Zalm avocado borrelhapje recept foodblog Foodinista

Zalm avocado borrelhapjes

Deel deze post

Zelf borrelhapjes voor op de borrelplank met vis. Fingerfood en hapjes die je uit kunt delen. Deze borrelhapjes met zalm en avocado passen daarbij. Hapjes voor op een borrelplank of als amuse tijdens de feestdagen. Tijdens het feestje waren deze zalm avocado hapjes heel snel op. Tijd voor het borrelhapjes recept met zalm en avocado. Eigenlijk bestaat het hapje uit twee delen, want je maakt eerste de cupjes en vervolgens de zalm avocado vulling.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zalm avocado borrelhapjes recept foodblog Foodinista

Ingrediënten borrelhapjes met zalm en avocado 24 stuks

24 bladerdeeg cupjes

  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Zalm avocado vulling voor 24 borrelhapjes

  • 5 plakken zalm gesnipperd of 200 gram zalmsnippers
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels roomkaas
  • druppeltjes citroen of limoen (voor kleurbehoud)
  • snufje peper
  • snufje zout

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Bereidingstijd: Cupjes (15 minuten + oven 12 minuten) en avocado vulling 15 minuten

Benodigheden in de keuken voor de bereiding

  • mini muffin ovenschaal
  • bak knikkers
  • bak kwast
  • mengschaal
  • vork of garde
  • mes
  • snijplank
  • bakpapier
  • schaar
  • theelepel
Zalm avocado borrelhapjes Foodblog Foodinista

Recept borrelhapjes met zalm en avocado voor 24 stuks

Maak als eerste de balderdeegcupjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 210 graden.

Bladerdeegcupjes maken

Snijd de bladerdeegvellen in vier gelijke delen. Kluts het ei. Druk het bladerdeeg in de muffinvormpjes. Knip het bakpapier in ongeveer even grote stukken als het bladerdeeg. Prik met een vork in ieder cupje bladerdeeg, zodat de cupjes niet bol gaan staan. Druk het bakpapier in de cupjes en verdeel de bakknikkers over de cupjes. Kluts het ei en smeer de hoeken in het ei, zodat deze mooi goudbruin worden.
Plaats de cupjes voor 12 minuten in de oven.

Je kunt de cupjes een dag van te voren maken en ze de volgende dag in de oven in twee minuten gewoon weer knapperig maken.

Avocadomousse maken

Haal de avocado uit de schil en prak deze tot mousse samen met de roomkaas, citroen, peper en zout.
Snijd de zalm in snippers.

Bladerdeeghapjes maken met avocadomousse en zalm

Als de cupjes klaar zijn en zijn afgekoeld vul dan de cupjes met een theelepel met de avocado mousse en verdeel de zalmsnippers over de mousse. Zo simpel is het om de zalm avocado borrelhapjes te maken!

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

1Reactie
  • Bo
    Geplaatst op 11:34h, 06 oktober

    Mhh ziet er goed uit! Heerlijke combinatie lijkt me avocado & zalm. Dankjewel voor het recept!

Geef een reactie