Feesthapjes voo koningsdag Zalmsalade en forelsalade zelf maken foodblog Foodinista

Snelle zalmsalade en forelsalade voor bij de borrel

Deel deze post

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik dol ben op borrelen. Alleen ook voor een borrelplank maak ik graag de hapjes en salades zo veel mogelijk zelf klaar, zoals bruschetta’s en deze snelle zalmsalade en forelsalade. Deze salades zijn fris en echt in een handomdraai gemaakt en ik vind het zoveel lekkerder en gezonder dan snel een pakje open trekken en het op tafel zetten. Oké wat is gezond is, dat is in dit geval mijn mening, maar ik weet in ieder geval wat ik eet. En ik vind het prettiger. Heb je op borreltijd echt geen tijd om de borrel salades nog zelf te maken? Geen probleem, want ongeveer 12 uur voor je brunch, lunch of borrel kun je de salades al maken en goed afgedekt bewaren.

Zalmsalade en forelsalade zelf maken receptblog Foodinista

Ingrediënten voor 1 borrelbakje zalmsalade

 • 1 pak gerookte zalm van 200 gram
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 eetlepels roomkaas
 • snuf rasp van de limoen schil
 • 4 takjes verse bieslook
 • snufje peper

Ingrediënten voor 1 borrelbakje forelsalade

 • 1 pak forelfilet van 150 gram
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 2 eetlepels roomkaas
 • 1 eetlepel verse peterselie (zonder de takjes)
 • snuf peper

Tips voor de bereiding van de snelle vissalades

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten per salade
Benodigdheden: snijplank, bakjes, lepels, schaar of mes en keukenmachine of staafmixer

Recept voor romige zalmsalade en forelsalade

Eigenlijk is het maken van de vis salades heel simpel. Wat wel belangrijk is, je hebt er een keukenmachine met een hele scherpe en snelle blenderfunctie voor nodig of een staafmixer met een hakmolen functie.

Per salade gaan alle ingrediënten in de keukenmachine of in de hakmolen. Deze pureer op de middelste stand voor ongeveer 45 seconde. Controleer tussentijds even of het niet te fijn wordt.

Garneer de salades nog even met extra bieslook en peterselie en klaar zin je verse zalmsalade en forelsalade.

Extra tip voor variatie en meer vitamines. Vervang één eetlepel zuivelsspread door een halve avocado. Fris en smeuïg van smaak. Door alles te vervangen verlies je de structuur.

Borrelrecepten van Foodblog Foodinista

Deze salades aanvullen met meer frisse en snelle spreads of salades? Kijk dan verder bij de salade recepten op de blog. Je kunt bijvoorbeeld simpel en snel een frisse kipkerriesalade maken of een Aziatische makreelsalade.

Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest.

Ook verstuurt Foodblog Foodinista maandelijks een nieuwsbrief met de leukste acties, recepten en meer. Schrijf je in, in de zijbalk.

Geen reactie's

Geef een reactie