
14 sep Duitse borrelplank en Oktoberfest inspiratie
Laat het weekend maar beginnen! Of beter gegegd; laat het Oktoberfest maar beginnen! Of je nu naar een goed feest toe gaat of gewoon thuis met een goed Duits biertje, in je dirndl of je lederhosen helemaal in de stemming bent het maakt eigenlijk niet uit. Bij een goed feestje passen ook goede happen en daar ga ik je voor bij dit Oostenrijkse en Duitse feest mee helpen. Voor bij de heerlijke Duitse bieren heb ik een Duitse borrelplank samen gesteld, want bij goed drinken moet je ook goed eten. En wat gaat er dan zoal op een Duitse borrelplank? Kijk mee en je wilt deze Duitse borrelplank zelf ook maken wel of geen Oktoberfest.
Hangt je dirndl al klaar voor het Oktoberfest? Die van mij wel! Ook met de leukste accessoires. Bij Carnavalsland hebben ze ook de shop Tirolerland waar je mooie en klassieke dirndls kunt vinden van mooi materiaal. In deze dirndls wil je gezien worden tijdens het Oktoberfest. Zowel in Nederland als in Duitsland en Oostenrijk.
Samenstellen Duitse Borrelplank
Wat gaat er op een Duitse Borrelplank? Voor de Duitse borrelplank hebben we de volgende heerlijkheden verzameld die de Duitse borrelplank compleet maken.
Borrelhapjes op de Duitse borrelplank
Pretzl zoutjes
Aardappelsalade bootjes
Duitse verse knakworsten met gebakken uitjes en Duitse mosterd
Zuur, zoals augurkjes en zilveruitjes
Rookkaas
Leverworst
Duitse gebraden gehakt
Schwarzwalder ham
Duitse salami
Mini flammkuchen
Ingrediënten en boodschappen doen voor de Duitse borrelplank
Zak pretzel zoutjes
Bak aardappelsalade
Krop ijsbergsalade
Potje augurken
Potje zilveruitjes
Verse knakworsten van de slager
1 ui
Duitse grove mosterd
2 eetlepels olijfolie
150 gram rookkaas in plakken
175 gram leverworst in plakjes
250 gram Duits gegrild gehakt
150 gram Schwarzwalder ham
150 gram Duitse salami
theelepel kappertjes
1 vel flammkuchen deeg van tante Fanny
100 ml creme fraiche
1 knoflookteen
snufje peper en zout
handje spekreepjes
1 rode ui
handje geraspte kaas
Tips voor de bereiding
Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 60 minuten, maar dan heb je wel een eetfeest!
Benodigdheden: snijplank, mes, borrelplank, ovenplaat, bakpapier, oven, vork, mes, grillpan, garneerring en als tip leuke Duitse bordjes
Maak je oktoberfest outfit af met de leukste accessoires van carnavalsland, zoals een tasje of Edelweiss ketting.
Bereiding Duitse borrelplank
Deel als eerste de Duitse borrelplank in met de hapjes die je direct neer kunt leggen. Dat schiet in ieder geval op en dan is de basis klaar. Start dan ook met de zoutjes, vleewaren, kaas en het zuur. Verdeel de pretzels, augurkjes in plakjes sneden, de zilveruitjes, een bakje mosterd, de rookkaas, leverworst, het gegrilde gehakt in stukken gesneden, de Schwarzwalder ham en de Duitse salami ham op een mooie en grote borrelplank. Start vervolgens met het maken van de borrelhapjes voor op de borrelplank. Tussendoor kun je nog een beetje door schuiven op de borrelplank.
Recept Aardappelsalade slabootjes
Haal de eerste bladeren van de ijsbergsla af. Deze kun je weggooien. Ze zijn meestal niet mooi en sterk genoeg. Pluk vervolgens zes bladeren van de ijsbergsla af en vul deze met aardappelsalade. Bestrooi de aardappelsalade vervolgens met kappertjes en een snufje peper. Snijd augurkjes in plakjes en verdeel deze over de aardappelsalade. Plaats de aardappelsalade schuitjes in het middel van de borrelplank. Ze kleuren, dankzij de sla, de borrelplank ook direct een beetje op.
Recept Duitse knakworst met gebakken uitjes en Duitse mosterd
Snijd de ui in dunnen ringen. Verhit in de grillpan één eetlepel olijfolie. Grill vervolgens binnen vijf minuten de knakworsten om en om gaar. Grill ondertussen ook de uienringen. Haal de ui uit de pan en zet deze in een bakje op de borrelplank. Snijd de knakworsten door de helft, zodat ze uit het vuistje als borrelhap gegeten kunnen worden en dip ze in de mosterd.
Recept borrel flammkuchen met spekjes
Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats het bakpapier op de ovenplaat. Snijd vervolgens met de garneerring het deeg uit het grote vel flammkuchen deeg, zodat je mini flammkuchens kunt maken. Verdeel het deeg voor de mini flammkuchen over de bakplaat. Schep de creme fraiche in een bakje. Knijp het knoflookteentje uit en meng deze door de creme fraiche met een eetlepel olijfolie. Smeer vervolgens met een theelepel het deeg in voor de flammkuchen. Versnipper de rode ui en verdeel zowel de rode ui als de spekjes over de flammkuchen. Maak de flammkuchen af met een handje geraspte kaas. Plaats de flammkuchen borrelhapjes in de oven voor 6 minuten op 220 graden.
Maak de Duitse borrelplank af met de warme hapjes en het is tijd voor een avondje borrelen met je favoriete slagermuziek, Duits biertjes, Duitse borrelhapjes en al het andere wat bij het Oktoberfest komt kijken! Veel plezier de komende maand!
Wil je op de blog meer borrelplanken en kaasplanken tips zien? Laat het mij dan weten! Ik ben er dol op jij ook, maar kun je wel inspiratie gebruiken dan inspireer ik je graag verder! Wil je een gezonde borrelplank maken? Maak dan eens het borrelbord met hummus!
Meer favoriete musthaves en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's