Zomervakantie in Kroatië - Camping Umag ervaring

Zomervakantie in Kroatië – Camping Umag ervaring

Deel deze post

Een zomervakantie naar Kroatië is en azuur blauwe droom. Alleen Istrië en vooral Kroatië zijn langgerekt. Je kunt uit heel veel vakantie ervaringen in Kroatië kiezen. Daar kreeg al tijdens onze vakantie veel vragen over en ook het afgelopen jaar is dit niet gestopt. Niet alleen naar tips in Kroatië en Istrië, maar vooral ook naar Camping Umag en onze Camping Umag ervaring.

Reden dus voor een speciaal camping Umag artikel. De reden waarom wij voor Camping Umag hebben gekozen, hoe Camping Umag is bevallen, de ligging en welke uitjes mogelijk zijn en hoe kindvriendelijk is camping Umag echt. Dit alles natuurlijk op basis van onze ervaring. Lees mee met onze Camping Umag ervaring en de reis en het verblijf in Umag Istrië in Kroatië. Lees maar mee met de tips en dan weet je ook direct hoe het komt dat wij vorige zomervakantie op zo veel locaties waren.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zomervakantie in Kroatië - Camping Umag ervaring

De reis naar Camping Umag

Zelf ging ik voor de tweede keer naar Kroatië, mijn eerdere ervaring was alleen al ruim vijftien jaar terug. Mijn verwachting was dan ook wel dat Kroatië compleet veranderd zou zijn. Meer commercieel en vooral meer toeristisch. Vijftien jaar terug studeerde ik in Boedapest en ging ik voor een weekje naar Istrië en het stadje Rovinj. Strand, zon en stappen. De omgeving bekijken uiteraard, zoals een dagje Venetië, want vanuit Rovinj kun je met een ferry voor een dag naar Venetië. Wel bleef het een prachtige herinnering. De kleuren van Kroatië, vers eten en die blauwe zee! Geweldig! Ik wilde al jaren een keer terug. Als eerste naar Istrië. Wel vond ik Kroatië ver rijden met kinderen. Daarvoor viel ons oog ook op Camping Umag. De camping kun je vrij snel over de grens vinden en is in Istrië. Wel hebben wij de reis onderbroken met een tussenstop in Frankfurt en een stedentrip Graz. Je zou ook alleen kunnen overnachten in Graz en vanuit daar verder door kunnen rijden. Wij vonden de onderbreking welkom, want vooral in het hoogseizoen rijd je niet filevrij. Eenmaal in Kroatië is het nog maar één uur rijden en ben je snel bij de camping. Wanneer je de reis in één keer wilt maken dan ben je met de auto snel 16 uur onderweg.

Al onze tips in Graz lees je hier
Een lange autoreis met kinderen? Met deze cadeautjes maak je de reis leuker

Reden voor Camping Umag

De eerste reden is de ligging van Camping Umag. Niet alleen de reisafstand, maar ook de ligging voor het ontdekken van Istrië. Wanneer je boekt dan is het al snel duidelijk dat je niet heel Istrië in één vakantie gaat bekijken. Toch ligt Camping Umag heel centraal voor mooie uitstapjes. Regelmatig maken wij een reservering voor een kleine camping, zoals in Frankrijk, maar in Kroatië las ik al dat een camping met een strand een aanrader is. Deze privéstranden zijn schoon en goed onderhouden. Dan kom je snel uit bij grotere campings, zoals camping Umag en deze vakantie was ook een mooi zwembad de wens en een miniclub. Een dag uit in Istrië is een lange dag met alle kronkelwegen dus meestal gingen we van 7.00 tot 22.00 uur een uitstapje maken en de volgende dag goed relaxen. Uitstapjes tegenover kidsfun en relaxen. Daarbij is er nog een belangrijkere opmerking: Camping Umag is betaalbaar en daarbij zijn er veel faciliteiten.

Na ons verblijf op camping Umag reisden wij naar het binnenland en verbleven wij in Slovenië.
Lees hier ons ervaringen in Slovenië.

Tijd besteden op camping Umag zelf

Tijdens de vakantie verbleven we ongeveer 50% van onze tijd op de camping zelf. Geen straf. De camping is wel echt heel groot. Een dorp. Zo kwamen we op de eerste avond een juf van Florian tegen, zij verbleef op het zelfde moment op de camping en we hebben haar de gehele vakantie niet meer gezien. Niet moeilijk ook, want je kunt elkaar makkelijk ontwijken op deze camping die ongeveer 5km lang is. Niet voor niks zijn er twee zwembaden, waarbij de jongste graag naar het piratenschip ging en de oudste weer liever naar het zwembad met de glijbanen. Tijd verdelen, maar er zijn wel keuzes. Dan is er ook nog het strand waar een speeltuin is, waar je kunt snorkelen, vergeet je snorkelmasker niet, en waar je waterfietsen kunt huren of gewoon uren kunt ronddobberen in een zwemband of op je luchtbed.

In de avonduren is er iedere dag een minidisco met Peppi (idool van de kinderen) en aan het einde van de week een extra groot slotfeest voor de kinderen en 1x per week minidisco op het strand. De camping is ook heel groot dus spreiding is prima. Vergeet geen stepjes of fietsen mee te nemen, dit is een aanrader op deze camping of een bolderkar met hele kleine kinderen. Bij het grote zwembad en het strand is een aparte parkeerplaats voor de auto en daar kun je naartoe rijden. Geen zomers vakantiegevoel, maar met 40 graden in de zomer is dit geen straf. Overdag is er ook nog de miniclub met activiteiten. Door corona waren er alleen geen activiteiten bij het zwembad. Bescherming van het personeel en minder contact met gasten dus deze zomer kun je nog meer verwachten.

Vergeet je badlakens niet. Bestel hier mooie en voordelige badlakens

Verblijven op camping Umag

Wij verbleven op Camping Umag in de Stacaravan Moda van Selectcamp / Suncamp. De caravans stonden op een prima locatie. We konden rustig naar het strand lopen en waren dichtbij de beachclub gevestigd, want deze is er ook. De beachclub met schommels aan de bomen en waar je perfect de zonsondergang kunt bekijken met een cocktail in je hand en de kinderen steentjes gooien in de zee. Met geluk zie je ook nog dolfijnen zwemmen in de zee. Echt prachtig! Terug naar de stacaravan Moda, dit was voor ons een misser, een beetje verouderd en de service van Selectcamp was niet super (dit wisten wij niet vooraf en we willen en hier hebben we het ook niet meer over), wel wil ik meegeven dat we niet de enige waren die zwaar ontevreden waren. Ik zie ook dat ze gewoon weer verhuurd worden en daarbij hoop ik dat ze gerenoveerd zijn, want bij ons kwam het stapelbed bijna naar beneden vallen en bij onze buren was zelfs het toilet verstopt.

Wij zouden bij Suncamp een Safaritent aanraden. De safaritenten staan op een mooie locatie en ze zijn nog heel erg nieuw, voor zover wij konden zien staan ze niet bij het strand, maar wel aan het begin van de camping en dus wel heel centraal. Waar je in Kroatië wel rekening mee moet houden is dat het in de nacht heel hard kan onweren en stormen. Dit zorgt er ook voor dat stacaravans in Kroatië waarschijnlijk sneller verouderen dan op andere locaties in Europa, want dit weer hebben wij nog nooit ergens meegemaakt op vakantie locaties. In de zomer 2024 hebben we in Frankrijk in een Sunlodge safaritent overnacht en dit was echt geweldig!

Uitstapjes vanuit Camping Umag

Waar zijn jullie allemaal wel niet geweest deze zomervakantie? Dit las ik veel en kreeg ik steeds te horen. Op de heenreis maakten wij een tussenstop in Graz en daarna checkten wij in op Camping Umag. Centraal gelegen in Istrië en dichtbij de grens met Slovenië en binnen een uur ben je in Italië. Veel uitstapjes kun je dan ook maken wanneer je overnacht op Camping Umag. Onze uistapjes en dagtrips gingen naar Umag, Novigrad, Limski Kanaal, Motovun, Pula, Rovinj, Vrsar en Trieste in Italië. Er zijn nog veel meer tips en uitstapjes te bedenken en te maken vanuit de regio en vooral in Istrië en Kroatië. Alle tips ga ik ook nog met je delen.

Uitstapjes vanuit Camping Umag

Lees hier de tips vanuit Camping Umag:

Mooie uitstapjes – Wat is er te doen in Umag

Umag is niet het meest mooie dorpje in Istrië dit kan ik je direct vertellen. Het voelt een beetje als een dorpje wat toeristisch is door camping Umag. Misschien komt dit ook, doordat we niet direct naar Umag zijn gegaan, maar eerder andere dorpjes hebben bezocht die mooier zijn. De stad Pula met het amphitheater en Rovinj met alle kleuren zijn een droom of Motovun met alle doorkijkjes in het binnenland en de truffels. Dan mist Umag het een beetje, maar Umag is maar vijf minuten rijden van de camping en heeft voor gezelligheid wel een boulevard waar je kunt winkelen en aan het strand is er een heerlijke ijssalon waar we met de kinderen hebben gezeten en ze hebben getrakteerd op een mooie ijscoupe. Neem de waterschoenen mee en dan kun je daar ook nog mooi spelen. Het uitzicht is adembenemend. Wil je ook nog goed shoppen? In Umag is een DM drogist. Goed shoppen voor de verwennerij en het vakantiegevoel of wanneer je iets vergeten bent. Deze DM is in het moderne centrum. Iedere dag is er een kleine markt met lokale boeren.

Je camping in Umag boek je hier

Nog een vakantietips? Lees ook eens onze ervaring in Roquebrune sur Argens in Frankrijk

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie