Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree (jouw keuze)

Deel deze post

Wanneer je Italië mist dan ga je de Italiaanse recepten gewoon zelf maken. De Italiaanse keuken is geweldig. Uiteindelijk kent de Italiaanse keuken ook seizoenen. Dus truffel, wild zwijn, ladingen tiramisu dan krijg je toch zin in vakantie in Italië. Dit kan natuurlijk niet altijd. Dan haal je de Italiaanse keuken gewoon in huis met de Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree en gaan we recepten uit Toscane maken. Een recept met wild zwijn in rode wijn een langzaam gegaard Italiaans stoofvlees recept. Dit recept voor Italiaans stoofvlees in rode wijn met wild zwijn kun je uiteindelijk gebruiken als pastasaus recept met stoofvlees en zien als een echte Italiaanse langzaam gegaarde ragu in rode wijn.

Wild vlees bereiden

Ik bestelde bij een wildpoelier wild vlees, zoals wild zwijn. Zo kook je ook nog eens gevarieerder en eet je gevarieerder vlees. Dus duik ook eens voor deze recepten de keuken in. Het kwam prachtig verpakt en diepgevroren thuis en en ik kon het zo in de vriezer schuiven, tot de bereiding natuurlijk. Het werd tijd voor de Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree.

Pici pasta uit Toscane

In Toscane bieden ze wild zwijn ragout aan met pici. Wild zwijn heeft een stevige beet, maar deze pasta ook. Een mooie combinatie en deze pici lijkt misschien veel op spaghetti, maar is dikker en hol aan de binnenkant. Compleet anders dus en typisch voor Toscane. Maar zelf een aardappelpuree maken is ook een goed idee. Kun je niet aan pici komen? Kies een andere pasta voor erbij, zoals verse tagliatelle.

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Even naar Italië? Zwijmel dan even bij reiservaringen en reistips in Toscane.

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici of aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Italiaanse wild zwijn ragout met pici of aardappelpuree

Ingrediënten Italiaanse Wild zwijn ragout met pasta of aardappelpuree voor 4 personen

  • 600 gram wild zwijn poulet
  • 2 uien
  • klontje roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 350 ml Italiaanse rode wijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 wortels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml passata
  • 100 ml wildfond
  • 2 bruine boterhammen
  • snufje peper en zout

DEZE INGREDIËNTEN EN BIJGERECHTEN MAKEN JE GERECHT AF

Italiaanse wild zwijn ragout recept met pici pasta - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding voor de wild zwijn ragout met Italiaanse smaken

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 2,5 Tip: Ik stoof een dag vooraf, dan vind ik stoofschotels veel lekkerder en malser.

Benodigdheden in de keuken

P.s. Op zoek naar de leukste cadeautjes voor foodies? Kijk dan hier!

Italiaanse wild zwijn ragout recept met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Recept Italiaans stoofpotje met wild zwijn

Wild zwijn braden

Smelt de boter in de stoofpan. Snipper de uien en de knoflook. De uien en de knoflook mogen in de boter, totdat deze glanzend bruin zijn. Kruid de wild zwijn rondom met de peper en zout en braad de wild zwijn poulet rondom. De bloem kan er bij en blijf roeren. De bloem gaat later de saus binden.

Wild zwijn ragout recept met aardappelpuree - Foodblog Foodinista

Tijdens het braden van de wild zwijn

Maak de wortels schoon en snijd in schijfjes. Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes. Zorg dat de bouillon klaar staat.

Wild zwijn ragout maken met pasta - Foodblog Foodinista

Wild zwijn op smaak brengen

Breng de wild zwijn op smaak met de oregano en blus af met de tomatenblokjes. Meng alles goed door elkaar. Blus vervolgens af met de rode wijn en de bouillon. Meng nog een keer goed door elkaar. De verhitting mag omlaag. De wortels en de bleekselderij mogen door het stoofpotje. Laat de Italiaanse wild zwijn stoofpot op een laag temperatuur, eventueel op een sudderplaatje voor 6 uur botermals stoven. De wijn zal ook enigzins verdampen. Na 6 uur mogen de twee boterhammen erbij. Laat nog 15 minuten stoven. Het brood zal het stoofpotje binden. Het stoofpotje neemt het brood op. Het liefst laat ik de wild zwijn ragout een nachtje staan, want een dag later is het allerlekkerst. Serveer met de pasta of aardappelpuree en maak af met Parmezaanse kaas en peterselie. Eet smakelijk!

Stoofschotel recepten inspiratie van Foodblog Foodinista

Meer stoofschotels maken? Dan inspireer ik je graag met de volgende recepten:

Meer recepten en kookboekentips ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie