Italiaanse borrelplank samenstellen tips van Foodblog Foodinista

Italiaanse Borrelplank – Borrelplank met Italiaanse delicatessen samenstellen

Deel deze post

Wij zijn op dit moment aan het genieten van een heerlijke vakantie in Toscane. Wat hebben we daar lang naar uitgekeken! Eigenlijk zouden we deze reis afgelopen jaar al maken, maar door mijn turbulente zwangerschap hebben we de reis naar Toscane met Eurocamp een jaar moeten uitstellen. Het is natuurlijk heel fijn dat we de reis nu niet maken met zijn drietjes, maar met zijn viertjes, want ja nu is Philou ook mee op reis. En uiteindelijk zijn we afgelopen jaar nog wel een weekendje naar Zeeland gegaan met ons drietjes. Onze laatste vakantie met alleen Florian. Het was genieten! Maar terug naar Toscane! Ook thuis laat ik je niet in de steek en laat ik je alvast een beetje meegenieten, want je maakt best wel snel thuis ook een heerlijke Italiaanse Borrelplank, waarbij je natuurlijk een lekkere Italiaanse wijn moet drinken. Ik hoop dat voor jullie thuis de zon ook een beetje schijnt en misschien ga je ook binnenkort wel genieten van een heerlijke vakantie en dan zou ik deze Italiaanse borrelplank ook zeker aanraden bij een geniet momentje.

Italiaanse restaurant tips

Heb je ondanks al die lekkers toch geen zin om zelf te koken, maar meer zin om uit eten te gaan? Kijk dan eens bij deze heerlijke Italiaanse restaurants in Amsterdam. Ongetwijfeld ga je daar een leuk restaurant vinden voor een leuk Italiaanse diner buiten de deur.

Borrelplank bestellen

Ik kan mij dus heel goed voorstellen dat je denkt: het ziet er heerlijk uit, maar ik ga dus zelf geen borrelplank samenstellen. Nou ik begrijp je wel. Bestel dan een borrelplank bij Food and Wood. Gevarieerde en luxe borrelplanken die zo kant en klaar bij je worden thuisgebracht. Dat noem ik pas verwennerij.

Italiaanse anti pasti plank samenstellen tips van Foodblog Foodinista

Variëren met borrelplanken

En wil je variëren? Dan zijn deze Spaanse borrelplank, Duitse borrelplank of de borrelplank met visrecepten ook een heerlijk idee!

Ingrediënten Italiaanse Borrelplank

puntje Parmezaanse kaas
bol mozzarella
75 gram Truffelsalami
75 gram Parmaham
handje kleine tomaatjes
75 gram rucola
handje pijnboompitjes
75 gram Carpaccio
Handje verse basilicum
bakje groene pesto en mijn verse pesto recept kun je hier vinden
bakje rode pesto en mijn rode pesto recept kun je hier vinden
puntje Gorgonzola kaas
puntje Provolone kaas
trosje rode druiven
150 gram knoflook olijven
Handje Italiaanse toastjes met zeezout

Tips voor de bereiding van de Italiaanse borrelplank

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: Mes, snijplank, lepel, kleine dipschaaltjes, kleine vorkjes, lepeltjes en een houten serveerplank om de Italiaanse borrelhapjes op te serveren en bescherm de borrelplank vervolgens met één vel bakpapier.

Italiaanse Borrelplank samenstellen

De Italiaanse borrelplank samenstellen is heel simpel. Bekleed de houten serveerplank met bakpapier. Verdeel de rucola over de helft van de borrelplank.

Italiaanse vleeswaren voor de Italiaanse borrelplank

Verdeel vervolgens de Italiaanse vleeswaren over de rucola. Dit zijn de Parmaham, Truffelsalami en de Carpaccio. Maak de carpaccio af met een beetje geraspte Parmezaan en pijnboompitjes. Strooi over alle vleeswaren een beetje fijngesneden basilicum.

Italiaanse kaasjes voor de Italiaanse borrelplank

Op een borrelplank mogen kaasjes niet ontbreken. Verdeel over de borrelplank de Italiaanse kaasjes. Een bol mozzarella, pittige gorgonzola, een puntje Parmezaanse kaas (want het is ook heel lekker om een stukje Parmezaanse kaas normaal te eten) en een puntje provolone kaas.

Maak de Italiaanse borrelplank af

Verdeel op de Italiaanse borrelplank de rode druiven en de tomaatjes. Lekker om te dippen en om te smeren zijn de rode pesto en de groene pesto. Maar natuurlijk ook om te combineren met vleeswaren en de kaasjes. Deze basilicumpesto en tomatenpesto mogen dus niet ontbreken. Verdeel de pesto over schaaltjes en plaats op de borrelplank. Als allerlaatste mogen de Italiaanse toastjes met zeezout niet ontbreken en natuurlijk de knoflookolijven. Lekker om te dippen of om bij een stukje kaas te eten. Verdeel bij de borrelplank diverse kaasmesjes, vorkjes en lepeltjes.

Borrelplank ideeën van Foodblog Foodinista

Meer borrelplanken maken? Laat je dan ook inspireren door één van de volgende borrelplank ideeën van Foodblog Foodinista.
– Wat dacht je bijvoorbeeld van de Duitse borrelplank? Heerlijk met een goed biertje erbij!
– Een keer iets anders, maar heel erg lekker het vegetarische borrelbord met humus
– Maak anders eens deze uitgebreide kaasplank met Nederlandse kaas.


Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.


Geen reactie's

Geef een reactie