Tonijnsalade met appel recept Foodblog Foodinista

Frisse tonijnsalade met appel

Deel deze post

Drie stuks fruit per dag. Dat vind ik moeilijk. Tenminste als ik ze zo uit het vuistje moet eten. Sowieso in de herfst en winter en je wilt het niet weten, maar die tijd komt er weer aan. Het klinkt makkelijker dan het is, want fruit is heerlijk. Alleen ik heb een citrusallergie. Behalve bij limoen krijg ik migraine en dan laat ik graag alle citrusvruchten staan. In de winter blijft er dan weinig fruit over. Natuurlijk maak ik smoothies en ik heb een slowjuicer. Ik kan je alleen vertellen dat het assortiment ook dan in de winter aan vers fruit echt heel beperkt is zonder citrusfruit. Dus hoe doe ik dat? Ik verwerk mijn fruit in recepten en gerechten. Zo maakte ik bijvoorbeeld laatst al een quiche met fruit en ook zelf kipkerrie salade maken met bij voorkeur verse ananas is een goede oplossing. Ook deze keer heb ik weer zelf een frisse salade gemaakt. Want salades voor bij de borrel of op brood maak je heel snel zelf vind ik. Deze keer een frisse tonijnsalade met appel. En daar gaat de fruit teller.

Tonijnsalade met appel recept Foodblog Foodinista

Ingrediënten tonijnsalade met appel voor 1 bakje

 • 1 blikje tonijn op water
 • 2 bosuitjes
 • 2 appels
 • 1 theelepel kappertjes
 • 1 eetlepel mayonaise
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de tonijnsalade met appel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: bakje, lepel, snijplank, mesje, dunschiller

Tonijnsalade met appel recept Foodblog Foodinista

Recept tonijnsalade met appel

Eigenlijk maak je zo’n tonijnsalade voor de borrel of voor op brood bijna even simpel en snel als je ritje naar de supermarkt en het openen van het pakje. Even het shoppen van de ingrediënten niet meedenken. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en een snufje peper en zout. Schil de appels en snijd de appels in kleine blokjes. Snijd vervolgens de kappertjes en de bosuitjes fijn. Meng deze door het sausje. Giet de tonijn af en meng deze door het het sausje. Zo simpel en snel is de tonijnsalade af.

Saladerecepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten voor op de borrelplank of een gevariëerde lunch? Maak ook eens zelf  kipkerriesalade, een simpele en snelle zalmsalade of maak zelf een goed gevulde eiersalade.

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

4 Reactie's
 • Thea
  Geplaatst op 19:47h, 29 december

  Voor hoeveel personen is dit recept?

 • admin
  Geplaatst op 20:28h, 02 januari

  Beste Thea,

  Het recept is voldoende voor vier broodjes, crackers etc. of voor bij de borrel zeker voor 16 tot 20 toastjes. Denk dus aan ongeveer vier personen.

  Groetjes,

  Daphne

 • Joyce
  Geplaatst op 19:16h, 26 oktober

  Welk appelras gebruik je?

 • Daphne van Aken
  Geplaatst op 21:33h, 26 oktober

  Hi Joyce,

  Wil ik echt gezond dan gebruik ik groene appels (iets stugger, zuurder, maar veer vitamines, minder suiker en vetafdrijvend), maar anders Elstar of Jonagold. Ik heb voor de kinderen ook veel van die kleine appeltjes in huis dus moet ik die weg snijden… ook prima en lekker zoet.

  Groetjes,

  Daphne

Geef een reactie