Kerst Tiramisu met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista

Kerst Tiramisu met speculaas en stoofpeertjes

Deel deze post

Het is bijna kerst. Misschien ben je al helemaal in kerstsfeer. Kun je gewoon wel een lekker kerstdessert ‘gebruiken’. Of ben je juist op zoek naar leuke kerstrecepten, omdat je door de huidige situatie alle gezelligheid moet verspreid. Dan heb ik sowieso een leuk idee voor het kerstdessert, wat ook heel lekker is bij de koffie als alternatief voor taart. Wat? Kerst tiramisu met speculaas en stoofpeertjes. Ik zeg er direct bij dat dit een volwassen versie. Kortom met alles er op en eraan amaretto en de eierdooiers gaan erin. Het maakt het zalig, maar dus niet voor iedereen toegankelijk. Wil je dit anders? Bekijk dan ook mijn Sinterklaas tiramisu, want met deze inspiratie ga je ook een mooi effect bereiken, alleen is deze toegankelijk voor iedereen. Een ander idee? Neem voor kinderen en andere liefhebbers deze lekkere koekjestoetjes mee. Maar nu is het tijd voor deze kerst tiramisu met speculaas en stoofpeertjes.

Kerst Tiramisu recept met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista

Op zoek naar mooie Sinterklaas en Kerst cadeautjes voor foodies? Laat je dan hier inspireren.

Kerst Tiramisu recept met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista
Kerst Tiramisu met speculaas en stoofpeertjes
K'OOK! Dé leukste kookwinkel van Nederland

Ingrediënten Kerst Tiramisu met speculaas en stoofpeertjes voor 10 personen

1 bak mascarpone 500 gram
3 eierdooiers
1 eetlepel speculaaskruiden, zoals deze
5 kopjes espresso (cafeïne vrij) het is voor de smaak
2 eetlepels suiker
1/4 limoen voor de limoenschil, voor de frissigheid
5 stoofpeertjes gekookt in port, rode wijn of in amaretto met witte wijn je kunt variëren
50 ml amaretto
400 gram speculaas koekjes, zoals deze
1 eetlepel cacaopoeder
handje geschaafde amandelen

Kerst Tiramisu recept met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista

Tips voor het bereiden van de Kerst Tiramisu met speculaas en stoofpeertjes

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, lepel, handrasp, theelepel, pannenlikker, schaaltje, strooibusje

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Kerst Tiramisu recept met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista

Recept Kerst Tiramisu met speculaas en stoofpeertjes

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de speculaas er in soppen. Breng de koffie op smaak met de amaretto.

Bodem maken voor de Kerst tiramisu

Sop de speculaas in de koffie, niet te nat, en plaats de speculaas in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Bewaar de koffie nog.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. De dooiers bewaar je in een schaal. Klop de dooiers los. De mascarpone mag er bij. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met de suiker en de speculaaskruiden. Rasp de schil van de limoen voor een frisse smaak in de mascarpone. Klop alles nog een keer door elkaar. Schep 1/3 van de mascarponeroom op de speculaas. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker.

Tiramisu maken met speculaas en stoofpeertjes - Foodblog Foodinista

Stoofpeertjes en speculaas

Snijd de stoofpeertjes in plakjes. Verdeel de stoofpeertjes over de mascarponeroom. Net zolang totdat alles goed bedekt is. Verdeel vervolgens speculaasjes voor een tweede laag over de stoofpeertjes. Verdeel wederom met een lepel koffie met amaretto over de speculaasjes. De tweede laag van 1/3 mascarponeroom mag over de speculaas.

Kerst tiramisu is bijna klaar

Maak de tiramisu af door de derde en laatste laag macarponeroom over de speculaasjes te verdelen. Strijk het glad met de pannenlikker. Maak de tiramisu af door de cacao over de tiramisu te strooien dit gaat het makkelijkst in een strooibusje, want je wilt een smakelijke dunne laag. Dip nog 3 speculaasjes in de koffie met amaretto en verdeel deze over de tiramisu. Strooi een handje geschaafde amandelen over de tiramisu en zet een nachtje in de koelkast, zodat de tiramisu een mooi geheel wordt. Vervolgens is het genieten maar! Natuurlijk is de tiramisu extra lekker met een kopje koffie en een glaasje amaretto!

Zoete kerst recepten van Foodblog Foodinista?

Meer kerstrecepten van Foodblog Foodinista? Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de volgende recepten? Dan bedoel ik vooral voor de zoete trek, zoals voor bij de koffie, ontbijt of voor het dessert. Een lekker toetje maken of iets zoets bij de koffie maken is soms helemaal niet moeilijk.

– Wat dacht je van een chocolademousse met maar twee ingrediënten?
– Simpel, maar altijd heel erg lekker? Dat is een Eton Mess en het kerst recept kun je hier vinden.
– Dol op merengue, maar liever een taart? Maak dan dit recept! De merengue taart met chocolade en rood fruit. Je kunt de taart hier vinden.
– Nog een leuk recept bakken wat niet moeilijk is? Bak dan deze amandelspijsbroodjes met chocolade.

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie