Recept Pittige tonijn poke bowl - Spicy tuna recept - Foodblog Foodinista

Pittige tonijn poke bowl – Spicy tuna recept

Deel deze post

Was het maar iedere dag één groot feest, want dan zou ik heel vaak sushi eten. Nee dan zou ik het niet zelf rollen, want wat is het een werk. Wel een leuk klusje hoor. Ik sta tenslotte graag in de keuken, maar mijn favoriete sushi laat ik graag bezorgen of nog liever ik ga naar mijn favoriete sushi restaurant toe. Geen all you can eat concept, maar een sushi restaurant met luxe sushi met coquilles, mooie verse vis en ook vleesgerechten. Echt zo goed! Op mijn Instagram laat ik het je af en toe zien, wanneer ik weer zo’n verwenmomentje heb. En ik ga ook naar de all you can eat hoor. Gezellig met het gezin voor ieder wat wils of met vrienden, toen het nog kon, wij houden ons op dit moment wat dat betreft aan de regeltjes. Maar helaas bij goede sushi komt zeker een prijskaartje kijken en wanneer je een beetje voldoende hebt gegeten dan ben je zo ver dat je ook makkelijk 3 of 4 avonden zelf had kunnen koken. Maar er is een oplossing! Een makkelijke: De Poke bowl! En met zo’n poke bowl kun je heel veel kanten op. Je kunt er voor kiezen om je favoriete sushi rolls in een poke bowl te verwerken, maar ook compleet de andere kant op gaan. Zo creëerde ik bijvoorbeeld al de Griekse poke bowl. Een Griekse maaltijd in één bowl. Makkelijk en genieten. Het lijkt niet meer op de bowl, zoals deze is komen overwaaien it Hawaii daar blijft het en frisse bowl die is gebaseerd op een uit elkaar gerukte sushi roll. Daar gaan we nu even naar terug. Zo creëerde ik eerder bijvoorbeeld de spicy salmon bowl die je hier kunt vinden en nu is het tijd voor de pittige tonijn poke bowl, gecreëerd met 2 soorten tonijn, en gebaseerd op de spicy tuna roll. Maken? Kijk dan verder!

Recept Pittige tonijn poke bowl - Spicy tuna recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Pittige tonijn poke bowl voor 2 bowls voor 2 personen

Ingrediënten voor de Spicy Tuna pokebowl

80 gram rijst, bij voorkeur sushirijst, zoals deze
200 gram rauwe tonijn, bij voorkeur vers van de visboer
200 gram sojabonen, zoals deze of haal ze uit het vriesvak gaat ook prima die moet je wel even koken, zoals deze
kwart komkommer
2 eieren
2 bosuitjes
Bakje zeewiersalade, zoals deze
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel wasabi pasta
3 eetlepels sojasaus zoutarm bij voorkeur
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels mirin, zoals deze
1 theelepel suiker
1 eetlepel siracha saus, zoals deze
handje verse koriander naar smaak

In de de Pittige tonijn poke bowl gaat pittige tonijnsalade hiervoor gebruik je de volgende ingrediënten:

Recept Pittige tonijn poke bowl - Spicy tuna recept - Foodblog Foodinista

Ingrediënten Spicy tuna salade

1 blikje tonijn op water
kwart limoen, alleen de schil is nodig
2 eetlepels mayonaise
1 rode peper
snufje zout
1 eetlepel siracha saus, zoals deze
1 eetlepel mirin rijstwijn, zoals deze

Tips voor de bereiding van pittige tonijn poke bowl

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, 2 snijplanken, 2 messen, 2 diepen borden of schaaltjes, maatbeker, zeef met steel, 2 lepels, theelepel

