In een week New York beleven! Zo haal je er alles uit.

In een week New York beleven – Onze tips!

Deel deze post

Waar denk je aan wanneer je New York gaat beleven? Overweldigend, drukke stad, veel te doen en te weinig tijd? Het is allemaal waar. In een week New York beleven is een hele uitdaging. Daarbij staat New York of bovenaan je reis wensenlijstje of je moet er niet aan denken. Dit heeft met interesses te maken, maar je kunt pas meepraten wanneer je er bent geweest. Ik ben een beetje bevooroordeeld, want ik hou van Amerika. Al moet ik wel toegeven dat New York een land op zich is in de USA. Eigenlijk heeft New York voor iedereen wel iets te bieden en het valt niet te vergelijken met een andere bestemming. Tenminste dit vind ik nog niet. In New York verzamelt de hele wereld zich en worden al deze culturen vertegenwoordigd. Gelukkig ook de wereldkeuken, want wat kun je eten in New York. Wanneer je je in de wereldstad New York gaat verdiepen dan kom je er al snel achter dat een week New York te kort is, tijdens een reis in New York moet je keuzes maken, maar je moet ergens beginnen. Misschien ga je tijdens een stop-over in New York nog wel korter naar New York of mag je gaan cruisen vanuit of naar New York en krijg je als cadeautje de kans om van deze geweldige stad te proeven. Ook dan kun je uit deze weekplanning voor in een week New York beleven een aantal geweldige ideeën halen. Neem ze mee in je koffer en plan alvast vooruit.

Ho Stop! In Februari naar New York

Wij bezochten New York in Februari, het laagseizoen New York en een winter bezoek aan New York, maar wat toevallig zo uitkwam. Veel paniek om ons heen. In Februari naar New York? Waarom! Veel schrikken van een bezoek in de winter aan New York, waarom wel in December gaan en niet in Februari? Maar ik kan ook een aantal voordelen met je delen. Geen wachtrijen, alle musicals draaien op broadway, er is veel keuze uit binnen activiteiten en New York is in Februari budget vriendelijk. Het hele jaar is er een sportseizoen in New York, maar basketball is in de winter en baseball in de zomer. In Februari kun je ook kiezen voor de combinatie IJsland met New York, het stadsleven in New York en Noorderlicht bekijken in IJsland. Daarbij is New York het hele jaar door een beleving en valt er voor ieder seizoen wat te zeggen. Ja, het was koud, maar in de zomer kan het 40 graden worden en stinken in de stad, dan sluiten ook de musicals op Broadway en kun je door smog niet ver weg kijken wanneer je boven op de Empire staat. Door de hitte wil je chillen in Central Park, zo is er altijd weer iets. Wat wij ook nog steeds konden, want het weer in Februari kan erg afwisselend zijn. Onze ervaring was van -15 tot +18 graden. Lees mee en laat je overhalen voor een week New York met en onze planning, of maak er handig gebruik van en neem gewoon een aantal ervaringen mee. Ik neem je mee in onze tips in New York en hoe wij onze week New York hebben beleefd. Ik beloof je de terugreis vliegt voorbij, want voor je het weet sta je weer op Schiphol. Na alle indrukken wil je alleen maar slapen. The city that never sleeps, het is helemaal waar!

In een week New York beleven Times Square - Onze tips! - Foodinista

Volg je ons ook al op InstagramTwitterFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Een compleet georganiseerde reis naar New York boek je hier.
Je kunt New York ook met de fiets ontdekken met een Nederlandse guide. Boek hier je fietstour.

Reizen naar New york

Vliegen naar New York is tegenwoordig heel eenvoudig en het aanbod is groot al kunnen de prijzen sterk uitéénlopen. Ook kan het interessant zijn om vanuit Brussel naar New York te vliegen. Wij vlogen met KLM – Delta – British Airways. Direct vluchten waren er eigenlijk niet. Een vlucht via Londen Heathrow met een korte overstap van 2 uur. Heen wilde ik graag een middagvlucht en geen vroege ochtendvlucht (deze worden meestal aangeboden). Wij wilden eerst de kinderen naar school brengen. Wij waren 12,5 jaar samen en deze reis gingen wij samen maken. Maar voor de oppas en voor de kinderen en ook voor ons zelf was het wel fijn om later op de dag heen te vliegen. De heenvlucht verliep perfect. Het vliegtuig was bijna leeg en iedereen had een eigen bank en we kregen ook nog een up-grade. De terugvlucht was minder perfect. Onze vlucht werd gecanceld vanuit New York naar Londen en wij werden omgeboekt. De reis duurde 12 uur langer met geen extra service. Dit kan gebeuren op ieder moment van het jaar. Op dit soort momenten is EUclaim voor hulp wel erg fijn en een goede reisverzekering.

Reizen van JFK naar Manhattan New York

Ik krijg veel vragen over de controle in New York. Wij vlogen naar JFK in de avonduren en de controle verliep bij ons zeer voorspoedig. Wij waren het enige toestel dat landden en binnen 15 minuten waren wij door de paspoort controle. Vanuit JFK zijn er diverse mogelijkheden voor het reizen naar de stad. Wij verbleven zelf in Manhatten – Times Square in het RIU Plaza Manhattan Times Square hotel. Dit hotel is met de metro zeer goed bereikbaar. Vanaf JFK reis je met de AirTrain. Op JFK wordt je heel goed goed geholpen. Aangezien de AirTrain 24 uurs-service heeft en er op JFK 24 uur per dag service is is er overal personeel die je de juiste kant op stuurt, maar het is ook een kwestie van de massa volgen. Als bagage zou ik wel een backpack of tas aanraden en geen zware koffers, want liften zijn er niet. Je volgt de lijn Jamaica naar Manhattan en vanaf daar is het uitzoeken welke metrolijn het meest dichtbij je hotel is. Dit kun je thuis al uitzoeken. Op JFK kun je een metropas kopen waar je budget opzet of een 12-ritten tarief, waardoor je tijdens de reis met je bagage zo door kunt lopen. Er is ook een weekpas, maar uiteindelijk ga je toch heel veel lopen. New York zie je boven de grond en niet onder de grond. Met je bagage is het ook makkelijk, ga niet door de poortjes, maar vraag even of het personeel de buggy poort opent. Bekijk alleen even, wanneer je veel bagage meeneemt of het metrostation niet veel trappen heeft dan kun je soms beter één halte doorreizen. Er zijn veel metrostations zonder roltrap of lift.

Times Square en Broadway avonduren en eerste indruk - Weekje New York tips - Foodinista

Kies je voor gemak door kun je altijd kiezen voor een Taxi of Uber, maar sneller is het niet. New York is druk en onder de grond gaat het vervoer het snelst. Je krijgt wel al snel een indruk van de stad. Al was de eerste indruk, wanneer je uit de metro naar boven loopt op TImes Square ook indrukwekkend.

Overnachten in New York

In New York is er aan hotelkamers geen tekort. Het aanbod is groot en divers. De hotelprijzen gaan alle kanten op en zijn sterk seizoensgebonden. Een hotel kan in December 1000,00 Euro per nacht kosten terwijl in Februari dezelfde kamer 150,00 Euro kost. Wij verbleven centraal in Manhatten op de hoek van Times Square in het RIU Plaza Manhattan Times Square hotel. Tijdens het verblijf hadden we vanuit de hotelkamer uitzicht op de rode trappen op Times Square van TKTS voor last-minute Musical Tickets. Zelf had ik het hotel een jaar vooruit geboekt en dit is wel de tip in New York voor aantrekkelijke kamerprijzen. Het is niet nodig om persé in Manhatten Times Square te overnachten, uiteindelijk zal je zien dat ook wij naar Brooklyn zijn gegaan en naar Harlem, maar in dit geval was het echt een mooie ervaring en de kwaliteit was zeer goed. Daarbij verwacht ik zelf dat je één dag in Harlem en één dag in Brooklyn doorbrengt en vervolgens toch gaat rondreizen. Dan is een centrale lokatie wel prettig. Dit ook aangezien je veel tijd doorbrengt in het hart van New York en er veel activiteiten of verzamelpunten voor excursies of activiteiten op loopafstand zijn en de metro connecties zijn goed. Wij verbleven zelf op de 16e verdieping na dit vriendelijk gevraagd te hebben bij check-in was het geen probleem om een kamer te krijgen met mooi uitzicht. Ontbijt hadden we niet bijgeboekt. Dit is ook niet nodig er zijn veel mogelijkheden in de omgeving en ook het hotel zelf heeft een ontbijtbar in de lobby. Tips deel ik natuurlijk met je in onze weekplanning in New York.

Lees hier nog een ervaring bij RIU in Marrakech

Het RIU Plaza Manhatten Times Square boek je hier (voor familiekamers in New York en inclusief ontbijt zijn er ook aantrekkelijke aanbiedingen)
TUI biedt een pakketreis naar New York aan inclusief vlucht en RIU hotel op Times Square kijk hier

New York ontdekken in één week

Voor je de reisplanning gaat maken voor New York ontdekken in één week en vooral wanneer je voor de eerste keer naar New York reist dan is het verstandig om een lijstje te maken met de attracties en highlights die je wilt bezoeken. Dit deden wij als eerste en de lijst was lang! Voor mij was het een eerste bezoek aan New York, maar niet voor mijn gezelschap dus wij hadden beiden een eigen lijstje. Deze konden we dan ook combineren. Aangezien we zonder kinderen reisden hielden we er ook rekening mee dat we dingen gingen doen waar we samen naartoe gingen en activiteiten die misschien ook met kinderen leuk zijn hebben we links laten liggen, zoals het The American Museum of of Natural History met het Dino skelet en bekend van de film Night at the Museum. Voor sommigen is dit niet relevant, maar voor ons wel. Dus dit kun je eventueel ook gewoon vergeten natuurlijk. Wie weet voor de toekomst. De lijstjes waren langer, dan wat we hebben gedaan, maar we zijn er goed uitgekomen. Ook hebben we het één en ander samengevoegd. Wanneer deze compleet was zijn we gaan uitzoeken wat een logische combinatie is en hoe we een route in konden plannen. Wat reserveren we al in Nederland en wat zoeken we uit in New York. We hadden een aantal vaste activiteiten in onze planning en een aantal losse zonder reservering. Ook besloten we vooruit al geen, sorry, chique high-end restaurants. We houden ervan, maar we willen ook de stad graag ontdekken en er is ook zo veel wereldkeuken te ontdekken.

Plannen en regelen voor New York – Gebruik een New York Pass

New York is een dure stad en aangezien er een aantal standaard attracties op staan besloten wij om de The New York Pass te kopen. Met deze pas krijg je bij highlights, attracties en tours gratis entree of deelname. Het is een groot bedrag wat je in één keer moet afrekenen, maar uiteindelijk is het de moeite waard. In de weekplanning laat ik je zien wanneer wij gebruik hebben gemaakt van de New York Pass. Wij hebben de New York Pass uitgekozen, na alle passen vergeleken te hebben, voor zeven dagen, want vijf of zeven dagen maakt bijna geen verschil qua kosten en het geeft veel gemak en ruimte in je planning. Veel activiteiten moet je vooraf reserveren met je pas, maar dit moet sowieso. Dit is het systeem. In Februari zijn veel tours niet beschikbaar i.v.m. een winterstop, maar in de lente en zomer heb je er nog meer gemak van alleen moet je wel rekening houden met je tijdschema. Je kunt toch niet alles doen. Al vind ik het wel jammer dat we geen foodtour hebben gelopen, ook deze kun je inclusief boeken met de New York Pass. Zelf hadden wij een aantal tours en activiteiten gereserveerd en een lijstje met extra’s gepland – voor wanneer we er aan toe komen in New York – en natuurlijk eet adresjes in New York.

Ook geïnteresseerd? De New York Pass bestel je hier. Regelmatig zijn er mooie kortingen rond Black Friday en Kerst bijvoorbeeld.

Lees hier onze Must Eat Tips in New York.

In één week New York beleven – Onze planning

Dag 1 Naar New York reizen: Vrijdag – Reisdag Amsterdam – New York

 • P.s. tijdens de vlucht boven New York verveel je je al niet. New York en de highlights herken je direct! Je wilt een window seat.
 • Check-in bij RIU Plaza Manhattan Times Square

Arriveren met de AirTrain en metro vanuit New York JFK. Wij arriveerden met een avondvlucht en waren om 22.30 uur in het hotel. Heb je een vroege vlucht dan is het ook een lange dag. Je verblijft om de hoek van Times Square en dichtbij de Red Cube voor Broadway tickets. Kies voor een rustige avond en ga naar Broadway voor een musical van top niveau.

Dag 2 in New York Zaterdag – New York ontdekken

Wij waren door het tijdverschil vroeg wakker. Om 6.00 was het lichtjes kijken op Times Square, waar het nooit echt rustig is. Ook was ik een beetje onrustig door het feit: New York! Overweldigend de eerste ochtend. Even bijkomen van de reis. Koffie halen bij de Starbucks in hotel en GoodMorning America bekijken op de hotelkamer. Het is al een bizar idee dat GoodMorning America zo’n 1,5 kilometer verderop wordt uitgezonden. Het leuke is dat zo’n programma ook erg up-to-date is. Bij ons was het SuperBowl week en Chinees Nieuwjaar dus ze delen ook direct leuke tips. Klaar maken voor een koude dag in New York. Het is -15 graden. Op de inpaklijst stonden mijn nep bontjas, thermokleding en snowboots. Inpakken dus! Niet fashionable dacht ik nog. Maar toen we buiten kwamen liep de halve stad er zo bij. Very New York like. Mutsen, van de skireis hadden we ook bij ons, maar deze bleken te koud. Shoppen dus. Onze planning van vandaag. We starten rondom Times square en we gaan New York verkennen. Eerste indrukken en laten ons vooral meenemen in de stad.

Een tip voor je een verre reis maakt! Vergeet geen Doorlopende Reisverzekering af te sluiten, zo ben je niet alleen tijdens deze reis, maar het hele jaar door op reis verzekerd. Weet je ook al dat je met een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger bent verzekerd dan met aparte losse reisverzekeringen?

8.30 uur Ontbijt bij The Red Flame Diner

Terug in de USA. Een American diner hoort erbij en op zaterdagochtend zijn we eerst na onze vlucht uitgebreid gaan ontbijten. Na de eerste indrukken van Manhatten en Times Square namen we plaats voor ons grote American Breakfast. Ik ga niet liegen. Alles ging op. Omelet met hashbrowns, eggs benedict met ham en onbeperkt koffie. Bij het ontbijt krijg je ook een sapje. en Het was ons diner (van de vorige dag) en ons ontbijt in één. Tijd voor een dag in New York. Eigenlijk viel het bij ons nog wel mee, wanneer je buren zonder schaamte borden met friet bestellen en warme chocolademelk bij het ontbijt. Het kan allemaal.

10.00 uur Hop-on-hop Off bus

Met de New York Pass heb je twee lijnen van de Hop-on-Hop-Off bus inclusief. Voor het verkennen van New York hebben we daar gebruik van gemaakt. Je krijgt direct veel achtergrond informatie en ziet veel highligts. De Hop-on-Hop-Off vertrekt bij de M&Ms store, het verzamelpunt wanneer je gebruik maakt van de pass. Daar zijn we ook direct even gaan kijken. Wij hebben beiden routes gereden voor verkenning. Daarna zijn we uitgestapt bij China Town, nadat we tussendoor iets hadden gedronken.

1e dag New York ontdekken met de Hop-on-Hop-off bus is het de moeite waard? - Tips voor een week New York

Zelf een hop-on-hop-off bus boeken in New York? Je Hop-on-Hop-Off bus in New York reserveer je zelf hier.

13.00 uur Drankje met geweldige croissants bij Patis

Na een tussenstop en een wandeling in de omgeving hadden we even een rustpauze en dorst. Ook wilden we in de kou wel even naar binnen. We gingen naar Patis. Tegenover het tweede Riu Hotel Hotel, het RIU Plaza New York Hotel. Bij Patis namen we een warme koffie, hibiscus ice tea voor de vitamines en pastries waar ze voor bekend staan de Tiramisu swirl en een Dulce De Leche Kouinn Amann. Patis is een Joodse bakkerij met een Frans Amerikaans karakter. De kwaliteit is zeer hoog! Op Times Square is de aankleding zeer business en grap and go (lagere prijzen ook), maar er zijn meer vestigingen in New York. Ook vestigingen waar je wordt bediend en uitgebreid kunt eten. Zoetigheden, sandwiches, salades. Het is er zeer druk, maar ook de doorloop is hoog. Perfect voor een stop.

15.00 uur Wandeling China Town – Little Italy – New York Gerechtsgebouw

Na onze korte stop hebben we de Hop-On-Hop-Off bus weer gepakt. Daar zit geen limit aan, je mag wel maar één dag gebruik maken met New York Pass. Wanneer je zelf reserveert is dit niet zo. We zijn uitgestapt bij Chinatown. We zagen onderweg dat ze daar veel winterse kleding verkochten waar veel New Yorkers mee rondliepen. Dus wij ook twee wintermutsen gehaald. Deze waren dikgevoerd met fleece. Dus hebben! Een tip in de winter, maak eerst een stop bij China Town. Daarna even doorgelopen naar Little Italy. Tijdens onze trip was het Chinees Nieuwjaar, een extra cadeautje, dus wij besloten in de avond terug te gaan naar China Town. Dit stond niet in de planning, maar soms moet je flexibel zijn.

16.30 uur One World Observatory

Een bezoek aan New York kan niet zonder stil te staan bij 9/11. Rond zonsondergang gingen we naar het herdenkingsmonument en daarna gingen we naar boven in de One World Observatory. Daar hebben we de zon onder zien gaan. Dit entree was inclusief met de New York Pass. Je kunt ook nog naar het 9/11 Museum, maar dit redden we niet in het tijdschema en we besloten om dit een keer met de kinderen te doen (hopen we). En de One World Observatory verveelt echt niet.

18.00 uur Westfield World Trade Center

Na een bezoek aan het One World Observatory is het de moeite waard om de Westfield Mall in te lopen. Natuurlijk voor shoppen, maar vooral voor de architecture. De mall is zeer groot dus raak niet de weg kwijt! In de kelder is een foodhall en op de bovenste verdieping is Eataly naast in Italië de grootste ter wereld. Echt een bezoek waard! Ook is het interessant om te zien hoeveel de New Yorkers betalen voor Italiaanse pasta.

Westfield Shoppingcenter bij World Trade Center - Kunst en architectuur - Tips in New York

19.30 uur Diner in China Town

Wij hoopten met het openbaar vervoer naar China Town te gaan, maar die route is er niet. Dus we maakten de wandeling terug. Voor een staartje van Chinees Nieuwjaar en voor een maaltijd in China Town.

Dag 3 in New York Zondag – Harlem en naar de top van New York

6.00 uur Koffie en Dunkin’ Donuts

De Dunkin’ Donuts tegenover ons hotel is 24 uur per dag open. Met de metro moesten we om 6.30 uur vertrekken naar Harlem (20 minuten) en om 7.00 uur verzamelen voor onze Harlem en Gospeltour op zondagochtend. Met -15 graden. Ja, dit was even wennen. Maar verrassend genoeg waren er vier groepen en ongeveer 100 andere enthousiastelingen.

5 Must Eats in New York - Foodblog Foodinista

7.00 uur Harlem en Gospel Tour in Harlem

Met de New York Pass hadden we een Harlem en Gospel Tour gereserveerd. Om 7.00 uur verzamelen. Vroeg! Maar de moeite waard? Een tour langs veel street art, Apollo Theater, Wall of Fame of Harlem, geschiedenis van Harlem, de geschiedenis van New York, het New York met soul en een bezoek aan de kerk. De moeite waard? Ja. Koud, ja! Nog een keer doen? Ja. Ook hebben we er veel tips en tricks uitgehaald voor een volgend bezoek aan New York en Harlem.

Een tour in Harlem boek je hier. Wanneer je in Harlem bent dan kun je ook een tour bij het Apollo Theater boeken. Of een avond naar het Apollo Theater.

9.00 uur Koffiestop in Harlem Levain Bakery

Koffie was nodig tijdens de wandeling. Wij zijn er even tussenuit gegaan voor het kerk bezoek voor koffie en koeken bij bij Levain Bakery. Beroemd voor hun chocolate chip cookies. Zo gingen we weer opgewarmd de kerk in voor onze Gospel ervaring.

12.30 uur Lunch bij Harlem Shake

Burgers, Hot Dogs, Cheese fries en shakes. Tijd voor een icoon diner in Harlem. Ondertussen ook in Brooklyn, maar hier waren we en het paste perfect in de planning. Opwarmen en eten! Een hot dog, een burger en cheese fries delen. Daarbij een cookie and cream shake delen. We gingen eigenlijk voor de Red Velvet shake (de signature shake) maar deze hadden ze niet??? een beetje een teleurstelling eerlijk gezegd en de peanut butter shake ook niet. Maar alles wat we kregen was verder perfecte fastfood! Toen we aan tafel gingen was het nog heel rustig en na 10 minuten zat heel de zaak vol. The Harlem Shake is heel populair! Reserveren kan niet. Gewoon aansluiten en wachten. Wie weet kom je nog een celebrity tegen, want die komen hier heel graag hun burger, hotdog of shake weg happen. Toen wij er waren niet of we hebben ze gewoon niet herkend in het wild (die kans schat ik groter in).

15.00 uur Empire State Building

Voor de middag en met doel om de zonsondergang mee te maken hadden we de Empire State Building gereserveerd. Drie uur was het laatste tijdslot wat gratis kon op de New York Pass, later kwam er een extra tarief bij. Eenmaal binnen mag je zo lang blijven als je wilt. Een gratis tip van mij! De reis naar boven duurt wel even, want je loopt eerst door het museum van het Empire State Building met een rijke geschiedenis. Van de bouw, renovaties, films en waarom het Empire State Building zo’n wereldwijd icoon is. Neem er de tijd voor. Tot ongeveer half zeven uur hebben wij ons vermaakt. Toen zijn we rustig terug gaan lopen naar Broadway.

20.00 uur Bioscoop

De bioscoop in de USA is groots. Ook in New York en na een lange dag is het ideaal om languit onderuit te zakken in een bioscoop stoel. Dit deden wij op Broadway in één van de mega bioscopen, weer eens iets anders dan thuis een film kijken, al is het aanbod tegenwoordig hetzelfde. Een XL Popcorn, Nacho’s en XL Drinks en relaxen maar.

Dag 4 in New York Maandag Rockefeller District en Museum tijd

8.30 uur Ontbijt bij Juniors

Juniors is een begrip in New York en daar buiten voor de cheesecake, maar eigenlijk is het een diner restaurant waar je ook perfect de hele dag door kunt eten in het New York Times Square district. Naast Times Square is er ook nog een locatie in Brooklyn, afhankelijk van je planning. Met een drukke dag op de planning werd het genieten van een uitgebreid American ontbijt en ook na onze ‘light maaltijd’ van gisteren wat het welkom. De Juniors All American en de Home Cheese Blintzes (cheesecake als ontbijt). Opgerolde pannenkoekjes gevuld met ricotta met kersen en zure room. Een specialiteit bij Juniors. Blijkbaar zijn ze zo beroemd dat ze ook in Amerika, voorverpakt in de supermarkt worden verkocht, maar dat is toch heel anders. Ook proberen bloggers de Cheese Blintzes na te maken. Mijn advies? Eet ze bij Juniors. Na deze maaltijd was het tijd voor New York ontdekken.

9.30 Rockefeller District

Wandelen naar het Rockefeller District. Gluren bij Goodmorning America. De hekken zie je staan bij de ABC studio’s. Om 10.00 uur een rondleiding bij Rockefeller tower. Leuk om te doen de geschiedenis is mooi om te horen. Daarbij is het gebouw zo groot met de diverse torens dat het wel een doolhof lijkt. We kregen veel achtergrond informatie over de huurders en hoe je de weg kunt vinden. De rondleiding is inclusief de New York Pass. In dit district zijn nog meer highlights, zoals Top of The Rock naar boven (wij hadden ons tijdslot gemist), Radio City Music Hall en St. Patricks Cathedral. Waar je ook met de New York Pass rondleidingen en entree kunt reserveren.

Rockerfeller District ontdekken - Weekje New York tips

Daarna een kijkje bij de Rockefeller ijsbaan (is er nog in Februari), shoppen bij de grootste speelgoedwinkel van de USA, FAO Schwarz, die je kent van bijvoorbeeld Home Alone 2. Deze speelgoedwinkel is leuk voor iedereen! Wij namen een aantal cadeautjes mee naar huis. Een Unicorn koptelefoon, een NASA knuffelpop en wheelies met lampjes die je onder je schoenen kunt binden. Er is zo veel leuks en unieks.

Barbie belevenis bij Schwarz FAO bij Rockefeller Center - Tips in New York

13.00 uur Reservering bij het MOMA

Tijd voor een Museum bezoek. Naar het MOMA voor het gigantische kunst collectie. Dit museum wilde ik heel graag bezoeken. Eigenlijk stonden er wel minimaal vijf musea op het New York lijstje, maar het was keuzes maken. Het werd het MOMA. Al sinds mijn kindertijd ben ik een fan van Claude Monet, ooit deden wij een kunstproject op school, en in het MOMA is er een grote Claude Monet verdieping met de waterlelies. Het was nog mooier en kleurrijker dan verwacht. Ik heb een uur zitten staren naar alle kleuren en de diepte. Wat was het prachtig. Alle kleuren blauw en paars. Werkelijk onbeschrijfelijk en grootte.. De kunst van Monet is te bewonderen op de bovenste verdieping, maar de reis er naartoe door het hele museum was geweldig. Wij hebben er de hele middag van 13.00 tot 19.00 uur sluitingstijd voor uitgetrokken. Prachtig! De volgende keer zou ik weer gaan. Entree bij het MOMA is inclusief de New York Pass.

Bij MOMA kun je ook begeleide tours reserveren. Kijk hier voor informatie.

19.00 uur Mac and Cheese and Fried chicken salade bij Melt Shop

Na onze dag in New York hadden we eigenlijk geen adres voor eten uitgezocht. We wandelden nog iets rond en kwam in de stroom van de after-work terecht. Een quick bite. Wij gingen naar Melt Shop. Burgers, Mac and Cheese, Fried Chicken, Caesar Salad en meer Southern style food. Vers bereid, zoals oma het maakt. Prima en even zitten na een lange dag. Bij één beker drinken tap je daarna onbeperkt door. Tip!

20.00 uur St. Patricks Cathedral

St. Patricks is ook in de avonduren open. Wij zagen dit in de ochtend al en door de MOMA reservering besloten we voor een avondbezoek te kiezen. In de avond op de weg terug naar het hotel besloten we nog een bezoek te brengen aan de kerk op 5th Avenue. Wat je vooraf eigenlijk niet realiseert is dat deze kerk tussen de wolkenkrabbers staat wat echt een bijzonder contrast is.

St. Patricks Cathedral in New York - Tips in New York

Dag 5 in New York Dinsdag Vrijheidsbeeld en de

8.00 uur Krispy Creme Donuts voor koffie en donuts

Tijd voor een donuts ontbijt! Bij Krispy Creme is het de hele dag druk! Op Times Square zie je mensen ook lopen met dozen vol. Om 8.00 uur is het nog rustig en aangezien wij om 9.30 uur bij de haven moesten zijn was het tijd voor een vroeg ontbijt. Koffie en donuts. Krispy Creme is op meerdere locaties, maar de Flagship Store op Times Square is echt tof! Een aanrader. Je kijkt mee in de keuken van Krispy Creme. Het bakken, de toppings op de donuts etc. Het is een soort Charlie’s chocolade fabriek meets Donuts by Krispy. Daarbij zijn de Donuts ook zo goed! Laat ze maar wel in Amerika blijven, een reden voor een reis en tja, zodat we ze gewoon niet steeds willen. In de store is ook een exclusieve de Big Apple Donut, maar ook zijn er seizoensdonuts. Wij waren er rond Valentijnsdag en voor ons was het één en al liefde in donutvorm.

Zin gekregen in je reis naar New York? Een Citytrip naar New York boek je hier!

9.30 uur Met Libery Cruise Line naar het vrijheidsbeeld

Na de donuts was het tijd voor een wandeling naar de haven van New York. Varen langs het Vrijheidsbeeld en de skyline van New York. Uitzicht vanaf het water. Wij gingen met de Liberty Cruise Line (inclusief de New York Pass) je kunt ook gratis met de ferry, maar dan moet je wel op Staten Island wachten om terug te varen. Je bent ook minder vrij in je fotomomenten etc. Met de Liberty Cruise Line blijf je even stil staan bij het Vrijheidsbeeld, krijg je de kans voor fotomomenten bij de skyline vanaf het water en voor het Vrijheidsbeeld. Wij waren ongeveer één uur aan het varen.

Zelf een tour boeken naar het Vrijheidsbeeld. Bekijk hier de mogelijkheden.

11.30 uur The Vessel

De Liberty Cruise Line vertrekt bij Hudson Yards en dan ben je dichtbij The Vessel. Een imposant en modern kunstwerk, maar je bijzondere foto’s kunt maken. Je kunt er niet meer op of in, door het lugubere hoge aantal zelfmoorden. Maar indrukwekkend blijft het nog steeds. De moeite waard voor een bezoek.

Fotogeniek The Vessel - Highlights in New York
Fotogeniek The Vessel - Highlights in New York

12.00 uur The Edge

Voor The Edge was het niet nodig om een reservering te maken. Deze nieuwe wolkenkrabber in New York wilden we graag bezoeken. De bodem van glas waar je door naar beneden kunt kijken is echt geweldig. Ook is het gebouw als een soort helling gebouwd. Je staat niet letterlijk op het dak, maar op een platform. Heel anders dan de andere wolkenkrabbers.

In een week New York beleven - Onze tips! - Foodinista

Na het bezoek aan The Edge in New York gingen we de Highline lopen. De New York Highline start of eindigt achter The Vessel – Dit is afhankelijk van de route.

14.00 uur Highline New York lopen

De highline in New York is het park waarmee je boven de straten van New York loopt. De Highline is gecreëerd op een treinlijn die niet meer wordt gebruikt en door het creëren van de highline wordt er toch nuttig gebruik van gemaakt. Meer groen in New York en een prettig looppad zonder veel verkeer. In de winter is het alleen kaal. Je kunt wel de architectuur bekijken en wanneer je nieuwsgierig bent bij appartementen en kantoren naar binnen kijken. Wij zijn op de helft van de route gestopt. We vinden het meer een lente of zomer route. Dan zijn er bijvoorbeeld ook foodtrucks en dan is het een leuke route voor een picknick en ons idee is dan ook dat de route meer leeft en groener is.

15.00 uur Lunch bij Finns Bagels voor de New York Bagel met Cream Cheese

Is het echt zo bijzonder een Bagel met Cream cheese? Ik weet het eigenlijk nog steeds niet? Het komt denk ik een beetje door de snelheid en de ruime keuze. Je bent een beetje overweldigd. Uiteindelijk waren het klassiekers. Een wholegrain bagel, roomkaas met zalm (zeer rijk belegd!) en salade. De andere bagel is een blueberry bagel met roomkaas met peper en sweet union. Zoet en spicy. Een beetje opgewarmd en daarbij een grote aardbeien smoothie. Even vitamines voor de lunch.

Lunch bij Finns Bagels met New York Bagel en Lax Cream en aardbeien smoothie - Lunch tips New York Foodblog Foodinista

16.30 uur Rondkijken bij Wholefoods

Aan de overkant van Finns Bagels is Wholefoods met foodhall, maar vooral met heel veel keuze voor boodschappen. Leuk om even rond te kijken en om een aantal aankopen te doen voor thuis. Mac and cheese, salade dressing, barbecue saus, American cookies chips en meer.

17.30 uur Shoppen en rondkijken op Times Square

De dag was vroeg begonnen dus wij wandelden terug vanuit Wholefoods naar Times Square. Shoppen voor cadeautjes voor de Disney Store, waar je een exclusieve Minnie Mouse kunt kopen, Minnie van het Vrijheidsbeeld en deze namen we mee naar huis. Nog even bij de GAP shoppen voor de kinderen en toen was het wel klaar met nog één bezoekje te gaan.

19.00 uur Tasty Hand Pulled Noodles

De Chinees Aziatische keuken bevalt wel. Ook eet je heel vele groente. Daarbij is de kwaliteit echt geweldig! Noodle soepen, vis, vlees en je kunt even in de keuken spieken waar ze de noodles vers maken. Niks uit pakjes en zakjes. Daarbij zijn het ook echte budget restaurantjes, maar met geweldige kwaliteit. Niet alles noodles, maar ook dimsum. Kleine restaurantjes met 5 tafels, soms even wachten en dan aanschuiven.

21.00 uur To Good To Go bij Angelina’s

Echt een tip in New York! Maak je in Nederland wel eens gebruik van To Good To Go? Ja? Nee? Misschien ben je er wel fan van. Dan kun je in New York pas echt genieten! Wij haalden na onze lange dag in New York nog een To Good To Go op bij Angelina’s. Cupcakes, pizza en taart. Pizza en film kijken op de hotelkamer en de volgende ochtend alleen koffie halen voor op de hotelkamer en ontbijten op bed. Na veel kilometers lopen even relaxen. En New York is echt al duur genoeg!

Sweetvibes-bakery.nl - Algemeen

Dag 6 in New York Woensdag – Broadway Baby! en shoppen

8.00 uur Ontbijten met Too Good To Go

We hadden de avond er voor al ontbijt gehaald met Too Good To Go dus het was alleen even koffie halen bij het hotel voor op de kamer. We zijn eigenlijk iedere ochtend vroeg. Door drukte in de stad, je hoort of ziet niks op de hotelkamer, maar de stad zorgt gewoon voor prikkeling. Je krijgt ook echt zin om er uit te gaan. De avonden maken we meestal niet heel laat. Ondertussen loopt de temperatuur ook op. Deze dag gaat de temperatuur naar -3. Een groot verschil met -15.

9.00 uur Shoppen in New York

Om 14 uur hebben we een reservering op Broadway, maar vandaag gaan we shoppen. 5th Ave is niet ver lopen. Dus we kijken gewoon hoe veel tijd we hebben. Niet alleen shoppen, maar ook exclusieve winkels bekijken in New York stijl. Een bezoek aan 5th Avenue voor exclusieve etalages. Tegenover St. Patricks Cathedral dus heb je dit nog niet gered dan kun je het ook nu inplannen. De Nike store voor exclusieve Nike of Jordans, daarbij is het ook tof voor een bezoek met bijvoorbeeld een basketball court in de winkel, en daarvoor kun je ook naar Foodlocker op Times Square in de USA worden er exclusieve sneakers en Jordans gemaakt voor Foodlocker, de Nintendo Store (waar events zijn en waar je games eerder kunt shoppen dan in Nederland), Lego Store voor foto momenten en exclusieve New York gadgets (wij shopten het vrijheidsbeeld) en een bezoek aan de Harry Potter Store waar je in de bar een Butter Beer kunt drinken (dit kan alleen in Londen en New York). De kinderen zijn op het laatste heel erg jaloers, maar we brachten wel een exclusieve rugtas mee naar huis. Zo’n reis alleen geeft toch een soort schuldgevoel. We hebben niet alles in de ochtend gered we hebben het om onze middag activiteit heen gepland.

13.00 uur Pizza lunch Broadway bij Ray’s Pizza

Na het shoppen nog snel even een pizzapunt eten op Broadway by Ray’s Pizza. The American Pizza slice. Een peperoni en een vega spinazie garlic. Eerlijk ik had er geen verwachting van. In Italië eten we toch de beste pizza? Maar echt de pizza was super goed! Dunne bodem en goede smaak! Geen 1 dollar slice meer. Echt niet.. we waren 15 Dollar armer met drinken erbij. Maar nog veel geld eigenlijk. De pizza slices zijn ook bijna even groot als een halve pizza.

14.00 uur Broadway Musical bezoek – Funny Girl

Om 14.00 uur stond onze Broadway Musical in de agenda. In Nederland ga ik nooit naar Musicals. Ik vind het niet mooi dat ze teksten vertalen. Ik houd van het originele werk. In New York hadden we er heel veel zin. Ik wilde heel graag naar Funny Girl met Lea Michele uit Glee echt een superster. Wat een middag en wat was het geweldig! De tickets hadden we een Nederland al geboekt, want Funny Girl was iedere dag uitverkocht.

Verder met het ochtend programma en meer shoppen. Ook gewoon nagenieten van het geweldige broadway! Bij ons duurde voorstelling 3,5 uur. Een tip is om te kijken naar een matinée voorstelling. De tickets zijn iets voordeliger.

19.00 uur Mexicaans eten

De wereldkeuken kun je vinden in New York! Echt die mega burrito’s van top kwaliteit. Ik zag ze al jaren terug een keer bij Masterchef die wilden wij ook wel eens. Het stond op onze eetwensenlijst. Voor Mexicaans gingen weten bij Blue Maiz. Een burrito en daarna alles kiezen wat je erbij en er tussen wilt. Ook hadden we één schaal enchilada’s. Samen eten delen maakt alles beter!

Dag 7 in New York Donderdag – Brooklyn Baby

We beginnen de dag met een metro ritje naar Eileen’s special cheesecake. Start de dag met koffie en NY cheesecake nu we toch in New York zijn. Een goede bodem voor de wandelingen die we gaan maken. P.s. iedere dag lopen we ongeveer 15 tot 20 km.

10.00 uur Eileen’s special cheesecake

Bij Eileen’s special cheesecake kun je kiezen uit ongeveer 25 smaken NY cheesecake. Klassieke smaken cheesecake en moderne smaken. Wij kozen er vier, namen al koffie mee van de buren en pakten twee vorken en vielen aan. De smaken aardbeien, Dulce de Leche, Oreo en een chocolate cappucino. Door de Corona maatregelen hadden ze nog een terras of tafeltjes, maar normaal hebben ze dit wel. Er was alleen kleine eetbarretje. De cheesecakes zijn klein en luchtig, waardoor het leuk is om smaken te delen en proeven. Vanuit Eileens special cheesecake wandel je naar de Brooklyn Bridge.

Tot 15.00 uur Wandeling Brooklyn en Skyline park water

Tot in de middag zijn we gaan wandelen over de Brooklyn Bridge, het skyline park en hebben we rondgekeken in de omgeving. Het New York gevoel.

15.30 Vroeg diner Lunch Clarks diner

In Brooklyn lunchen bij een oude diner voor een Rueben Sandwich. Bij binnenkomst was het een beetje shaby en vroegen we ons af of we wel op de juiste locatie waren. Maar al snel werd het drukker. Het eten was echt van prima kwaliteit. We bestelden een burger en een classic Reuben sandwich. De Reuben-sandwich is een Noord-Amerikaanse gegrilde sandwich bestaande uit corned beef, Zwitserse kaas, zuurkool en Thousand Island-dressing. Echt een ding in New York. Wij zijn fan! Eigenlijk enthousiaster dan dat we verwacht hadden over deze Reuben sandwich. De frietjes deelden we, want het zijn er serieus veel! Het fijne is ook dat Clarks diner niet ver van de Metro ingang is. Wij gingen iets vroeger met de metro, omdat we niet helemaal wisten of het ingewikkeld zou zijn bij het Barclay Stadion, maar daar is alles geweldig geregeld. Aan de overkant is ook nog de Brooklyn Mall, leuk voor een bezoek en prima voor shoppen. Ook leuke budget stores. Zelf shopte ik leuke huispakken NY stijl voor een een paar dollar.

