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 50! Cadeau tips voor foodies!
Ingrediënten Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus voor 4 personen
Rivierkreeftjes cocktail ingrediënten
- 200 gram rivierkreeftjes
- 2 eieren
- 2 kropjes baby romaine sla
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 groene appel
Whiskysaus ingrediënten
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepels geklopte slagroom
- 1 theelepel gehakte verse bieslook
- 1 theelepel gehakte verse dille
- snufje gerookte paprikapoeder
- druppeltjes tobasco
- halve limoen uitknijpen
- scheutje whisky (of cognac, gin of witte wijn voor variatie of wat je in huis hebt, wanneer je alcohol vrij wilt kies dan voor witte balasamico azijn voor een zuurtje en een snufje suiker)
- peper en zout
Extra ingrediënt
- toastjes
- brood
Tips voor de bereiding van de rivierkreeftjes cocktail met whiskeysaus
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de rivierkreeftjescocktail met whiskysaus
- mengschaal
- snijplank
- mes
- lepel
- 4 mooie glazen
- garde
- handrasp of keukenmachine
Rivierkreeftjes cocktail recept met whiskysaus
Kook als eerste eieren en laat deze afkoelen in de koelkast.
Whiskysaus maken
Maak de whiskysaus. Meng in een schaaltje de ketchup, mayonaise, slagroom, whisky, paprikapoeder, Tobasco, limoensap en bieslook. Breng de whiskysaus op smaak met de bieslook. Zet de whiskysaus gekoeld in de koelkast.
Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus op smaak brengen
Rasp de groene appel met een handrasp of keukenmachine. Zet de geraspte appel apart in een schaaltje. Snijd de tomaatjes fijn en meng deze door de appel. Pel de eieren en snijd de eieren fijn. Meng de helft van de rivierkreeftjes door de appel, tomaatjes en het ei. Breng op smaak met 2 eetlepels whiskysaus. Serveer de rest van de whiskysaus apart op tafel. We gaan nu de rivierkreeftjes cocktail maken.
Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus maken
Snijd de kontjes van de sla. Breek de bladeren af en was deze. Verdeel de Romain sla bladeren over de cocktailglazen. Schep de rivierkreeftjescocktail over de romaine sla. Versier de rivierkreeftjes cocktail vervolgens met de laatste rivierkreeftjes.
Meer voorgerechten en bites voor de feestdagen?
- Een Italiaanse garnalencocktail met limoncello
- Maak pittige Balinese eitjes met garnalen
- De klassieke garnalencocktail maar dan even anders
Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's