Weekmenu met Moederdag idee - Foodblog Foodinista

Foodblog Foodinista – Week 18 – Weekmenu met Moederdag idee

Deel deze post

Zondag is het Moederdag. De week begint alleen gewoon, wel met 4 mei en 5 mei. Maar ook deze dagen gaan we thuis herdenken en thuis vieren. Geen bijzonderheden en geen feestelijkheden. Jammer natuurlijk, want juist dit jaar hebben we allemaal vrij en het belooft mooi weer te worden. In het nieuwe weekmenu houd ik daar ook al rekening mee. Barbecuerecepten, lenterecepten en natuurlijk een liefdevol idee voor Moederdag. Wat gaan we deze eten? Lees het in het nieuwe weekmenu met Moederdag idee en lenterecepten.

Leuk een weekmenu! Voor inspiratie kun je natuurlijk altijd terugkijken naar de weekmenu’s uit 2018 die blijven ook heel leuk en lekker! Je kunt ze hier vinden daarbij zijn er in 2020 ook al diverse weekmenu’s samengesteld die je hier kunt vinden.

Meer inspiratie voor weekmenu’s? Start dan bij het eerste weekmenu van 2020 en hier kun je het terug vinden.

Weekmenu week 18 – Weekmenu met Moederdag inspiratie

Maandag – Makkelijke Maandag – Salade met groene asperges en oude kaas

Salade met gegrilde groene asperges en oude kaas recept van Foodblog Foodinista

We beginnen de week fris, makkelijk en met een lichte salade. Maak de salade met groene asperges en oude Nederlandse brokkelkaas. Het aspergesalade recept ga je hier vinden.

Dinsdag – Lekker Nederlands – Borrelbrood van de Barbecue

Borrelbrood barbecue recept - Borrelbrood met kaas, ham en knoflookboter van de barbecue recept van Foodblog Foodinista

Dinsdag is het 5 mei. Een vrije dag en de dag van de vrijheid. We beleven op dit moment weinig vrijheid. Thuis in quarantaine is het maar moeilijk om van een vrijheidsgevoel te genieten, maar het zonnetje gaat schijnen, de barbecue kan aan en we kunnen borrelen. Laten we dat dan ook doen. Het is voor de meeste een Nationale vrije dag en laten we er van genieten. Borreltijd! Maak dit borrelbrood op de barbecue. Het recept ga je hier vinden.

Woensdag – Breek de week – Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien bakken

Rabarbercake met witte chocolade en aardbeien - Rabarber recept - Foodblog Foodinista

Breek de week en ga lekker bakken! Maak zelf de cake met producten van het seizoen. Zoetzure rabarbercake met witte chocolade en aardbeien. Het recept ga je hier vinden.

Donderdag – Gezonderdag – Ovenschotel met courgetterolletjes, zalm en ricotta in tomatensaus

Recept Ovenschotel met courgetterolletjes gevuld met zalm en ricotta in tomatensaus van Foodblog Foodinista

Na de euke en feestrecepten is het tijd voor een gezondere ovenschotel. Een koolhydraatarme ovenschotel met veel groente en rijk aan vis en gezonde vetten. We maken courgetterolletjes gevuld met zalm en ricotta in Italiaanse tomatensaus. Het courgetterecept staat hier.

Vrijdag – Borreldag – Zelf Hollandse garnalensalade maken

Recept voor zelf Hollanse garnalensalade maken van Foodblog Foodinista

Vrijdag is borreldag! Het is tenslotte weekend. Ik deelde al de Hollandse borrelplank met je voor Koningsdag. Daar staat alleen ook een lekkere borrelsalade op die je zelf kunt maken. Lekker voor op een toastje. Het is de Hollandse garnalensalade. Deze salade maak je heel simpel, fris en vers zelf. De Hollandse garnalensalade is natuurlijk ook heel erg lekker op een stokbroodje of een sandwich. Het recept ga je hier vinden.

Zaterdag – Familiedag – Shaslicks recept voor de barbecue

Shaslicks recept uit kookboek saté en bier foodblog Foodinista

De zon gaat schijnen, buiten eten zorgt voor gezelligheid en laten we op zaterdag dan ook voor de familiemaaltijd de barbecue aanzetten. Maak dan ook eens de klassieker. De shaslick, maar dan wel het echte recept, zoals het is bedoeld. De shaslicks worden heel erg mals. Het klassieke shaslick recept ga je hier vinden.

Zondag – Moederdagrecept – Wafels met witte chocolade en aardbeien

Recept voor Valentijnsdag vanillewafels met witte chocolade, vanilleroom en aardbeien van Foodblog Foodinista

Moederdag is verwendag. Ik weet niet hoe het voor jou dit jaar zal gaan, maar normaal gesproken gaan wij bij de Moeders langs. Dit jaar doen we het even niet. Het zal digitaal gaan. Drie oma’s op één dag is normaal al veel en het is ook mijn Moederdag. Dit jaar vind ik het helemaal onverantwoord. We kijken uit naar andere en betere tijden. We schenken er op andere manieren aandacht aan. Een tip voor de papa’s wil je een mooi ontbijtje op bed maken? Maak dan deze wafels, heel simpel, met witte chocolade en aardbeien. Smullen maar! Het recept ga je hier vinden. En nog een tip! Op Instagram en Facebook deel ik deze week hele leuke winacties voor Moederdag.

Meer recepten en regelmatig een gevarieerd en makkelijk weekmenu ontvangen van foodblog Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie