Plopsaland de Panne: Van nostalgie tot leuk voor foodies!

Plopsaland de Panne bezoeken: Van nostalgie tot leuk voor foodies!

Deel deze post

Ken je Plopsaland al? Waarschijnlijk wel. Voor ons werd het het ook tijd voor Plopsaland De Panne ervaring. Het pretpark van Studio100 Plopsaland bezoeken waar alle bekende karakters van Studio 100, zoals K3, Mega Mindy, Samson, Kabouter Plop en Bumba samen komen en feest vieren. Maar ook Wickie de Viking, Prinsessie, FC de Kampioenen, Heidi, Rox, Ghostrockers en TikTak attracties beleven. Al deze shows en karakters maken het grootste park van Studio 100, Plopsaland de Panne een pretpark voor groot en klein. Dacht je dat Plopsaland de Panne alleen voor kleine kinderen is. Nee, wij hebben het ervaren en eigenlijk kan iedereen zich er perfect vermaken van klein tot groot. Dit is onze eerste conclusie. Op een studiedag gingen wij als verrassing naar Plopsaland de Panne. Vroeg op, dat wel, want ook vanuit Brabant is het ruim twee uur rijden. Lees mee of een bezoek aan Plopsaland de Panne de moeite waard is en wat je allemaal kunt beleven in het Belgische pretpark.

P.s. Plopsaland had ik al genoemd in mijn Pretparken tips, waar je naast Plopsaland nog meer leuke pretparken tips in Europa kunt vinden, zoals Europa-Park en pretparken in de Ardeche in Frankrijk.

Plopsaland de Panne: Van nostalgie tot leuk voor foodies!

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Wat voor Park is Plopsaland de Panne

Plopsaland is het pretpark van Studio 100. Alle attracties, shows en activiteiten zijn verbonden aan karakters van Studio 100. Deze karakters zijn zelf gecreëerd of opgenomen in het aanbod van Studio 100. De bekendste oprichter van Studio 100 en Plopsaland is Gert Verhulst. Plopsaland de Panne is 365 dagen per jaar geopend. Zelf gingen wij naar Plopsaland de Panne op een doordeweekse studiedag, wat een aanrader is, want dan is het rustig en je kunt alle attracties makkelijk op één dag bezoeken. Vooral bij een eerste bezoek, want verwachtingen zijn er dan nog niet bij een eerste bezoek aan Plopsaland.

Plopsaland theater magie

Bij Plopsaland de Panne is ook een theater, waar bijvoorbeeld shows zijn van K3, waar je apart kaarten voor moet bestellen, maar er zijn ook speciale K3 of Samson en Marie weekenden. Entree krijg je voor dezelfde ticketprijs, maar dan is het natuurlijk drukker in het park. Dit zijn ook hele leuke dagen waarop je een bezoek kunt brengen, want dan zijn er meet en greet mogelijkheden en optredens.

De parken en hotels van Plopsa en meer

Naast Plopsaland de Panne is er in de Panne ook het Plopsa Hotel, Naar de Plopsa parken met korting ""” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener nofollow”>hier tickets met korting kunt bestellen. Plopsa Aqua is het waterpark in Wickie de Viking stijl. In De Panne kun je een all-round entertainment beleving krijgen van Studio 100 en dit natuurlijk combineren met het strand aan de Belgische kust. Plopsaland de Panne was het eerste pretpark van Studio100, maar ondertussen is het Plopsaland concept uitgegroeid tot een keten en kun je ook Plopsaland parken bezoeken in Coo en de indoor parken in Coevoorden, Antwerpen en Hasselt. Waarvoor je ook

Plopsaland de Panne: Van nostalgie tot leuk voor foodies!
Plopsaland de Panne: Van nostalgie tot leuk voor foodies!
Plopsaland de Panne: Van nostalgie tot leuk voor foodies!

Reizen naar Plopsaland de Panne

Ligging Plopsaland de Panne

Plopsaland de Panne kun je vinden in de Panne aan de Belgische Kust. Plopsaland de Panne is ongeveer twee uur rijden vanuit Brabant. Naast dat je er voor een weekendje weg prima naartoe kunt reizen vanuit Nederland, met een Lees hier alles over treinreizen naar de Belgische kust.

Overnachten bij Plopsaland De Panne

Wil je je helemaal onderdompelen in de wereld van Studio 100 en Plopsaland dan kun je Premium Themakamer K3” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener nofollow”>kijk hier voor een overnachting in de K3 Kamer bijvoorbeeld. Het hotel is compleet in de stijl van Studio 100 en de wereld van Plopsaland met speciale Premium Themakamer Wickie de Viking” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener nofollow”>Wickie de Viking Kamers en Premium Familiekamer” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener nofollow”>overnachten in de sferen van Studio 100 en tussen de karakters. Deze schuiven natuurlijk ook aan bij het ontbijt. Je kunt dit ook combineren met een dag naar het Plopsa Aqua in de Panne, waarvoor je Eten en drinken” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener nofollow”>diner reserveren bij het Buffet Restaurant in Plopsaland stijl met leuke food trucks.

Plopsaland de Panne: Van nostalgie tot leuk voor foodies!

Wat kun je verwachten in Plopsaland De Panne

Eerder brachten wij een bezoek aan Plopsaland Indoor Coevoorden, maar door verhalen van bekenden wisten wij als dat Plopsaland de Panne toch echt wel anders zou zijn en we hebben ons laten verrassen. Florian zijn verachting was dat het vooral een leuke dag voor Philou zou zijn. Zijn enthousiasme was vooraf iets minder groot. Prima, hoort er ook bij. Iets doen voor je zusje. Dit dachten wij eigenlijk ook. K3, Bumba, Prinsessia, Mega Mindy. Maar niks bleek minder waar. Plopsaland is voor klein en groot. Er waren zelfs achtbanen waar hij nog geeneens in mocht en nu wilt hij nog een keer terug!

Indeling Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is logisch ingedeeld, je wandelt eigenlijk een rondje. Het park is ingedeeld in belevingswerelden. Je loopt binnen bij het centrale plein met veel horeca, maar waar ook veel Studio100 karakters zijn verzameld. Op de drukke dagen kunnen we ons voorstellen dat er ook meet-en-greets en shows zijn. Daar is de ruimte voor. Waar je direct tegenaan loopt is de bus van Samson en Marie, Maya Land en in hoekje het K3 Verkeersplein. Dit natuurlijk ervaren en van daaruit ga je verder park in, land voor land.

Wat hebben wij beleefd in Plopsaland en vonden we het tofste!

Eigenlijk hebben we alle attracties beleefd op The Ride to Happiness by Tomorrowland na (iets met lengte). Wanneer je het park in gaat dan hangt er buiten al een duidelijk bord voor het meten van de kinderen. Je weet precies waar ze wel in niet mogen. Heel overzichtelijk! Ook was Bumba’s Circus nog niet geopend (maar nu wel!). Philou stapte met haar K3 jurkje door het park en genoot er volledig van! En wanneer je de onderstaande attracties ontdekt dan zie je dat het voor een bijna 9-jarige ook nog heel leuk is!

Attractie ervaringen in Plopsaland De Panne die voor ons echt geweldig waren:

  • TikTak met bootjes voor de kleinste en veel Nostalgie (nieuw!)
  • Anubis The Ride – Een geweldige achtbaan waarin je als een kanon wordt afgeschoten heel snel over de kop gaat in een kurkentrekker. Adrenaline. Europapark
  • Big & Betsy Hoeve – Boerderij met dieren
  • Mayaland – Met vrolijke attracties, zoals de Bloemenmolen waar je de lucht in gaat en het water moet ontwijken.
  • De Grote Golf – De reizende attractie van Wickie Land. Niet zeeziek worden, want je gaat steeds heen en weer en heen en weer.
  • De Hangbrug – Over het Plopsland meer van Piet Piraat met aan het einde een hele hoge glijbaan.
  • De DinoSpash – Een wild water rivier tussen de Dino’s.
  • Het café van F.C. De Kampioenen. Nostalgie en alsof je er echt bent. Niet alleen het Café, maar ook de garage met curiosa, de Pussycat en meer.
  • Heidi the Ride – Met Heidi de machtige houten achtbaan in de Zwitserse bergen af. Geweldige achtbaan. Deze heeft veel weg van de Wodan in Europa-Park en dit is ook zo, want de achtbaan is van dezelfde bouwers. De achtbaan gaat kneiterhard!
  • Het Bos van Plop – Deze attractie in de bootjes (wel een lange wachtrij) vonden wij echt geweldig. Alle kleine details en de herkenbare kabouters waren echt zo grappig!

En er is nog veel meer!

Lees hier ook onze ervaringen in Europa-Park Duitsland – Het beste Pretpark van de Wereld!

Eten en drinken bij Plopsaland

Dit gedeelte kunnen wij natuurlijk niet overslaan. Hoe is het eten en drinken bij Plopsaland. De kwaliteit is prima. Wij hadden ons erg verheugd op het Prinsessia Café, maar het was gesloten, helaas. Prinsessen als bediening en Philou de dag van haar leven geven. Freakshakes en pancakes. Philou is echt fan van Prinsessia. Daarna moesten we eigenlijk even zoeken. Het werd vervolgens Vlaamse kost. Friet met stoofvlees en friet met vol-au-vent met frietjes. Bij één van de restaurantjes. Er zijn veel foodtrucks in het park en diverse self-service restaurants. Bij het Café van F.C. De Kampioenen kun je een biertje tappen en een Boma Worst eten. Voor de K3 Meisjes is het restaurant bij de K3 Rollercoaster ook echt geweldig. Een leuk terras voor een ijsje, maar ook heel fotogeniek door alle felle kleuren – zo gezegd, zo gedaan -.

Eind Conclusie over Plopsa De Panne

Ben jij al enthousiast(er) over Plopsaland De Panne? Wij wisten niet goed wat we konden verwachten, maar na ons verblijf zijn we enthousiast over Plopsaland De Panne. Het is uitgebreider dan de Indoor Parken, al zijn deze ook de moeite waard. Dit smaakt naar meer en zeker gaan we nog een keer terug voor meer attracties, het Prinsessia terras of een dag met shows en de achtbaan van Tomorrow Land.

Plopsaland De Panne Dankjewel voor de uitnodiging – Een gedeelte van deze reis was een persreis.
Eten en drinken hebben we zelf betaald.

Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie