Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree (jouw keuze)

Deel deze post

Wanneer je Italië mist dan ga je de Italiaanse recepten gewoon zelf maken. Toen Florian nog niet leerplichtig was gingen wij juist in de herfst naar Italië. Nog even van het naseizoen genieten. Eigenlijk dachten wij daar deze herfstvakantie ook aan. Het halve land genoot van een zomerse vakantie in het buitenland tijdens de zomervakantie terwijl wij keurig in Nederland bleven. Onze zonvakantie zou tenslotte in de herfstvakantie plaatsvinden, maar deze werd geannuleerd. Wij waren stiekem al aan het genieten in gedachten van 10 dagen Italië. Geen geweldig weer, maar wel prachtige vergezichten, de cultuur en Italië in herfstkleuren. Geweldig! En dan natuurlijk de Italiaanse keuken. Uiteindelijk kent deze ook seizoenen. Dus truffel, wild zwijn, ladingen tiramisu wij waren er klaar voor. Toen kregen Duitsland, Oostenrijk en Italië ook regeltjes en code oranje. Het werd een week thuis. Dan haal je de Italiaanse keuken gewoon in huis. Ik bestelde bij een wildpoelier wild vlees, zoals wild zwijn. Denk er aan dat je ze daar ook nog eens mee helpt, want normaal bedienen zij de horeca veel meer. Dus duik ook eens voor deze recepten de keuken in. Het kwam prachtig verpakt en diepgevroeren thuis en en ik kon het zo in de vriezer schuiven, tot de bereiding natuurlijk. Het werd tijd voor de Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree. De keuze is aan jou. De pici pasta had ik al gedroogd mee laten brengen uit Italië, maar deze kun je ook ongetwijfeld online vinden of zelf maken. Wel een werk! In Toscane bieden ze wild zwijn ragout aan met deze pasta. Wild zwijn heeft een stevige beet, maar deze pasta ook. Een mooie combinatie en deze pici lijkt misschien veel op spaghetti, maar is dikker en hol aan de binnenkant. Compleet anders dus en typisch voor Toscane. Maar zelf een aardappelpuree maken is ook een goed idee. Toch een pasta erbij kies dan voor steviger of dikkere pasta, zoals verse tagliatelle.

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Even naar Italië? Zwijmel dan even bij reiservaringen en reistips in Toscane.

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Italiaanse Wild zwijn ragout met pasta of aardappelpuree voor 4 personen

600 gram wild zwijn poulet
2 uien
klontje boter
2 eetlepels bloem
350 ml Italiaanse rode wijn
3 teentjes knoflook
4 wortels
4 stengels bleekselderij
1 eetlepel gedroogde oregano
2 laurierblaadjes
1 blik tomatenblokjes
100 ml wildfond
2 bruine boterhammen
snufje peper en zout

Voor erbij: pici pasta, tagliatelle of zelfgemaakte aardappelpuree. Vergeet natuurlijk de Parmezaanse kaas en peterselie niet voor de garnering.

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici pasta - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding voor de wild zwijn ragout met Italiaanse smaken

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 2,5 Tip: Ik stoof een dag vooraf, dan vind ik stoofschotels veel lekkerder en malser.
Benodigdheden: stoofpan, snijplank, mes, spatel, schaal en een hakmolen is makkelijk

P.s. Op zoek naar de leukste cadeautjes voor foodies? Kijk dan hier!

Italiaanse wild zwijn ragout recept met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Recept Italiaans stoofpotje met wild zwijn

Wild zwijn braden

Smelt de boter in de stoofpan. Snipper de uien en de knoflook. De uien en de knoflook mogen in de boter, totdat deze glanzend bruin zijn. Kruid de wild zwijn rondom met de peper en zout en braad de wild zwijn poulet rondom. De bloem kan er bij en blijf roeren. De bloem gaat later de saus binden.

Wild zwijn ragout recept met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Tijdens het braden van de wild zwijn

Maak de wortels schoon en snijd in schijfjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Zorg dat de bouillon klaar staat.

Wild zwijn ragout maken met pasta - Foodblog Foodinista

Wild zwijn op smaak brengen

Breng de wild zwijn op smaak met de oregano en blus af met de tomatenblokjes. Meng alles goed door elkaar. Blus vervolgens af met de rode wijn en de bouillon. Meng nog een keer goed door elkaar. De verhitting mag omlaag. De wortels en de bleekselderij mogen door het stoofpotje. Laat de Italiaanse wild zwijn stoofpot op een laag temperatuur, eventueel op een sudderplaatje voor 6 uur botermals stoven. De wijn zal ook enigzins verdampen. Na 6 uur mogen de twee boterhammen erbij. Laat nog 15 minuten stoven. Het brood zal het stoofpotje binden. Het stoofpotje neemt het brood op. Het liefst laat ik de wild zwijn ragout een nachtje staan, want een dag later is het allerlekkerst. Serveer met de pasta of aardappelpuree en maak af met Parmezaanse kaas en peterselie. Eet smakelijk!

Stoofschotel recepten inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer stoofschotels maken? Dan inspireer ik je graag met de volgende recepten:
* Wat dat je van een Marokkaanse stoofschotel?
* Nog een stoofpotje maken, maar dan een stoofschotel met Italiaanse smaken.
* Variëren met een Oosterse stoofschotel met 5 spices kruiden
* Meer wild recepten? Bekijk ook de konijnenbout in kersensaus.

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie