01 dec Warme witte chocolademelk met Licor43
Opwarmen tijdens de feestdagen met een Spaans likeurtje. Een goed idee! Dan mag Licor43 natuurlijk niet ontbreken op het menu. Op deze 5 December deel ik nog even een heel makkelijk en lekker recept met je voor een warme witte chocolademelk met Licor43. Een lekker chocolademelk recept met witte chocolade en Licor43 waar de volwassenen heel erg blij van gaan worden tijdens het Sinterklaasfeest, maar ik denk eigenlijk heel deze gezellige winterperiode wel. Werd je al blij van deze iets ingewikkeldere tiramisu met Licor43 dan maak ik het makkelijk met de warme witte chocolademelk met Licor43. Even een geniet momentje en opwarmen in de winter. Hoe je deze chocolademelk met een tic maakt? Dat ga ik natuurlijk met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten Warme witte chocolademelk met Licor43 voor 4 glazen
- 800 ml melk
- 4 handjes witte chocoladedruppels (bak en smelt chocolade)
- Slagroom voor de toefjes
- Versier de warme chocolademelk met caramel en speculaas sprinkles
- halve theelepel kaneel
- 100 ml Licor43
Varieer en maak de warme chocolademelk met Licor43 met Licor43 Crème Brûlée.
Tips voor de bereiding van de witte warme chocolademelk met licor43
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden
- pan
- garde
- schaaltje
- lepel
- soeplepel
Nog een leuk Chocolademelk recept maken voor kinderen? Maak dan de chocolademelk met M&M’s en versier natuurlijk ook met de confetti sprinkles!
Recept warme witte chocolademelk met Licor43
Warme witte chocolademelk maken
Verarm de melk rustig in de pan en de witte chocolade mag bij de melk. Meng en smelt de chocolade in de pan. Klopt rustig met de garde voor ongeveer 10 minuten dan is de chocolade gesmolten en heb je warme witte chocolademelk. Breng nog een beetje op smaak met een snufje kaneel. Lekker winters. Giet een scheutje Licor43 onder in de glazen. Schenk de chocolademelk in de glazen met een soeplepel. Maak de chocolademelk af met de slagroom en versier de chocolademelk met de caramel en speculaas sprinkles.
Meer recepten met chocolade?
Genieten van chocolade? Wat dacht je dan van één van de volgende recepten op Foodblog Foodinista.
- Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
- Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het recept kun je hier vinden.
- Lekker, het ziet er mooi uit, maar ook nog eens simpel is dit straciatella torentje. Een leuk recept wat je hier kunt vinden.
Meer recepten lezen en ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.
Geen reactie's