09 feb Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado
Een gravad lax torentje met frisse appel en avocado ziet er mooi uit. Goed nieuws! Dit recept met avocado en zalm is ook nog simpel om te maken. Voor een gelegenheidsdiner, omdat het bijna Valentijnsdag is hebben we de Gravad Lax zalm ook nog gedrapeerd in een mooie roos vorm, maar voor kerst is dit even mooi. Deze roos kun je ook maken voor Moederdag of Vaderdag bijvoorbeeld. Kook een beetje creatief tijdens de feestdagen of omdat het gewoon mooi is. Het geeft het extra lieve gevoel, maar dit kan natuurlijk altijd! Daarbij maak je een tartaar van appel en avocado en deze smaken combineren zo goed. De tartaar van zalm, avocado en appel komt goed samen in een mooi gerechtje.
Creatief koken
Voor een Moederdag diner, is dit natuurlijk ook erg leuk! Maar ik kan nog wel meer momenten bedenken, want vraag iemand ten huwelijk en geef alvast hints, wanneer je aan het koken bent. Ocht wat ben ik toch romantisch. Het zal door de verveling komen deze corona tijd. Wat je wel nodig hebt? Gravad Lax. Ook Gravad Lax is heel simpel om te maken. Vergeet niet dat je daar 48 uur voor nodig hebt! Voor een perfect gravad lax in ieder geval, want dan zijn de smaken toch wel perfect in de zalm getrokken en is de zalm mooi gegaard.
Gravad Lax recepten
Ik creëerde twee recepten voor gravad lax op de blog een klassieke gravad lax en een gravad lax met de Aziatische 5 spices. Deze 5 spices gravad lax gebruikte ik voor dit gravad lax torentje met appel en avocado het geeft een beetje extra pit, maar de zalm is de ster. Natuurlijk komt er een klassiek dille mosterd sausje bij wat ik in de recepten voor gravad lax met je deel. Naast de gravad lax op toast eten kun je ook nog koken met gravad lax. Ik maakte met het klassieke gravad lax recept al eerder een fris torentje met bietjes en gravad lax en nu maken we een fris torentje met gravad lax, appel en avocado. Hoe? Ik ga het gravad lax recept met je delen.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten torentje met appel, avocado en gravad lax voor 4 zalm voorgerechten
- 300 gram gravad lax gefileerd, mijn recept voor gravad lax met 5 spices ga je hier vinden, maar je kunt ook het klassieke gravad lax recept gebruiken
- 4 eetlepels frisse dillemosterdcreme, zoals bij het recept van gravad lax
- paar takjes verse dille
- handje verse peterselie
- pak stokbroodtoast voor wie wilt, zoals deze
- 2 appels
- 2 avocado’s
- 1 bosuitje
- snufje peper en zout
Tip: het gravad lax torentje met appel en avocado is heerlijk als voorgerecht bij een dinertje, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde broodjes of echt feestelijk met frietjes of gebakken aardappeltjes!
De gravad lax torentjes met appel en avocado als voorgerecht serveren? Dan heb je ook een hoofdgerecht nodig! Bekijk dan mijn saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnalen!
Volg Foodblog Foodinista op Facebook , Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Een voorgerecht serveer je op een kleiner bord, deze borden zijn daar heel mooi voor! En het zijn gewoon ontbijtborden die perfect zijn voor een mooi voorgerecht.
Tips voor de bereiding van het gravad lax torentje met avocado en zalm
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden voor het bereiden van de zalm roos met appel en avocado
- snijplank
- fileermees
- scherp mes
- schaal
- lepel
- garneerringen
- vork
De tafel extra versieren voor Valentijnsdag doe je met deze leuke kleine Valentijnversieringen.
Recept Gravad Lax torentje met appel en avocado
Omdat het recept bestaat uit diverse onderdelen ben je eigenlijk zo klaar. Het is belangrijk dat je 2 dagen vooraf de Gravad Lax maakt. Want gravad lax maken daar heb je geduld voor nodig. 48 uur om precies te zijn! Het recept voor klassieke gravad lax ga je hier vinden, maar je kunt ook variëren met mijn gravad lax met Aziatische 5 spices en gerookt zout van Zeeuwsche Zoute. Deze kruiden geven een andere aziatische en verassende smaak aan de gravad lax, maar het is niet overheersend. Gravad lax maken is, echt waar, heel erg simpel, maar je moet lang wachten, voordat de gravad lax de mooie diepe smaak en garing krijgt.
Lees hier hoe je gravad lax met frisse kruiden maakt.
Appel en avocado tartaar maken
Maak van de avocado en appel een tartaar. Haal het vruchtvlees uit de avocado, zorg voor zachte avocado’s. Snijd deze in kleine vierkantjes. Schil de appels en snijd ook deze fijn. De appel stukjes en de avocado’s mogen in een schaal. Breng de appel en avocado op smaak met de dillemosterdcreme en een snufje peper en zout. Snijd de dille en peterselie fijn en meng deze door de appel en avocado. Zet de appel en avocado even apart. Maak dit niet ruim vooraf, want dan zal de appel met avocado bruin worden en dat is zonde!
Gravad lax fileren
Fileer de gravad lax van de huid af. Snijd in dunne linten.
Bieten gravad lax torentje maken
Vul als eerste de garneerring met de appel en bietjes tartaart. Druk deze aan met een lepel. Niet te hard, want dan druk je het fijn. Verdeel vervolgens de zalm op de appel en avocado. Start vanuit het midden en draai de zalm steeds in halve rondjes, zo creëer je een roos, wanneer je dit mooi vind. Strooi nog een beetje dille over de rozen. Maak met een kwast of lepel nog een veeg van de dillemosterdcreme op de borden, geef er toast bij en serveer de torentjes met gravad lax, appel en avocado. Eet smakelijk! Oh ja geef eventueel nog een toastje met gravad lax als aperitief of bij het voorgerecht.
Zalmrecepten van Foodinista
Ik zei het al: Ik hou van zalm! Meer zalm recepten van Foodinista? Bekijk dan bijvoorbeeld ook eens één van de volgende recepten.
- Maak de spicy zalm poke bowl.
- Simpel en heel erg lekker! In een handomdraai een avondmaaltijd op tafel met de bakplaat zalm, aardappeltjes en groene asperges.
- Gewoon borrelen met zalm met een hele zalm borrelplank.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Heidi
Geplaatst op 19:42h, 12 februari• Mmm deze ziet er heerlijk uit.
Ga ik zeker eens proberen.