Recept Pittige tonijn poke bowl - Spicy tuna recept - Foodblog Foodinista

Recept spicy tuna poke bowl met rauwe tonijn en pittige tonijnsalade

Sushi rijst en eieren koken voor de poke bowl

Een poke bowl kun je snel op tafel zetten. Start met het koken van de sushirijst. Je mag eventueel ook andere rijst gebruiken, zoals vezelrijke bruine rijst. Kook met de rijst een klein beetje suiker en 1 eetlepel mirin mee. Kook de rijst beetgaar, giet de rijst vervolgens af en laat deze nog even met een theedoek vervolgens stomen in de zeef. P.s. Het heerlijke van de sushibowl is juist de combinatie thuis lauwwarm en koud dus het is niet nodig dat de rijst helemaal is afgekoeld. Moet je de sojaboontjes ook even koken? Doe dit dan ook direct in een ander pannetje met een snufje zout. Kook ondertussen de eieren ook halfzacht. Ook deze mogen warm in de poke bowl. Perfecte eieren kun je bijvoorbeeld goed koken met het behulp van een piepei.

Terwijl alles staat te koken ga je gewoon door

Zalm pittig marineren voor de poke bowl

Bereid als eerste de marinade voor de zalm. Meng in een schaaltje de sojasaus, siracha, sesamolie, 1 eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel mirin. Snijd de tonijn in dobbelstenen van ongeveer 2 cm bij 2 cm. Meng de tonijn door de marinade en laat deze even rustig marineren. Maak vervolgens de pittige tonijnsalade.

Pittige tonijnsalade maken

Laat de tonijn uitlekken, zodat het vocht eruit is. Maak ondertussen in het schaaltje de basis voor de salade. Meng de mayonaise met de sirachasaus en de mirin en breng de saus op smaak met een snufje zout. Rasp de schil van de limoen door de saus. Maak de tonijnsalade af met de tonijn.

P.s. heb je een keer snelle sushitrek dan is dit recept voor gevulde avocado met pittige tonijnsalade ook erg lekker!

Groente bereiden voor de poke bowl

Schil de komkommer en snijd de komkommer in kleine partjes. Snijd het bosuitje fijn. Vind je koriander ook heel lekker snijd dan ook alvast de koriander fijn. De sojaboontjes heb je alvast gekookt.

Wasabi mayonaise maken

Klop in een klein maatbekertje de wasabi met de mayonaise. Zo simpel is het. Het maatbekertje is makkelijk en leuk voor het verdelen van de wasabimayonaise over de poke bowl. Heb je deze niet, geen probleem. Dan serveer je het er gewoon bij. Verdun de wasabimayonaise met één theelepel water. Blijf kloppen, totdat het weer één geheel is.

Indelen van de poke bowl met tonijn

Verdeel de rijst over je bowls. Deel de poke bowl vervolgens rijkelijk in met groente voor 75% van de bowl. Een gedeelte sojaboontjes, komkommer en zeewiersalade. Maak vervolgens een rechte lijn over de poke bowl met tonijn. Je hebt nog marinade over. Deze gooien we niet weg, maar verdeel de marinade nog over de tonijn. Lekker pittig! Schenk kriskros de saus over de poke bowl. Verdel de pittige tonijnsalade in een hoek van de poke bowl. Pel de eieren en snijd deze door de helft. Presenteer de eieren mooi in een hoek van de poke bowl. Verdeel de vervolgens de wasabi mayonaise over de poke bowl. Maak de poke bowl af met de laatste sesamzaadjes, bosuitjes en koriander. Eet smakelijk en eet eventueel met stokjes. Met stokjes eten maakt het nog leuker!

Poke bowl recept tips van Foodblog Foodinista?

Meer pokebowl inspiratie? Kijk dan ook eens bij één van de volgende pokebowl recepten op de blog. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pokebowl met hoisin eend? Dat is ook weer eens iets anders of een heerlijke klassieke pokebowl met zalm, avocado en mango! Daarbij is een poke bowl niet altijd Aziatisch. Je kunt ook een Griekse poke bowl maken. Kijk dan eens hier.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie