ALL Inclusive in Turkije eten aan strand TUI Magic Life Resort Foodblog Foodinista

All-Inclusive naar Turkije? Mijn allereerste ervaring bij TUI Magic Life Waterworld

Deel deze post

Wij gingen naar een all-inclusive resort. Inderdaad! Het is niet de eerste keer dat ik voor een all-inclusive vakantie kies. Met kinderen vind ik het ideaal. Daarbij zijn er geweldige all inclusive resorts met mooie restaurants en hebben allemaal wel eens behoefte aan volledige ontspanning en even niet nadenken. Zover was het nu. Het is niet de eerste keer. Deze keer gaan we naar het concept van TUI. We kiezen voor TUI Magic Life in Turkije. Al eerder gingen we naar RIU in Marrakech denk aan onze vakantie in Marokko.

Bij het reizen met kleine kinderen vind ik het een fijn uitgangspunt dat de basisvoorzieningen goed geregeld zijn. Bij een vakantie met TIU Magic Life weet je zeker dat alles goed geregeld is. De naam Magic Life maken ze waar. Alleen over een all-inclusive naar Turkije, daar heb ik wel even over na moeten denken. Waarom? Geen idee eigenlijk. In het najaar wilden wij na mijn moeizame zwangerschap en bevalling graag genieten van een vakantie en even echt bijkomen. Het hele gezin had dit verdiend.

Naar Turkije op vakantie

Wanneer je in oktober op vakantie gaat dan wordt de keuze voor zonzekerheid rondom het Middellandszeegebied minder groot. Wij wilden met Florian en Philou niet te ver vliegen. Het was tenslotte de eerste keer vliegen met twee kinderen. Florian was al een aantal vliegreizen gewend, maar met twee kinderen werd het voor ons de eerste keer vliegen. Dit was natuurlijk niet alleen voor ons zo, maar ook voor Philou werd het de eerste vliegreis. Daarbij is ze nog zo klein. Vliegen als een baby van drie maanden. Er kwamen toch de nodige zorgen bij naast dat ik impulsief deze reis had geboekt. Dan wil je toch weten hoe het allemaal zou gaan verlopen, maar dit weet je niet vooruit.

Op vakantie naar TUI Magic Life in Turkije

Na lang er over nagedacht te hebben kozen wij er voor om naar Turkije te gaan, oké niet zo impulsief. We kiezen voor een vertrouwd All Inclusive concept van TUI. Ons oog viel op het TUI Magic Life concept. Deze resorts richten zich op 24-uur per dag actief vermaak; sport en spel, goed eten met diverse restaurants en veel aandacht voor kinderen. Vooral het laatste vonden we met oog op Florian erg belangrijk. Daarbij zijn de resorts verantwoord en dragen ze een steentje bij aan eco-toerisme, ondanks het op het eerste oog toch wel massa toerisme die je toch in all inclusive resorts kunt verwachten en bij een strip met hotels wordt er zo iets teruggegeven. In oktober gingen wij op de eerste gezinsvakantie naar TUI Magic Life met zijn viertjes en ik neem je mee.

Vliegreis naar Antalya

Iedere vakantie begint met de reis naar de bestemming. Zo ook die van ons natuurlijk. Ik moet toegeven dat we er een beetje tegen op zagen. Oké dit las je misschien al in de inleiding. De eerste keer vliegen met twee kindjes. Toen we boekten zouden we met TUI Fly vliegen, maar uiteindelijk werd onze vlucht veranderd in een vlucht met Onur Air. Het ‘alles kan nog wijzigen principe’. Daar was ik niet zo blij mee, maar dat is het nadeel wanneer je met een touroperator op vakantie gaat. Bij Onur Air had ik een soort van onderbuik gevoel dat het minder prettig zou zijn. Het boeken met een tour operator heeft dus voor en nadelen.

Alles is voor je geregeld en dat vond ik deze keer maar wat fijn, geen reis die uit ‘losse puzzelstukjes’ bestond. Ik had nog geen ervaringen met Onur Air, maar alle recensies die ik las waren niet heel erg positief. Ook voor ons pakte het niet heel positief uit. Wij bleken op de heenreis zes uur vertraging te hebben. We kregen van TUI al keurig een SMSje, maar wij bevonden ons al in de auto naar Schiphol, hadden de valet parking al gereserveerd; doorrijden dus! En je weet het tenslotte maar nooit. Toen was het ook nog maar twee uur vertraging. Met twee uur vertraging en twee kleine kinderen in de auto is het niet de moeite om retour te rijden naar Brabant.

Valet parking op schiphol

De valet parking is wel een echte aanrader! Wij parkeerden voor de deur van Schiphol, wij laadden alles en iedereen uit, maakten een foto van de kilometer stand en van de huidige staat van onze auto en gingen naar binnen. De vakantie was begonnen. Met vertraging, maar oké. Op het vliegveld werd de vertraging langer en langer. En de vertraging werd erg lang met een kleuter en baby. Luiers, voeding. Mijn tip! Neem altijd een grote voorraad mee. Kun je raden? Bij ons was de voorraad beperkt. Les geleerd.

Klaar voor de reis naar Turkije op Schiphol eerste keer vliegen Philou

Klaar voor de eerste vliegreis – Philou 3 maanden

All Inclusive vakantie in Belek; we komen er aan

Zo’n lange vertraging had ik nog nooit meegemaakt. Ergens in mijn achterhoofd dacht ik wel; volgens mij kunnen wij een tegemoetkoming claimen voor onze vertraging. Maar de eerste zorg was; vermaak op Schiphol, want daar is met kleine kinderen echt niks te beleven. Schiphol is één van de saaiste vliegvelden in Europa voor kinderen. Geen speeltuintjes of iets. Sowieso is er weinig zitruimte voor wanneer het echt druk is. Slechte wi-fi en weinig stopcontacten. SORRY! Maar dit is echt onze ervaring.

Ook een ervaring met een eindeloze vertraging? Kijk wat een tussenpersoon voor je kan betekenen. Geen frustratie en zij bundelen de krachten. Neem geen tegoeden aan op het vliegveld en bewaar wel al je bonnetjes van extra kosten. Het kan met een gezin snel oplopen tot meer dan 1000 Euro vergoeding.

Schiphol is een mooi vliegveld, maar het heeft echt een opknapbeurd nodig op basis van service. Daarbij werden de kinderen erg moe, maar ook onrustig. Gelukkig was het vliegtuig vol met kinderen en konden we ons leed delen. Ondertussen was er nergens meer informatie op het vliegveld over onze vlucht. En kregen we opeens een half uur voor de uiteindelijke vertrektijd bericht dat we konden instappen. Eindelijk! Ruim zes uur later. Snel werden we ingeladen en daar gingen we. Krap in het vliegtuig, maar we vertrokken. Op naar Turkije, naar de zon en All-Inclusive verwennerij.

Op het vliegveld van Antalya was het chaos. Blijkbaar waren we niet de enige met vertraging. We moesten nog ruim twee uur wachten op onze bagage, maar daarna waren we binnen een half uur in het hotel. Het is natuurlijk niet zo heel raar dat wanneer één ding niet goed gaat, alles direct chaos wordt. Toen we in het hotel aankwamen was het voor het moment even vergeten. Blij en opgelucht dat je vakantie echt is begonnen en dat je er bent! Iemand van TUI hebben we niet gezien, maar in het hotel stond alles klaar en kregen we de 5 sterren service die je ook wel mag verwachten. In plaats van arriveren rond zes uur in de avond, was het ondertussen wel drie uur ‘snachts. Dat was hectisch! En we waren allemaal gesloopt. Al had de kleinste dame Philou het eigenlijk helemaal niet door. Het werd alleen tijd voor een flesje. We gingen direct naar bed en we bekeken het verder de volgende dag wel.

Het vliegtuig in naar Turkije

Eindelijk het vliegtuig in! Florian had er zin in en Philou wilde de draagzak uit! Toch nog even die eerste foto meepakken.

We zitten er klaar voor - vliegen naar Turkije met 6 uur vertraging
We zitten er klaar voor - vliegen naar Turkije met 6 uur vertraging

Lange dag zo! Maar we zijn onderweg. 

Een dag kwijt van je vakantie en hoe claim je deze terug?

Natuurlijk houd je altijd rekening met een reisdag wanneer je op vakantie gaat, maar wij vonden dit wel heftiger. Op onze tweede reisdag gingen we pas uitpakken. We gingen er toch wel even over nadenken hoe wij hier nog een goed gevoel bij gingen krijgen. De wachttijd was tenslotte lang. Wachten op Schiphol kost tijd, maar ook geld. Je gaat vermaak zoeken. Ook mochten we in Turkije nog twee uur wachten op het vliegveld op onze bagage. Dit had ongetwijfeld te maken met onze late aankomst.

De hostess van TUI vond klachtafhandeling overduidelijk niet het leukste onderdeel van haar werk. Het was geen aangenaam gesprek en gaf eigenlijk aan dat we aan onze vakantie moesten denken, maar we hadden natuurlijk allemaal een klacht. Al had ze natuurlijk ook wel een beetje gelijk. Wij waren al bekend met het claimen en besloten eerst zelf (thuis) een brief te schrijven naar de luchtvaartmaatschappij, maar na twee keer geen reactie te ontvangen was het wel duidelijk dat er geen antwoord op ging komen. Bij vier personen loopt het bedrag alleen op. Geloof mij: Je ticket claimen bij vertraging is altijd de moeite waard! Vervelend is dat je bij een baby weinig rechten hebt terwijl dat deze onbewust veel last heeft van een vertraging en de enige bijdrage die je voor een pakketreis betaalt, juist bestemd is voor de vlucht. Jammer! Maar wij besloten om er een bemiddelingsbedrijf op te zetten en hebben AirHelp ingeschakeld. Een andere optie is ook EUclaim, kijk goed waar jij het beste geholpen kunt worden. Dit scheelt tijd en zo zagen wij dankzij de hulp bij onze vlucht vertraging claim toch een leuke tegemoetkoming terug gestort worden op onze bankrekening. Maar natuurlijk hebben wij van onze vakantie genoten en hebben wij dit proces achteraf pas opgepakt.

Onze all-inclusive vakantie in Turkije is begonnen!

Natuurlijk hebben wij twee weken vakantie niet laten verpesten door een vertraging op de heenreis. In het begin hakte het er wel even in. Je bent natuurlijk al moe wanneer je op vakantie gaat en het voelde even als het extra zetje. Jammer! Ik vond het ook sneu, aangezien wij met meerdere Nederlandse gezinnen met kleine kinderen naar het zelfde hotel gingen. Sommige gezinnen verbleven maar één week. Dan is je vakantie toch snel voorbij. Zo’n vertraging hakt er in! Een claim kan in ieder geval veel goed maken, want het bedrag bij ons was aanzienlijk en zeker de moeite waard. Maar voor ons was het tijd voor, wat ik verwacht had; veel restaurants, miniclub, zwembaden, shows, dansen, strand, zon, sporten en ook uitrusten! We lagen iedere avond rond half 10 op bed om de volgende ochtend weer vroeg op te staan. De Oktoberfesten en strandfeesten zijn compleet aan ons voorbij gegaan. Voor een groot gedeelte waar we aan toe waren. Niet de standaard vakanties waar Eric en ik voor kozen toen wij nog met zijn tweetjes en eigenlijk ook niet met zijn drietjes waren.

In Marrakech gingen wij ook naar een all-inclusive resort, maar wel bij een wereldstad. Een beetje het beste uit twee werelden. Relaxen en cultuur opsnuiven. Maar deze keer met Philou van amper drie maanden zagen we dat niet zitten, we waren zelf ook nog te opgebrand na een heftige periode en ik was nog geeneens geopereerd. Mij was verteld dat ik ‘wel gezond was’. Niks was minder waar en ik mag blij zijn dat het op vakantie allemaal oké ging. De keuze was dus onbewust gewoon al het beste. Maar hebben er een heerlijke tijd gehad. Op TUI Magic Life was voor ons niks aan te merken, want wat ook op gaat is: als de kinderen tevreden zijn, dan ben jij dat ook!

Ontbijten bij TUI Magic Life Waterworld Belek Turkije FOodblog Foodinista

Ontbijten bij TUI Magic Life Waterworld Belek Beetje westers en een beetje Turks

Koffie drinken met Philou bij het koffiehuis TUI Magic Life Waterworld Belek Foodblog Foodinista

Koffie drinken met Philou bij het koffiehuis

Een directe reis naar TUI Magic Life boek je hier
P.s. Er zijn TUI Magic Life hotels in Turkije, Egypte, Spanje en Griekenland

5x Waarom TUI Magic Life Waterworld Belek genieten is!

1. TUI Magic Life Waterworld is een Ruim opgezet resort

Je las al dat ik twijfelde aan een all-inclusive vakantie in Turkije. Dat was de eerste horde die ik moest nemen. Toen kwam de volgende uitdaging, maar welk hotel dan? Want wat zijn er veel keuzes! Je kunt wel zeggen dat ik voor de veilige keuze bent gegaan, want ik had mij ook in een TUI Magic Life resort op kunnen laten ‘opsluiten’ op Gran Canaria. Niks is minder waar en dan had ik met een andere uitstraling de zelfde ervaring meegemaakt. Het is niet helemaal waar. Een Tui Magic Life Resort is ruim opgezet. Met de kinderwagen kon ik heerlijk wandelen langs de eigen boulevard, eigenlijk door een aangelegd park etc. Natuurlijk een stad is anders, maar het was oké. Ik verveelde mij niet. Je moet ook je hoofd er naar zetten en dan is het oké. Relaxen en ontspanning even niks. Je bent in een klein dorp en gaat er even niet uit. Dan is het helemaal oké en dan is het resort ruim opgezet. Begrijp mij niet verkeerd; TUI Magic Life Waterworld is niet massaal! Zo hebben wij het twee weken lang niet ervaren. Dit komt door wel 6 restaurants, 3 zwembaden, eigen strand, miniclub, 8 tennisbaden, sportclubs iedereen is verspreid door de dag heen. Voor ons best wel bijzonder, want wij genieten ook echt van actieve vakanties en stedentrip vakanties.

Uitzicht over zee vanaf de pier TUI Magic Life Water World Belek Turkije Reisblog met gezin

Uitzicht vanaf de pier over de zee bij TUI Magic Life Resort Waterworld in Belek, Turkije

Eco Life TUI Magic Life Resort Waterworld Belek in Turkije

In het resort lopen, niet overal, maar op diverse locaties dieren rond, zoals deze schildpadden. De dieren houden het eco systeem op peil en kinderen vinden het geweldig!

2. Het Resort is voor alle leeftijden leuk

Gasten van alle leeftijden lopen rond bij TUI Magic Life Waterworld en de doelstelling is ook voor iederen een magisch verblijf. Wij hebben het ervaren met een baby van drie maanden, kleuter van vier jaar en volwassenen van 30+. Dit jaar gaan we het 50-jarig huwelijk vieren van mijn ouders en dus met 70+. Maar voor iedereen is er iets te doen. Natuurlijk zwemmen, maar ook tennislessen in alle niveau’s, miniclub, tienerclub, feestavonden, Oktoberfest, galadiners, yoga en bij het koffiehuis kun je relaxen en boek lezen. Uiteindelijk kom je weer terug bij zwemmen, maar ook dit kan bij de infinity pool heel relaxed of bij het Waterworld zwembad met de meest stoere glijbanen voor jong en oud.

