Baileys Tiramisu recept - Foodblog Foodinista

Baileys Tiramisu

Deel deze post

Zomaar een verwennerij recept tussendoor, wat eigenlijk perfect is voor de feestdagen. Dus sla het maar vast of begin nu gewoon alvast met voorproeven zo heb je altijd een excuus. Baileys tiramisu, wat een feest! Mocht je een ander feestje hebben dan is deze tiramisu met Baileys natuurlijk ook een echte aanrader! Tiramisu is altijd een goed feestelijk idee en tiramisu is helemaal niet moeilijk om te maken! Dat is mooi megenomen. Zoals de tiramisu met Baileys, waarvan ik het recept nu met je ga delen of bekijk ook eens de tiramisu met speculaas en stoofpeertjes een andere leuke winterse variatie op de Italiaanse klassieker. Ik zeg er direct bij dat ook dit een volwassen versie, maar je kunt de drank eerst koken, zodat de alcohol verdampt. Dit deed ik ook bij de Tiramisu met Licor43 en sinaasappel. De drank maakt de tiramisu zalig, maar dus niet voor iedereen toegankelijk, tenzij je kookt. Wil je dit anders? Bekijk dan ook mijn Sinterklaas tiramisu, want met deze inspiratie ga je ook een mooi effect bereiken, alleen is deze wel toegankelijk voor iedereen. Maar nu is het tijd voor Baileys tiramisu voor een romige afsluiting of als taartje bij de koffie.

Tiramisu maken met Baileys - Tiramisu recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Baileys Tiramisu voor 10 personen

  • 750 gram Mascarpone
  • 3 eieren
  • snufje kaneel
  • 5 kopjes espresso
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 ml Baileys
  • 400 gram lange vingers
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 150 ml slagroom

Tips voor het bereiden van Tiramisu met Baileys

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: schaal van ongeveer 20 bij 30, garde, handmixer, koekenpan, lepel, theelepel, pannenlikker, schaaltje, strooibusje

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Baileys Tiramisu - Foodblog Foodinista
Baileys Tiramisu - Foodblog Foodinista

Recept Baileys Tiramisu

Zet als eerste de koffie en laat deze afkoelen. Zet de koffie in een groter schaaltje, want je moet de lange vingers er in soppen. Breng de koffie op smaak met de Baileys. Wil je zo min mogelijk alcohol in de Baileys? Kook dan de likeur eerst 10 minuten uit in een pannetje. De smaak blijft hetzelfde, maar de alcohol verdampt grotendeels.

Tiramisu room kloppen

Breek de eieren en scheid de dooiers van het eiwit. Bewaar de dooiers in een schaal. Klop de dooiers luchtig met de handmixer. Klop in een andere schaal met de garde de mascarpone los. Klop de eierdooiers met de mascarpone los tot een gladde mousse. Breng op smaak met twee lepels suiker en de kaneel. Klop de slagroom luchtig en meng deze door de mascarpone met een spatel.

Bodem maken voor de Tiramisu met Baileys

Sop de lange vingers in de koffie met Baileys. Plaats de lange vingers in de schaal. Zorg dat de bodem geheel bedekt is. Nauw sluitend is ook weer niet nodig, want wanneer de lange vingers vochtig worden dan gaan deze uitzetten in de schaal. Bewaar de koffie nog, want er komen nog twee lagen lange vingers.

Tiramisu maken

Schep 1/3e van de mascarponeroom op de lange vingers. Strijk de mascarponeroom voorzichtig glad met de pannenlikker. Herhaal het verdelen van de lange vingers en de mascarpone nog één keer. Bedek de tweede laag Mascarpone met de laatste lange vingers. Als het goed is heb je er nog een aantal over voor de topping evenals nog een beetje koffie). Schep vier lepeltjes koffie over de lange vingers voor extra vocht en smaak natuurlijk! Bedek de lange vingers met de laatste mascarpone.

Topping laag voor de tiramisu

Strooi de cacao over de tiramisu. Druk de laatste lange vingers in de koffie en druk deze in de tiramisu topping voor een leuk effect. Nu is het tijd voor geduld! Plaats de tiramisu minimaal vier uur in de koelkast, maar het liefst een nachtje. Tijd voor snoepen!

Baileys Tiramisu - Foodblog Foodinista

Toetjes recepten van Foodinista?

Maak dan ook eens rabarber tiramisu een frisse tiramisu in een glas of maak zelf simpel chocolademousse met limoncello. Nog een leuke tiramisu? Wat dacht je van Oreo tiramisu?

Meer recepten ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie