09 mei Pistache tiramisu toetje in een glas
Een lunch of diner, waarbij het feestelijker mag? Dan mag er een toetje bij. Is dit moeilijk? Nee, helemaal niet. Je maakt heel makkelijk een toetje in een glas. Met tiramisu in een glas geef je aan iedere gast een eigen feestje. Dit doe je met dit pistache tiramisu toetje in een glas welke je extra fris maakt met perenjam. Met deze perenjam houden we het Italiaans. Wat natuurlijk ook belangrijk is bij het opdienen van de Tiramisu. Bij deze tiramisu kun je ook een glaasje pistache likeur schenken en een kopje espresso. Dan maak je het dessert moment helemaal af. Wanneer je dit doet dan wil je alles in mooie glazen serveren. Kijk voor de perfecte glazen bij HCA, daar hebben ze voor ieder moment een perfect glas. Uiteindelijk bepalen de glazen ook de uitstraling van dit toetje de pistache tiramisu in een glas.
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief voor nog meer leuke recepten.
Ingrediënten Pistache tiramisu met peer voor 4 glazen
- 500 gram mascarpone
- 40 ml pistache likeur
- 4 perenjam
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel pistachenootjes
- 4 eetlepels pistache pasta
- 16 lange vingers
- 2 eieren
Tips voor de bereiding van de pistache tiramisu in glas
Moeilijheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de pistache tiramisu
- 4 mooie glazen
- 2 schalen
- staafmixer
- hakmolen of vleeshamer
- garde
- lepel
- theelepel
Recept pistache tiramisu toetje in een glas met peer
Zet de glazen klaar, zodat je deze direct kunt vullen bij iedere handeling.
Pistache tiramisu maken in een glas – glazen vullen
Verpulver 8 lange vingers in een hakmolen of in een zakje met een vleeshamer. Strooi de lange vingers op de bodem van de glazen. Schep daar bovenop een eetlepel perenjam per glas en een aantal druppeltjes pistache likeur.
Pistache mascarpone maken
Scheid de twee eieren. In één schaal het eigeel en in de andere schaal het eiwit. Klop het eigeel met één eetlepel suiker romig. In de andere schaal klop je het eiwit met één eetlepel suiker stijf. Bij het eigeel klop je de mascarpone. Breng de mascarpone met eigeel op smaak met de pistache likeur en de pistache pasta. Schep dit met een spatel of dunlikker door elkaar, totdat het één geheel is. Nu mogen ook de eiwitten erbij. Meng de eiwitten voorzichtig door de mascarponemousse. De mascarponemousse wordt een luchtig geheel. Schep de mousse in de glazen.
Pistachemousse versieren
Steek in ieder glas een lange vinger. Schep op de pistachemousse bij ieder glas een halve theelepel perenjam. Verpulver twee lange vingers en de pistachenootjes en strooi deze over de toetjes. Serveer wanneer je wilt met een glaasje pistache likeur of koffie. Eet smakelijk!
Nog een toetjes tip van Foodblog Foodinista
Maak bijvoorbeeld de tiramisu triffle met advocaat.
Geen reactie's