13 okt Aziatische makreelsalade
Frisse en snelle salades maak ik snel zelf. Een tijdje terug maakte ik een frisse makreelsalade met appel. Een fris saladerecept voor bij de borrel, lunch of misschien voor op een high tea sandwich. Met makreel kun je natuurlijk meer, zo maak je even makkelijk ook een Aziatische makreelsalade. Een aantal ingrediënten zijn anders, maar de makreel blijft het middelpunt van een frisse vissalade. Deze salade is pittiger en met veel meer groente. Een heerlijke frisse afwisseling en een keer iets anders en verrassends voor bij de borrel en de lunch. Met sla en een eitje maak je met deze Aziatische makreelsalade ook even simpel een goed gevulde maaltijdsalade.
Ingrediënten voor de Aziatische makreelsalade
- 1 blikje makreel op water
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel vissaus
- halve paprika
- 1 bosuitje
- kwart komkommer
- handje taugé
- handje verse koriander
- halve limoen
- snufje peper
Tips voor de bereiding van de Aziatische makreelsalade
Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten
Benodigdheden: snijplank,mes, lepel, mengschaal, garde
Recept voor makreelsalade op Aziatische wijze
Maak als eerste het sausje. Meng de mayonaise, vissaus, sojasaus en peper door elkaar tot een gladde saus. Knijp de halve limoen uit en meng ook deze door de saus. Als de saus te dun is meng er dan nog een theelepel mayonaise doorheen. Giet de makreel af en laat dep de makreel af met keukenpapier. Snijd de makreel in kleien stukjes en meng de makreel door de saus. Snijd de bosui, komkommer en paprika in kleine stukjes en meng deze door de salade. Meng ook de taugé door de salade. Garneer de salade af met de koriander.
Makreelrecepten van Foodblog Foodinista
Meer recepten met makreel? Maak dan ook de tortilla pizza met makreel en de Aziatische makreelsandwich.
Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.
Geen reactie's