27 mrt Snelle zalmsalade en forelsalade voor bij de borrel
Bij Foodinista zijn wel dol op borrelen, borrelhapjes en borrelplanken samenstellen, zoals de borrelplank met vis. Salades die perfect passen op de vis borrelplank, of op iedere borrelplank zijn de snelle zalmsalade en forrelsalade die je simpel en snel zelf maakt. Echt iedereen kan deze vissalades zelf maken in een handomdraai. De salade met vis smeer je makkelijk op toast, op een bruschetta of wanneer je de salades met vis maakt voor de lunch op een sandwich. Deze salades met zalm en forel zijn fris en echt in een handomdraai gemaakt en ik vind het zoveel lekkerder en gezonder dan snel een pakje open trekken en het op tafel zetten. De salade met zalm en de salade met forel maak je als volgt.
Volg je Foodinista ook al op Instagram, Facebook en Pinterest en ontvang altijd de nieuwste berichten. Of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Ingrediënten voor 1 schaaltje zalmsalade 250 gram
- 1 pak gerookte zalm van 200 gram
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels roomkaas
- snuf rasp van de limoen schil
- 4 takjes verse bieslook
- snufje peper
Ingrediënten voor 1 schaaltje forelsalade 250 gram
- 1 pak forelfilet van 150 gram
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels roomkaas
- 1 eetlepel verse peterselie (zonder de takjes)
- snuf peper
Tips voor de bereiding van de snelle vissalades
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 5 minuten per salade
Benodigdheden: snijplank, bakjes, lepels, schaar of mes en keukenmachine of staafmixer
Recept voor romige zalmsalade en forelsalade in een handomdraai
Eigenlijk is het maken van de vis salades heel simpel. Wat wel belangrijk is, je hebt er een keukenmachine met een hele scherpe en snelle blenderfunctie voor nodig of een staafmixer met een hakmolen functie.
Per salade gaan alle ingrediënten in de keukenmachine of in de hakmolen. De ingrediënten pulsen op de middelste stand voor ongeveer 45 seconde. Controleer tussentijds even of het niet te fijn wordt.
Garneer de salades nog even met extra bieslook en peterselie en klaar zin je verse zalmsalade en forelsalade.
Extra tip voor variatie en meer vitamines. Vervang één eetlepel zuivelspread door een halve avocado. Fris en smeuïg van smaak. Met avocado moet je de salade wel direct eten. Dit i.v.m. de kleur van de salade.
Borrelrecepten van Foodblog Foodinista
Deze salades aanvullen met meer frisse en snelle spreads of salades? Kijk dan verder bij de salade recepten op de blog. Je kunt bijvoorbeeld simpel en snel een frisse kipkerriesalade maken of een Aziatische makreelsalade.
Meer foodblogs en recepten ontvangen van Foodblog Foodinista? Volg Foodblog Foodinista op Facebook en Pinterest.
Geen reactie's