Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado - Visrecepten van Foodblog Foodinista

Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado

Deel deze post

Een gravad lax torentje met frisse appel en avocado ziet er mooi uit, maar het is eigenlijk heel erg simpel om te maken. Voor de gelegenheid, omdat het bijna Valentijnsdag is hebben we de Gravad Lax zalm ook nog gedrapeerd in een mooie roos vorm. Het geeft het extra lieve gevoel, maar dit kan natuurlijk altijd! Voor een Moederdag diner, is dit natuurlijk ook erg leuk! Maar ik kan nog wel meer momenten bedenken, want vraag iemand ten huwelijk en geef alvast hints, wanneer je aan het koken bent. Ocht wat ben ik toch romantisch. Het zal door de verveling komen deze corona tijd. Wat je wel nodig hebt? Gravad Lax. Ook Gravad Lax is heel simpel om te maken. Vergeet niet dat je daar 48 uur voor nodig hebt! Voor een perfect gravad lax in ieder geval, want dan zijn de smaken toch wel perfect in de zalm getrokken en is de zalm mooi gegaard. Ik creëerde twee recepten voor gravad lax op de blog een klassieke gravad lax en een gravad lax met de Aziatische 5 spices. Deze 5 spices gravad lax gebruikte ik voor dit gravad lax torentje met appel en avocado het geeft een beetje extra pit, maar de zalm is de ster. Natuurlijk komt er een klassiek dille mosterd sausje bij wat ik in de recepten voor gravad lax met je deel. Naast de gravad lax op toast eten kun je ook nog koken met gravad lax. Ik maakte met het klassieke gravad lax recept al eerder een fris torentje met bietjes en gravad lax en nu maken we een fris torentje met gravad lax, appel en avocado. Hoe? Ik ga het gravad lax recept met je delen.

Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado - Visrecepten van Foodblog Foodinista

Ingrediënten torentje met appel, avocado en gravad lax voor 4 zalm voorgerechten

300 gram gravad lax gefileerd, mijn recept voor gravad lax met 5 spices ga je hier vinden, maar je kunt ook het klassieke gravad lax recept gebruiken
4 eetlepels frisse dillemosterdcreme, zoals bij het recept van gravad lax
paar takjes verse dille
handje verse peterselie
pak stokbroodtoast voor wie wilt, zoals deze
2 appels
2 avocado’s
1 bosuitje
snufje peper en zout

Tip: het gravad lax torentje met appel en avocado is heerlijk als voorgerecht bij een dinertje, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld gegrilde broodjes of echt feestelijk met frietjes of gebakken aardappeltjes!

De gravad lax torentjes met appel en avocado als voorgerecht serveren? Dan heb je ook een hoofdgerecht nodig! Bekijk dan mijn saffraanrisotto met coquilles en Hollandse garnalen!

Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado - Visrecepten van Foodblog Foodinista

Volg Foodblog Foodinista op TwitterFacebook Instagram en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado - Koken met zalm Foodblog Foodinista

Een voorgerecht serveer je op een kleiner bord, deze borden zijn daar heel mooi voor! En het zijn gewoon ontbijtborden.

Tips voor de bereiding van het gravad lax torentje met avocado en zalm

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, fileermees, scherp mes, schaal, lepel, garneerringen, vork

De tafel extra versieren voor Valentijnsdag doe je met deze leuke kleine Valentijnversieringen.

Gravad Lax Torentje met appel en Avocado - Recept van Foodblog Foodinista

Recept Gravad Lax torentje met appel en avocado

Omdat het recept bestaat uit diverse onderdelen ben je eigenlijk zo klaar. Het is belangrijk dat je 2 dagen vooraf de Gravad Lax maakt. Want gravad lax maken daar heb je geduld voor nodig. 48 uur om precies te zijn! Het recept voor klassieke gravad lax ga je hier vinden, maar je kunt ook variëren met mijn gravad lax met Aziatische 5 spices en gerookt zout van Zeeuwsche Zoute. Deze kruiden geven een andere smaak aan de gravad lax, maar het is niet overheersend. Gravad lax maken is, echt waar, heel erg simpel, maar je moet lang wachten.

Gravad lax maken met frisse kruiden en dille mosterd creme - Zalm recept van Foodblog Foodinista

Lees hier hoe je gravad lax met frisse kruiden maakt.

Appel en avocado tartaar maken

Maak van de avocado en appel een tartaar. Haal de het vruchtvlees uit de avocado’s, zorg voor zachte avocado’s. Snijd deze in kleine vierkantjes. Schil de appels en snijd ook deze fijn. De appels en de avocado’s mogen in een schaal. Breng de appel en avocado op smaak met de dillemosterdcreme en een snufje peper en zout. Snijd de dille en peterselie fijn en meng deze door de appel en avocado. Zet de appel en avocado even apart. Maak dit niet ruim vooraf, want dan zal de appel met avocado bruin worden en dat is zonde!

Gravad lax fileren

Fileer de gravad lax van de huid af. Snijd in dunne linten.

Gravad Lax torentje met frisse appel en avocado - Koken met zalm Foodblog Foodinista

Bieten gravad lax torentje maken

Vul als eerste de garneerring met de appel en bietjes tartaart. Druk deze aan met een lepel. Niet te hard, want dan druk je het fijn. Verdeel vervolgens de zalm op de appel en avocado. Start vanuit het midden en draai de zalm steeds in halve rondjes, zo creëer je een roos, wanneer je dit mooi vind. Strooi nog een beetje dille over de rozen. Maak met een kwast of lepel nog een veeg van de dillemosterdcreme op de borden, geef er toast bij en serveer de torentjes met gravad lax, appel en avocado. Eet smakelijk! Oh ja geef eventueel nog een toastje met gravad lax als aperitief of bij het voorgerecht.

Zalmrecepten van Foodinista

Ik zei het al: Ik hou van zalm! Meer zalm recepten van Foodinista? Bekijk dan bijvoorbeeld ook eens één van de volgende recepten.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie