Hotdogbroodjes - Lekkere snackbroodjes met hotdog - Foodblog Foodinista

Hotdogbroodjes – Lekkere snackbroodjes met hotdog

Deel deze post

Hotdogs of een broodje met een worstje. Daar maak je kinderen echt blij mee. Heel eerlijk? Niet alleen kinderen natuurlijk. Het zijn gewoon van die snackbroodjes waar je iedereen toch wel een beetje blij mee kunt maken?Een wit bolletje met een worstje is eigenlijk altijd een feestje. Deze keer doen we het alleen anders. We maken hartige hotdogbroodjes. Snackbroodjes. De hotdogs gaan in bladerdeegbroodjes. Zo maakten we ook frikadelbroodjes en je kunt dus variëren. Hartige broodjes maak ik sowieso regelmatig, want denk ook aan de klassiekers, zoals saucijzenbroodjes en kaasbroodjes. Maar variëer ook eens met deze winterse hartige broodjes: zuurkoolbroodjes met rookworst die je als een snack kunt eten en waar de American hotdogbroodjes die we nu gaan maken wel iets van weg hebben. Lekker voor de lunch, meenemen in de lunchbox of als snack bij een kopje soep. En zelf mag je jouw favoriete moment ook invullen. Deze hartige broodjes maak je heel snel en ook nog eens simpel. Ze zijn natuurlijk heel leuk om samen te maken met de kinderen, want zo hebben we ook weer eens iets te doen!

Hotdogbroodjes - Lekkere snackbroodjes met hotdog - Foodblog Foodinista
Hotdogbroodjes - Lekkere snackbroodjes met hotdog - Foodblog Foodinista
Omdat je soms een écht iets bijzonders zoekt

Ingrediënten voor de hotdogbroodjes 8 stuks

8 vellen bladerdeeg
1 blik hotdog worstjes met 8 stuks en ook lekker zijn deze verse hot dog worstjes haal dan wel 2 pakjes in huis, voor de de vega’s is er ook een vegan hot dog variant
2 uien
150 gram zuurkool (voor de helft van de broodjes gebruiken we zuurkool)
2 handjes geraspte kaas
eetlepel mosterd
2 eetlepels ketchup
1 ei

Hotdogbroodjes - Lekkere snackbroodjes met hotdog - Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de hotdogbroodjes

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: bakpapier, schaal, snijplank, mes, bakkwast, lepel, schaaltje

Bladerdeegbroodjes met hotdogworstjes - Recept van Foodblog Foodinista

Recept Hotdogbroodjes

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Voorbereiden voor hotdogbroodjes bakken

Ontdooi de bladerdeeg en verspreid de vellen bladerdeeg over het bakpapier op de bakplaat. Snipper de uien, zet de uitgelekte zuurkool klaar, kluts het ei.

Bladerdeegbroodjes met hotdogworstjes - Recept van Foodblog Foodinista

Hotdogbroodjes maken

Smeer de helft van het bladerdeeg in met de mosterd en de helft van de tomatenketchup. De andere van de tomatenketchup komt op de worstjes. Leg het worstje op de saus. De helft van de broodjes maak ik met zuurkool (kinderen vinden dit bij ons niet zo lekker). Maar wil je ze allemaal met zuurkool ga je gang. Doe de zuurkool er bovenop. Doe er nog een keer ketchup boven op. Vouw de bladerdeeg dicht over de worstjes heen. Druk de broodjes dicht aan de zijkant met een vorkjes. Smeer de hartige broodjes met hotdog worstjes met een bakkwast in met het geklutste ei. Strooi de gesnipperde ui en geraspte kaas er overheen. Bak de broodjes af voor 20 minuten in de oven op 210 graden. Eet smakelijk!

Snack broodjes bakken met hot dog worstjes - Recept van Foodblog Foodinista

Hartige broodjes van Foodinista?

Maak dan ook eens deze geitenkaasbroodjes. Ook bij het recept voor deze kaasbroodjes met kaasragout kun je variëren met je favoriete kaas of deze winterse hartige snack met zuurkool en rookworst.

Geen blog missen? Like Foodblog Foodinista en volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

1Reactie
  • Heidi
    Geplaatst op 20:01h, 12 januari

    •Ziet er echt heerlijk uit.
    Ga ik zeker eens proberen.

Geef een reactie