10 mrt Favoriete vis broodjes
Dat wij gaan verhuizen uit Haarlem naar Brabant betekent niet alleen weg uit Haarlem en uit de regio Amsterdam, wat ik wel ga missen en waar ik nog vaak terug ga komen. Het betekent ook dat wij weg gaan van de kust. Weg van de haring en viskar. Wat mij inspireerde om lekkere vis broodjes te maken voor de lunch. En ze waren lekker! Tijd om ze te delen. Nee ze zijn niet, zoals van de viskar ik er mijn eigen smaken aan gegeven en ik vind ze eigenlijk ook nog wel een beetje lekkerder, want ik kan er natuurlijk tussen proppen wat ik zelf wil. Al miste ik in ons appartement wel even de kust. Daar moeten we dan ook nog even een gaatje voor gaan vinden in de agenda tussen al het klussen, werken en alle andere dingen. Geen vis broodjes, maar een groot bord kibbeling eten aan het strand, lekker! Nu het recept voor deze vis broodjes, want ook die mogen er zijn!
Benodigdheden vis broodjes 6 stuks
- 6 witte bollen
- 1 avocado
- 1 hardgekookt ei
- 2 eetlepels cocktailsaus
- 2 eetlepels tonijnsalade
- 1 theelepel kappertjes
- 75 gram forel
- 1 handje garnalen
- 75 gram zalm
- 1 tomaat1 augurk
- 1 eetlepel zilveruitjes
- 1 eetlepel mayonaise
Het maken van de vis broodjes
Vis broodjes; het zalmbroodje
Smeer de zalm broodjes in met de mayonaise. En beleg het broodje met de zalm. Haal het ei uit de schaal en verkruimel het ei, bijvoorbeeld met de hulp van een eiersnijder of snij het fijn met een keukenmesje. Strooi de helft van het ei over deze broodjes de andere helft hou je voor de garnalenbroodjes. Snij de avocado in dunne plakken en gebruik de helft van de avocado voor de zalmbroodjes. Verdeel dit over de broodjes. Snij de zilveruitjes fijn verdeel deze over de broodjes. Deze vis broodjes zijn klaar om te eten.
Vis broodjes; het forel en tonijnbroodje
Smeer de broodjes in met de tonijnsalade en verdeel de kappertjes over de tonijnsalade. Snij de augurk in kleine stukjes en verdeel ook deze er overheen. Leg de forel er bovenop en klaar zijn de frisse forel en tonijnbroodjes.
Vis broodjes; het garnalenbroodje
Smeer het garnalenbroodje in met cocktailsaus. Verdeel de garnalen over de broodjes. Strooi de ei er overheen en de avocado. Snij de tomaat in stukjes en verdeel deze over het broodje. Eet smakelijk al mijn favoriete vis broodjes zijn klaar om te smullen.
Foodinista heeft nog meer lunchrecepten voor meer inspiratie. De visbroodjes extra leuk serveren dat doe je natuurlijk op deze prachtige borden en schalen voor vis.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
come-moda
Geplaatst op 12:14h, 10 maartZiet er uit om op te eten!