Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas – Simpel en leuk om te maken

Deel deze post

Vind je het Sinterklaasseizoen ook helemaal geweldig? Alleen al door al het snoepgoed? Dan gaat dit ook genieten worden. Je kunt dus met het snoepgoed of eigenlijk met zelfgemaakt amandelspijs zelf chocoladetruffels maken. Daar nog een beetje speculaas bij en je hebt truffels of koekjes die dus perfect bij het Sinterklaasseizoen passen. Kortom houd je van alle Sinterklaaslekkernijen? Dan zijn deze amandelspijstruffel ook echt iets voor jou. Lekker bij de koffie of thee en natuurlijk zien ze er heel leuk uit om op tafel te zetten tijdens het Sinterklaasfeest zelf net zoals deze Sinterklaas tiramisu, maar je kunt ze ook cadeau geven! Een foodie cadeautje tijdens de feestdagen is altijd heel erg leuk. Hier verzamelde ik er al 50! Maar je kunt je foodie cadeautjes natuurlijk ook zelf maken. Je geeft de amandelspijstruffels bijvoorbeeld in een mooie glazen pot en je moet ze alleen wel gekoeld bewaren. Nu wil je nog weten hoe je de chocolade amandelspijs truffels met speculaas maakt en dat doe je dus als volgt.

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken

Nog een Sinterklaas recept? Bekijk dan ook ens de Sinterklaas chocolademousse en speculaas.

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken

Ingrediënten voor 12 Amandelspijs bites met chocolade en speculaas

Amandelspijs maken

100 gram amandelmeel, zoals deze
100 gram fijne suiker
1 theelepel koekkruiden, zoals deze
1/2 ei

Ingrediënten voor amandelspijs chocoladetruffels

100 gram pure chocolade druppels voor smelten en bakken, je kunt ook variëren met witte chocolade
2 eetlepels roomkaas
6 speculaasjes
Strooiversiering voor chocolade, zoals deze

Tips voor de bereiding van de amandelspijs truffels met speculaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Snijplank, bakpapier, 2 bakjes, hakmolen, lepel, steelpan, au bain marie pannetje, vershoudfolie

Voor deze recepten ben ik ontzettend blij met mijn:

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken
Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken

Recept chocolade amandelspijs truffels

Maak als eerste de amandelspijs. Maak deze een avond vooraf, want de suiker dient samen te gaan met de amandelmeel. Een avondje in de koelkast is dan ook het beste. De amandelspijs maak je zo.

Amandelspijs recept

Meng in een schaal de suiker, koekkruiden en amandelmeel door elkaar. Kluts een ei. Giet een half ei bij de suiker en amandelmeel. Blijf kneden tot je amandelmeel hebt. Maak een bol en bewaar het in vershoudfolie en leg het een nachtje in de koelkast. De volgende ochtend kun je de croissantjes rollen.

P.s. je kunt ook meer amandelspijs maken natuurlijk! Verdubbel dan steeds de hoeveelheden.

Chocolade amandelspijs truffels met speculaas - Simpel en leuk om te maken

Amandelspijs speculaas truffels voor Sinterklaas maken

Hak in de hakmolen 4 speculaasjes met de roomkaas. Haal de amandelspijs uit de koelkast en kneed het mengsel van de roomkaas-speculaas met de amandelspijs. Draai vervolgens kleine balletjes van de amandelspijs. Bewaar deze balletjes voor een half uur in de vriezer dan kunnen ze opstijven. Hak de laatste twee speculaasjes heel fijn in de hakmolen voor de versiering.

Zet en snijplank neer met bakpapier.

Truffels maken

Smelt de chocolade au bain marie. Haal de amandelspijsballetjes uit de koelkast. Haal de amandelspijskogeltjes door de chocolade leg op het bakpapier en versier met de speculaaskruimeltjes en overige versieringen. Doe dit per amandelspijstruffel, want de chocolade zal snel hard worden. Wanneer je alle truffels hebt gemaakt zet ze dan in de koelkast dan kan de chocolade nog verder hard worden.

Sinterklaasrecepten van Foodblog Foodinista

Nog een leuk Sinterklaasrecept maken?

Lekker sinterklaassnacken? Dat kan natuurlijk met kruidnootjes, pepernoten en chocolade letters, maar je kunt ook zelf Sinterklaas popcorn maken! Het Sinterklaas recept ga je hier vinden.

Een hartig recept maken? Pak de stoofpan en maak Sinterklaas stoofvlees met speculaas.

Dol op tiramisu? Wat dacht je dan een echte Sinterklaas tiramisu! Het recept voor dit Sinterklaas dessert ga je hier vinden.

Sinterklaasrecepten maken? Maak dan ook eens dit Sinterklaasdessert of ontbijt in Sinterklaassfeer met de Sinterklaasgranola.

Op zoek naar leuke cadeautjes voor Sinterklaas of de feestdagen? Kijk dan hier verder voor de leukste cadeautjes tips van Foodblog Foodinista.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie