
05 jan Frikandelbroodjes zelf maken
Hartige broodjes blijven toch altijd leuk en vooral lekker om te maken. Vooral nu alle kinderen weer, lang, thuis zijn. We moeten creatief blijven. Natuurlijk gaan we ze allemaal heel gezond en verantwoord voeden. Ergens weten we ook wel beter. Tijdens de eerste lock-down vlogen de aanvragen voor pizza, hotdogs en frikadelbroodjes, inderdaad frikadelbroodjes in het rond. Leuk zo’n simpel broodje wat je kant en klaar haalt voor 1,95? Wat meer en wat minder. Maar wat je dus heel erg simpel maakt. Je kunt ook nog een voorraadje invriezen en het is lekker budget. Want ja even naar de Appie in de pauze is er niet meer bij natuurlijk nu moeten ze het gewoon vragen. Het is ook wel bekende: Voor de vrede doen we in huis veel. Kortom hartige broodjes en snacks maken. En de bekende frikadelbroodjes zelf maken doe je zo.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten frikandelbroodjes 8 stuks
Je kunt variëren door een kleine ui te snipperen en deze er tussen te steken.
Tips voor de bereiding van de frikandelbroodjes
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 10 minuten waarvan 20 minuten in de oven
Benodigdheden in de keuken voor frikandelbroodjes bakken
- ovenplaat
- bakpapier
- schaaltje
- vork
- garde
- snijplank
- mes
- bakkwast

Recept voor zelf frikandelbroodjes maken
Ontdooi het bladerdeeg en de frikandellen. De laatste in ieder geval ver genoeg, zodat je ze door de helft kunt snijden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bakpapier alvast op de bakplaat.

Frikandelbroodjes maken
Snijd de vellen bladerdeeg door de helft. Zorg dat het bovenste vel iets breder is dan het onderste, want deze moet over de frikadel heen. Plaats de onderste op de bakplaat. Smeer het onderste bladerdeeg dun in met currysaus. Snijd de frikallen door de helft en leg deze op het bladerdeeg. Smeer ook de frikadel nog dun in met currysaus. Bedek de frikandel en het bladerdeeg met de bovenste laag bladerdeeg. Druk dit rondom aan. Snijd met een mesje bovenop inkepingen. Zo krijg je een mooi luchtig broodje. Druk het broodje rondom dicht met een vorkje. Zo kan het frikandelbroodje niet open gaan in de oven, maar het ziet er ook mooi uit bij het afbakken. Kluts een eitje. En smeer de frikandelbroodjes in met het ei.
Frikandelbroodjes bakken
Plaats de frikandelbroodjes in de oven op 200 graden voor 20 minuten. P.s. deze broodjes kun je afbakken in de airfryer 12 minuten op 190 graden. Dan kunnen ze wel minder mooi bruin worden.
Hartige broodjes van Foodinista?
Maak dan ook eens deze geitenkaasbroodjes. Ook bij het recept voor deze kaasbroodjes met kaasragout kun je variëren met je favoriete kaas of deze winterse hartige snack met zuurkool en rookworst.
Geen blog missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op Instagram, en Pinterest.
Geen reactie's