Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus - Foodblog Foodinista

Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus

Deel deze post

Langzaam aan gaan we beginnen met de kerstrecepten. Ook al zijn we aan het aftellen naar Sinterklaas. Ik zie dat jullie al op zoek zijn naar Kerstinspiratie. Dus waarom gaan we dan niet gewoon feestelijk beginnen! Er is altijd reden voor een feestje toch! De garnalencocktail kennen we natuurlijk, maar dit kan ook met rivierkreeftjes. Zo kunnen we variëren en het is weer eens iets anders. De rivierkreeftjes cocktail maken we klassiek. Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus, dit kan ook met garnalen natuurlijk (deze kennen we allemaal) en daarom is het juist zo leuk om te variëren! Met de garnalen cocktail deed ik dit juist al tijden, maar juist garnalen cocktail een beetje anders. Zo kun je ook eens kijken naar een Griekse twist garnalen cocktail of een garnalen cocktail met limoncello. Maar genoeg daarover. Met de rivierkreeftjes cocktail zet je een licht en toch smaakvol voorgerecht op tafel. Een leuke starter voor je 3-gangen kerstmenu, maar ook wanneer je groots wilt uitpakken met een 4-gangen of 5-gangen kerstdiner. De rivier kreeftjes cocktail met whiskysaus zal in de smaak vallen door de lichte smaak en er is nog voldoende ruimte voor andere gerechten. Dit kerstgerechtje staat ook leuk op een feestelijk buffetje natuurlijk en voor de Paasdagen bij de Paasbrunch is dit recept met rivierkreeftjes ook een leuk idee! Wat vooral belangrijk is, zo maak je de rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus.

Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus - Foodblog Foodinista
Rivierkreeftjes cocktail met appel, ei en whiskysaus - Foodblog Foodinista

Op zoek naar leuke cadeautjes voor de feestdagen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor 50! Cadeau tips voor foodies!

Ingrediënten Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus voor 4 personen

Ingrediënten Rivierkreeftjes cocktail

200 gram rivierkreeftjes
2 eieren
2 kropjes baby romaine sla
4 zongedroogde tomaatjes
1 groene appel

Ingrediënten whiskysaus

1 eetlepel ketchup
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels geklopte slagroom
1 theelepel gehakte verse bieslook
1 theelepel gehakte verse dille
snufje gerookte paprikapoeder
druppeltjes tobasco
halve limoen uitknijpen
scheutje whisky (of cognac, gin of witte wijn voor variatie of wat je in huis hebt, wanneer je alcohol vrij wilt kies dan voor witte balasamico azijn voor een zuurtje en een snufje suiker)
peper en zout

Extra: toastjes

Rivierkreeftjes cocktail met appel, ei en whiskysaus - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de rivierkreeftjes cocktail met whiskeysaus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mengschaal, snijplank, mes, lepel, 4 mooie glazen, garde, handrasp of keukenmachine

Rivierkreeftjes cocktail met appel, ei en whiskysaus - Foodblog Foodinista

Rivierkreeftjes cocktail recept met whiskysaus

Kook als eerste eieren en laat deze afkoelen in de koelkast.

Whiskysaus maken

Maak de whiskysaus. Meng in een schaaltje de ketchup, mayonaise, slagroom, whisky, paprikapoeder, Tobasco, limoensap en bieslook. Breng de whiskysaus op smaak met de bieslook. Zet de whiskysaus gekoeld in de koelkast.

Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus op smaak brengen

Rasp de groene appel met een handrasp of keukenmachine. Zet de geraspte appel apart in een schaaltje. Snijd de tomaatjes fijn en meng deze door de appel. Pel de eieren en snijd de eieren fijn. Meng de helft van de rivierkreeftjes door de appel, tomaatjes en het ei. Breng op smaak met 2 eetlepels whiskysaus. Serveer de rest van de whiskysaus apart op tafel. We gaan nu de rivierkreeftjes cocktail maken.

Rivierkreeftjes cocktail met whiskysaus maken

Snijd de kontjes van de sla. Breek de bladeren af en was deze. Verdeel de Romain sla bladeren over de cocktailglazen. Schep de rivierkreeftjescocktail over de romaine sla. Versier de rivierkreeftjes cocktail vervolgens met de laatste rivierkreeftjes.

Meer voorgerechten en bites voor de feestdagen?

Wat dacht je van:
– Een Italiaanse garnalencocktail met limoncello
– Maak pittige Balinese eitjes met garnalen
– De klassieke garnalencocktail maar dan even anders

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie