Witlofsalade met makreel en honingdressing recept van Foodblog Foodinista

Witlofsalade met makreel en appel

Deel deze post

Salades zet je eigenlijk altijd wel snel en simpel op tafel in de lente en zomer, wanneer het mooi weer is, dan is een salade mede daardoor al ideaal. Maar je kunt ook variëren met salades, waarom altijd sla gebruiken? Als witlof ook een pittige basis is voor je salade. Zelf kook ik regelmatig met witlof en ik weet dat het van velen geen favoriet is, maar geloof mij: witlof kun je lekkerder maken. Hoe? Met extra ingrediënten bij de salade of een dressing die juist het tegenovergestelde smaakt van de witlof. Lekker zoet of juist pittig. Zo kwam ik ook bij deze witlofsalade met makreel en een zachte zoete honingdressing. Wellicht uitdagend, maar het resultaat! Heerlijk.

Volg je Foodinista ook al op InstagramFacebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Ingrediënten witlofsalade met makreel voor 4 personen

  • 4 stronken witlof
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 2 blikjes makreel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram zwarte olijven
  • hand fijngesneden dille
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf peper en zout

TIP VOOR MEER BODY GEVEN AAN DE SALADE MAAK EEN PASTA SALADE

  • gekookte koude pasta naar keuze, zoals penne
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • Extra kruiden, zoals platte peterselie

Tips voor de bereiding van de salade met witlof, makreel en olijven

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten

Benodigdheden in de keuken

  • mengschaal
  • mes
  • snijplank
  • lepel
  • theelepel
  • spatel
Witlofsalade met makreel en honingdressing recept van Foodblog Foodinista

Recept witlofsalade met makreel en zoete honingdressing

Maak als eerste de dressing voor de witlofsalade. Meng de Griekse yoghurt, honing, olijfolie, peper, zout, dille en de kappertjes met een lepel tot een sausje. Snijd vervolgens de witlofstronken door de helft over de lengte en haal het bittere hard eruit. Snijd vervolgens de witlof in ringen en meng de witlof door de dressing. Snipper de rode ui heel fijn en meng deze door de witlof. Schil de appel en snijd de appel in blokjes. Lek de makreel uit en snijd de makreel fijn. Meng ook de makreel door de witlofsalade. Maak vervolgens de witlofsalade af met de olijven. Deze snijd je in ringen. Meng alles nog een keer goed door elkaar en serveer de salade op de borden met eventueel als garnering extra dille.

Recepten met makreel

Maak naast de witlofsalade met makreel ook eens deze Aziatische makreelsalade of de zoete salade met makreel en appel.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie