Kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn - Recept van Foodblog Foodinista

Kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn

Deel deze post

Broodpudding is meestal een recept wat je maakt van leftovers. En dit recept voor kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn is ook een echte aanrader wanneer je restjes over hebt van de kerstdagen, maar wanneer ik heel eerlijk ben zou ik het gewoon express maken. Een grote schaal van deze kerst broodpudding met stoofpeertjes in rode wijn en cranberries is bijvoorbeeld heel erg lekker bij het kerstonbijt of de kerstbrunch. Een ander idee? Maak het bijvoorbeeld als kerstdessert wanneer je een dessert moet meebrengen of wanneer iedereen zelf opgeschept en er zelf een bolletje ijs of slagroom bij mag pakken. De broodpudding kun je makkelijk 20 minuten opwarmen op 150 graden in de oven afgedekt met folie. Kortom robuuster, maar lekker? Zeker en het mag af en toe ook met kerst! Je kookt de stoofpeertjes in rode wijn en zo rond de feestdagen krijg je diverse wijn aanbiedingen. Ideaal voor wanneer je deze kerstdagen wilt gaan koken met wijn en natuurlijk ook een flesje wijn wilt opentrekken. Ik zeg zelf ook altijd wanneer je gaat koken met wijn kies dan ook voor een mooie wijn die je ook zou drinken, want de mooie aroma’s van de wijn proef je ook terug in je eten. Kijk vervolgens voor mijn recept voor stoofperen in rode wijn voor meer ideeën over hoe je de stoofpeertjes kunt bereiden. Uiteindelijk is dit stoofpeertjes recept de basis voor deze kerst broodpudding, waarvoor ik nu het recept met je ga delen.

Kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn - Recept van Foodblog Foodinista
Kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn - Recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Kerst broodpudding met kerstbrood, cranberries en stoofpeertjes in rode wijn

8 sneetjes kerstbrood met spijs
250 ml slagroom ongeklopt
3 eierdooiers
handje geschaafde amandelen
1/2 theelepel speculaaskruiden
50 gram gedroogde cranberries
8 hele stoofperen bereid in rode wijn
1 vanillestokje
75 gram suiker
50 gram boter
snufje zout

Op zoek naar nog veel meer kerstinspiratie? Bekijk dan eens mijn verzameling van 50 kerstrecepten!

Kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn - Recept van Foodblog Foodinista

Tips voor de bereiding van de kerst broodpudding

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten + oven 45 minuten (+ stoofperen bereiden)
Benodigdheden: snijplank, mes, steelpan, grote pan, ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter, zoals deze ovenschaal, met een rand van minimaal 5 cm hoog, spatel, lepel

Recept Kerst Broodpudding met stoofpeertjes, kerstbrood en cranberies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de cranberries in een bakje met water.

Vulling voor de broodpudding met stoofpeertjes

In een steelpan smelt je de suiker en boter in de room. Blijf het geheel roeren, totdat de suiker is gesmolten. Breng de room vervolgens op smaak met een snufje zout en speculaaskruiden. Haal de merg uit het vanillestokje en meng ook deze door de room. Zet de room even apart. De verhitting mag uit.

Voorbereidingen voor de broodpudding

Snijd het kerstbrood in kleinere stukken. Het brood mag in de pan. Snijd de Ook de cranberries kunnen in de pan.

Kerst broodpudding met kerstbrood en stoofpeertjes in rode wijn - Recept van Foodblog Foodinista

Broodpudding klaar maken voor de oven

Meng alles met een spatel door goed door elkaar. Het kerstbrood zal papperiger worden en het brood neemt het de room goed op. Breek de eieren en meng de eierdooiers door de broodpudding. Blijf nog even roeren. Schep alles in de ovenschaal. Snijd de hele stoofperen door de helft en druk deze in de broodpudding. Druppel 4 eetlepels van het stoofperen vocht over de broodpudding dit geeft lekker veel smaak van de kruiden van de bereiding van de stoofpeertjes. Top de broodpudding af met een handje geschaafde amandelen. Plaats de broodpudding met stoofpeertjes in de oven voor 45 minuten op 180 minuten. Wanneer de broodpudding te droog wordt dek je de broodpudding af met folie. Laat de broodpudding na het bakken buiten de oven afkoelen voor 15 minuten. Serveer eventueel met vers geklopte slagroom en ijs, sowieso is de rode wijn saus van de stoofpeertjes er erg lekker bij! Eet smakelijk!

Meer recepten ontvangen van Foodinista: Like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op InstagramTwitter en Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie