
13 feb Baileys Tiramisu
Baileys tiramisu, wat een feest! Tiramisu is altijd een goed feestelijk idee en tiramisu is helemaal niet moeilijk om te maken. Dat is mooi meegenomen. Zoals de tiramisu met Baileys, waarvan ik het recept nu met je ga delen. Deze Baileys tiramisu is perfect voor de feestdagen. Nog een idee? Bekijk ook eens de tiramisu met speculaas en stoofpeertjes een andere leuke winterse variatie op de Italiaanse klassieker. Ik zeg er direct bij dat ook dit een volwassen versie, maar je kunt de drank eerst koken, zodat de alcohol verdampt. Dit deed ik ook bij de Tiramisu met Licor43 en sinaasappel. De drank maakt de tiramisu zalig, maar dus niet voor iedereen toegankelijk, tenzij je kookt. Zelf tiramisu met Baileys maken? Lees het recept Baileys tiramisu voor een romige afsluiting van het diner of als taartje bij de koffie.


Ingrediënten Baileys Tiramisu voor 10 personen
- 750 gram Mascarpone
- 3 eieren
- snufje kaneel
- 5 kopjes espresso
- 2 eetlepels suiker
- 50 ml Baileys
- 400 gram lange vingers
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 150 ml slagroom
Tips voor het bereiden van Tiramisu met Baileys
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden voor de bereiding van de Baileys tiramisu
- schaal van ongeveer 20 bij 30
- garde
- handmixer
- koekenpan
- lepel
- theelepel
- pannenlikker
- schaaltje
- strooibusje
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Recept Baileys Tiramisu
Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Breng de koffie op smaak met de Baileys. Wil je zo min mogelijk alcohol in de Baileys? Kook dan de likeur eerst 10 minuten uit in een pannetje. De smaak blijft hetzelfde, maar de alcohol verdampt grotendeels.
Tiramisu room kloppen
Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Bewaar de dooiers in een schaal. Klop de dooiers luchtig met de handmixer. In een andere schaal klop je met de garde de mascarpone los. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met twee lepels suiker en de kaneel. Klop de slagroom luchtig en meng deze door de mascarpone met een spatel.
Bodem maken voor de Tiramisu met Baileys
Sop de lange vingers in de koffie met Baileys. Plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de lange vingers vochtig worden dan gaan deze uitzetten in de schaal. Bewaar de koffie nog, want er komen nog twee lagen lange vingers.
Tiramisu maken
Schep 1/3e van de mascarponeroom op de lange vingers. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Herhaal het verdelen van de lange vingers en de mascarpone nog één keer. Bedek de tweede laag Mascarpone met de laatste lange vingers. Als het goed is heb je er nog een aantal over voor de topping evenals nog een beetje koffie). Schep vier lepeltjes koffie over de lange vingers voor extra vocht en smaak natuurlijk! Bedek de lange vingers met de laatste mascarpone.
Topping laag voor de tiramisu
Strooi de cacao over de tiramisu. Druk de laatste lange vingers in de koffie en druk deze in de tiramisu topping voor een leuk effect. Nu is het tijd voor geduld! Plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Tijd voor snoepen!
Toetjes recepten van Foodinista?
Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello. Nog een leuke tiramisu? Wat dacht je van Oreo tiramisu?
Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's