Gevulde komkommer met ei en zalm borrelhapje recept van Foodblog Foodinista

Gevulde komkommer met ei en zalm

Deel deze post

Dit Paashapje kan dus gewoon op ieder moment van de dag met Pasen. En trouwens het is eigenlijk op ieder borrelmoment ook lekker. De gevulde komkommer met ei en zalm kun je op tafel zetten bij het Paasontbijt, de Paasbrunch of als de Paasborrel gaat beginnen. Deze komkommerhapjes gaan er altijd wel in. Ze lijken heel erg op een gevuld eitje alleen vul je een fris komkommerschijfje. Net even anders, maar heel erg lekker. Door de eieren zijn deze hapjes natuurlijk geschikt voor de Paasdagen, maar op een borrelplank kunnen de komkommer borrelhapjes eigenlijk altijd wel. En nu wil je weten hoe je de gevulde komkommer met ei en zalm moeten maken. Ze zien er mooi uit, maar eigenlijk is het met een aantal kleine handelingen heel erg simpel.

Gevulde komkommer met ei en zalm borrelhapje recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten Borrelhapjes gevulde komkommer met ei en zalm 10 hapjes

1 komkommer
4 eieren
2 eetlepels Philadelphia light
1 theelepel bieslook
50 gram zalmsnippers
1 theelepel dille
1 eetlepel wilde zalmeitjes
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de gevulde komkommer borrelhapjes met ei en zalm

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, lepel, mengschaal, wegwerp spuitzak met breed gekarteld spuitmondje, vork

Gevulde komkommer met ei en zalm borrelhapje recept van Foodblog Foodinista

Recept komkommer borrelhapjes met ei en zalm

Kook als eerste de eieren hard voor de gevulde komkommer met ei en zalm. Laat de eieren afkoelen in de koelkast. Eventueel doe je dit al vooraf, zodat je de borrelhapjes direct kunt maken.

Pel de eieren en snijd de eieren door de helft. Haal het eigeel uit de eieren en bewaar dit in een schaaltje. Het eiwit hebben we niet nodig, maar eventueel gebruik je dit bijvoorbeeld voor een eiersalade recept.

Prak het eigeel tot een gladde mousse met de roomkaas, de bieslook en de dille. Breng op smaak een snufje peper en zout. Meng de zalmsnippers door het eigeel. Snijd de zalmsnippers eventueel fijner, want deze moeten wel door de spuitzak gespoten worden. Vergeet het spuitmondje niet in de spuitzak te doen en schep de eieren in de spuitzak.

Snijd de komkommer in plakken van ongeveer twee centimeter dik. Schep voor ongeveer één centimer van de pitjes uit de komkommer. Vul vervolgens de komkommer met de eieren en maak een mooi toefje. Maak de komkommer borrelhapjes af en garneer de gevulde komkommer met de zalmeitjes.

Gevulde komkommer met ei en zalm borrelhapje recept van Foodblog Foodinista

Borrelhapjes recepten van Foodblog Foodinista

Lekker borrelen? Maak dan ook eens één van deze borrelhapjes van Foodblog Foodinista. Samen met de gevulde komkommer met ei en zalm maak je makkelijk een heerlijke borrelplank met diverse hapjes.

Maak bijvoorbeeld ook eens de snelle en simpele zalmsalade of maak deze bladerdeeghapjes met avocado en zalm.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

2 Reactie's
  • Stef van Pompoensoep.com
    Geplaatst op 18:45h, 21 april

    Hoi Daphne,

    Ziet er goed uit! Heb je al eens geprobeerd enkele druppels tabasco door de eieren te mengen? Weer net iets anders :-)

    Warme groet,

    Stef

  • admin
    Geplaatst op 14:13h, 24 april

    Hoi Stef,

    Dat kan natuurlijk ook! Duivels.

    Groetjes,

    Daphne

Geef een reactie