17.30 Brooklyn Nets Basketball – Chicago Bulls

Voor entertainment wil je naar een sportwedstrijd! We hadden gekeken voor tickets in New York op Times Square, maar daar kwam het niet uit met de planning. De wedstrijden waren in het eerste weekend op vrijdag en zaterdag. Op Times Square waren de Grammy’s (Ja echt!) in de loop van de week, waar je verder niks van mee krijgt behalve op de grote schermen, maar dan zijn er minder events. Dus er waren geen sport tickets. In the city that never sleeps New York is er altijd wel iets te doen. Alleen je kunt natuurlijk ook naar Brooklyn. In het Basketball seizoen is er veel keuze en naar de Brooklyn Nets gaan is even gaaf! Wij hadden de tickets al in Nederland gekocht om een beetje overzicht te hebben. Dit kan online, maar je kunt ze ook in New York regelen. Doe dit dan nog steeds online. Er zijn veel mensen met een abonnement die niet kunnen en die hun tickets aanbieden via Seatgeek. Ook al begrijp je niks van basketball het hele feest is leuk om mee te maken. Na de wedstrijd was het 40 minuten terug reizen met de metro.

Dag 8 Vrijdag – Central Park en Museum Mile

Helaas de laatste dag van onze week in New York, maar met een avondvlucht terug gaan we er alles uithalen! Bagage opslaan in het hotel en afscheid nemen van onze mooie hotelkamer bij RIU Times Square met uitzicht over New York. Maar nog één dag om New York in te gaan en daar maken we gebruik van. We gaan eerst uitgebreid brunchen. En we beginnen met een wandeling richting Central Parc.

10.30 uur Brunch Carnigy Hall diner

Carnigy Hall is een beroemde concerthal op Broadway in New York, waar legendes mogen optreden wanneer je sterrenstatus hebt bereikt. Met de New York Pass kun je een rondleiding aanvragen. Aan de overkant is Carnigy Hall diner een diner met iets meer klassen. Kreeft, taarten, bowls, all-day margaritha en vegan gerechten. Eigenlijk waar je zin in hebt. Daar beginnen we de dag. Na een half uur wachten op onze tafel, reserveren is niet mogelijk, gewoon aansluiten in de rij is het zo ver.

Bij ons tafel kwam onze laatste maaltijd in New York. Eggs Benedict met zalm, alleen voor een up-grade van 3 Dollar vervang je de zalm door kreeft! Aangezien we ook lobster rolls wilden we gaan eten, maar daar niet aan toe zijn gekomen werd het een chique brunch met kreeft. En het werd veel kreeft! Verwennerij. Daarbij een Benedict poke bowl met quinoa voor de gezonde tegenhanger. Als afsluiter, want je leeft maar één keer als toetje een punt red velvet cake. We hadden nog een lange dag te gaan. De taarten in de vitrine lonken naar je en ze zijn niet te ontwijken. Je zit hier ook wel op je gemak. Het enige is dat de tafeltjes heel dicht op elkaar staan, maar de diner is oprecht gezellig. Aangezien alle gerechten mooi zijn en er veel voor bottomless drinks worden gekozen is de sfeer losjes. Er zijn veel gesprekken en wij hadden het ook gezellig met onze buren uit Canada en Minnesota die ook op vakantie waren in New York.

13.00 uur Central Park wandeling

Na de brunch wandelden we via Het Plaza Hotel (uit Home Alone 2 bijvoorbeeld) naar Central Park. Daar maakten we een wandeling. Het hele jaar door kun je fietsen huren in Central Park of een fietstour maken in Central Park, al lijkt mij dit leuker in de lente of zomer. Wij hebben gewandeld tot aan het Guggenheim Museum en zijn daar naar binnen gegaan voor een museum bezoek.

Central Park New York - Tips in New York

14.30 uur Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum wilde ik eigenlijk vooral zien voor de architectuur van het pand zelf. Alle museau over de wereld van Guggenheim zijn bijzondere bouwwerken. Je loopt in een soort cilinder naar boven en in het gebouw bezoek je kamers waar exposities zijn van Van Gogh, Picasso en andere kunstenaars. Zeer exclusief. Ook zijn er speciale exclusieve collecties. Het museum vonden wij door de bouw en lichtval erg bijzonder.

16.30 uur Terug naar het hotel via Museum Mile met een tussenstop

Nog een echt New York momentje, waarmee we onze week in New York echt afsluiten. Een hot dog eten op de trappen van de MET. De trappen en de MET van het MET Gala, het museum van Gossip Girl en een eigen Gossip Girl Moment en daarmee sluiten we New York af en vooral nog even genieten van New York. Tijd om onze spullen te halen en om New York af te sluiten. Vooral tot een volgende keer, want ook al hebben we zo veel gedaan en valt nog zo veel meer te beleven!

Onze reis in New York is helaas afgelopen. Het was geweldig en de volgende keer weer graag! Hopelijk heb je iets aan onze tips voor in een week New York beleven.

Ook in een week New York beleven? Boek hier een citytrip New York.

Meer tips in New York? Lees hier onze must eat tips in New York!

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.


2 Reactie's
 • Sanne
  Geplaatst op 11:26h, 14 november

  Wow! Wat een uitgebreid blog! Hoort er natuurlijk een beetje bij als je als food blogger in NYC bent, maar het is een heel naslagwerk geworden. Zo leuk lijkt me dit, dat je het later nog eens helemaal kunt nalezen en kunt terug mijmeren… Ik was laatste keer in NYC een jaar of 8 geleden. Vraag me niet wat ik gegeten heb, ik weet het niet meer hahaha. Maar krijg wel weer heel veel zin om te gaan na het lezen van jouw blog!!

 • Ilona
  Geplaatst op 16:59h, 20 april

  Heerlijk om je blog te lezen. Nu krijg ik nog meer zin om naar NY te gaan.

Geef een reactie