
03 okt Zalm avocado borrelhapjes
Zelf borrelhapjes voor op de borrelplank met vis. Fingerfood en hapjes die je uit kunt delen. Deze borrelhapjes met zalm en avocado passen daarbij. Hapjes voor op een borrelplank of als amuse tijdens de feestdagen. Tijdens het feestje waren deze zalm avocado hapjes heel snel op. Tijd voor het borrelhapjes recept met zalm en avocado. Eigenlijk bestaat het hapje uit twee delen, want je maakt eerste de cupjes en vervolgens de zalm avocado vulling.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten borrelhapjes met zalm en avocado 24 stuks
24 bladerdeeg cupjes
- 2 grote vellen bladerdeeg
- 1 ei
Zalm avocado vulling voor 24 borrelhapjes
- 5 plakken zalm gesnipperd of 200 gram zalmsnippers
- 2 rijpe avocado’s
- 2 eetlepels roomkaas
- druppeltjes citroen of limoen (voor kleurbehoud)
- snufje peper
- snufje zout
Tips voor de bereiding
Moeilijkheid 1-5: 2
Bereidingstijd: Cupjes (15 minuten + oven 12 minuten) en avocado vulling 15 minuten
Benodigheden in de keuken voor de bereiding
- mini muffin ovenschaal
- bak knikkers
- bak kwast
- mengschaal
- vork of garde
- mes
- snijplank
- bakpapier
- schaar
- theelepel

Recept borrelhapjes met zalm en avocado voor 24 stuks
Maak als eerste de balderdeegcupjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 210 graden.
Bladerdeegcupjes maken
Snijd de bladerdeegvellen in vier gelijke delen. Kluts het ei. Druk het bladerdeeg in de muffinvormpjes. Knip het bakpapier in ongeveer even grote stukken als het bladerdeeg. Prik met een vork in ieder cupje bladerdeeg, zodat de cupjes niet bol gaan staan. Druk het bakpapier in de cupjes en verdeel de bakknikkers over de cupjes. Kluts het ei en smeer de hoeken in het ei, zodat deze mooi goudbruin worden.
Plaats de cupjes voor 12 minuten in de oven.
Je kunt de cupjes een dag van te voren maken en ze de volgende dag in de oven in twee minuten gewoon weer knapperig maken.
Avocadomousse maken
Haal de avocado uit de schil en prak deze tot mousse samen met de roomkaas, citroen, peper en zout.
Snijd de zalm in snippers.
Bladerdeeghapjes maken met avocadomousse en zalm
Als de cupjes klaar zijn en zijn afgekoeld vul dan de cupjes met een theelepel met de avocado mousse en verdeel de zalmsnippers over de mousse. Zo simpel is het om de zalm avocado borrelhapjes te maken!
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Bo
Geplaatst op 11:34h, 06 oktoberMhh ziet er goed uit! Heerlijke combinatie lijkt me avocado & zalm. Dankjewel voor het recept!