Zwembaden TUI Magic Life Waterworld in Belek Eric en Florian gezinsvakantie tips Blog Foodinista in Turkije

Zwemplezier Eric en Florian in het Lagunezwembad, waar het heel rustig en ondiep is. 

Genietende Philou in de schaduw TUI Magic Life vakantie vieren reisblog Foodinista in Turkije

Philou geniet heerlijk bij het zwembad in de schaduw. We krijgen gewoon geweldige lachjes!

De bananenboot van de miniclub van TUI Magic Life Waterworld All inclusive in Belek Turkije reistips Foodblog Foodinista

De miniclub gaat, veilig, varen met een bananenboot, maar heel de dag door zijn er activiteiten!

3. TUI Magic Life Waterworld is een paradijs voor de lekkerbek

Zes restaurants! En daar ontdek je wel in welke cultuur je bent! Ga naar het döner restaurant, de beachclub, waar je kunt genieten van een Turkse lunch. Verblijf je bijvoorbeeld in een TUI Magic Life hotel in Spanje dan is er een tapasrestaurant. Wat ook geen straf is! In ons RIU Hotel in Marrakech kon je bijvoorbeeld genieten van de Marokkaanse keuken. Verder zijn er natuurlijk de bekende buffet restaurants met showcooking, maar ook een visrestaurant, grill restaurant, streetfood restaurant en Turks a la carte restaurant. Aan alles is gedacht, want bij het zwembad zijn bijvoorbeeld foodtrucks. Die zijn ook erg leuk voor de kinderen! En bij de miniclub gaan ze zelfs met de kinderen koken en wil je in de avond even zonder de kinderen dineren? Dat kan, want dan gaan de kinderen dineren met de vriendjes en vriendinnetjes van de miniclub en daarna kijken ze een film met elkaar. Natuurlijk is er ook het Turks koffiehuis, waar ze ook heerlijke latte macchiato’s maken.

Softijsjes bij het buffetrestaurant voor kinderen en volwassenen TUI Magic Life Waterworld all inclusive hotel in Turkije Foodblog Foodinista hotel tips
Dineren bij het Street Food restaurant bij TUI Magic Life hotel Waterworld in Belek Turkije reistips Foodinista
aankleding restaurant Streetfood TUI Magic Life Resort Waterworld Belek in Turkije

Niet alleen het eten is geweldig in het Streetfood restaurant o.a., maar Florian kreeg zelfs een Pipi Langkous moment in het Streetfood restaurant. Aan alles is gedacht. Van het eten tot aan het entertainment. 

Een directe reis naar TUI Magic Life boek je hier
P.s. Er zijn TUI Magic Life hotels in Turkije, Egypte, Spanje en Griekenland

4. Je verveelt je nooit, maar het kan wel (wanneer je het wilt) bij TUI Magic Life Waterworld

Je verveelt je nooit! Zelfs na twee weken hebben wij niet aan alles deelgenomen, niet alle shows gezien en niet bij alle restaurants gegeten. Te veel te doen en te weinig tijd. Vervelen bestaat niet, maar je wilt ook gewoon relaxen en uitrusten.

5. Je portemonnee blijft de hele vakantie dicht!

Dat is zo ontzettend fijn! Ga je all-inclusive naar Turkije en is je vakantie bij het TUI Magic Life Resort éénmaal geboekt en ben je in het resort dan blijft je portemonnee ook echt dicht! Tenzij je natuurlijk een souvenirtje, een exclusief drankje of excursie wilt ervaren.

Nog een leuke vakantietips van Foodinista? Lees mee met onze vakantie ervaring op deze top camping in Frankrijk!

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie