Zalm avocado borrelhapje recept foodblog Foodinista

Zalm avocado borrelhapjes

Deel deze post

Vorige maand vierden wij de eerste verjaardag van mijn zoontje en in mijn september dagboek kon je deze hapjes al zien, zo ook het zalm avocado borrelhapje. Daar kreeg ik op social media zo veel reacties op en tijdens het feestje waren ze heel snel op. Tijd voor het borrelphajes recept dacht ik zo, want deze staat nog niet online en het is zo simpel, maar ontzettend lekker om de avocado zalm borrelhapjes op een borrel uit te delen dat je de borrelhapjes ook wilt maken voor een borrel of feestje. Eigenlijk bestaat het hapje uit twee delen, want je maakt eerste de cupjes en vervolgens de zalm avocado vulling.

Zalm avocado borrelhapjes recept foodblog Foodinista

Ingrediënten borrelhapjes met zalm en avocado 24 stuks

24 bladerdeeg cupjes

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Zalm avocado vulling voor 24 borrelhapjes

  • 5 plakken zalm gesnipperd of 200 gram zalmsnippers
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 eetlepels mayonaise
  • snufje peper
  • snufje zout

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Bereidingstijd: Cupjes (15 minuten + oven 12 minuten) en avocado vulling 15 minuten
Nodig voor het recept: Mini muffin ovenschaal, bak knikkers, bak kwast, mengschaal, vork of garde, mes, snijplank, bakpapier, schaar, theelepel

Recept borrelhapjes met zalm en avocado voor 24 stuks

Maak als eerste de balderdeegcupjes. Verwarm hiervoor de oven voor op 210 graden.
Snij de bladerdeegvellen in vier gelijke delen.
Kluts het ei
Druk het bladerdeeg in de muffinvormpjes.
Knip het bakpapier in ongeveer even grote stukken als het bladerdeeg.
Prik met een vork in ieder cupje bladerdeeg, zodat de cupjes niet bol gaan staan.
Druk het bakpapier in de cupjes en verdeel de bakknikkers over de cupjes.
Kluts het ei en smeer de hoeken in het ei, zodat deze mooi goudbruin worden.
Plaats de cupjes voor 12 minuten in de oven.

Je kunt de cupjes een dag van te voren maken en ze de volgende dag in de oven in twee minuten gewoon weer knapperig maken.

De cupjes staan nu in de oven. Tijd om de vulling te maken.
Haal de avocado uit de schil en prak deze tot mousse samen met de mayonaise, peper en zout.
Snijd de zalm in snippers.

Als de cupjes klaar zijn en zijn afgekoeld vul dan de cupjes met een theelepel met de avocado mousse en verdeel de zalmsnippers over de mousse. Zo simpel is het om de zalm avocado borrelhapjes te maken!

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Zalm avocado borrelhapjes Foodblog Foodinista
1Reactie
  • Bo
    Geplaatst op 11:34h, 06 oktober

    Mhh ziet er goed uit! Heerlijke combinatie lijkt me avocado & zalm. Dankjewel voor het recept!

Geef een reactie